Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Η ψηφιακή “ακαταστασία” εκθέτει τις συσκευές σε απειλές ασφάλειας

Η ψηφιακή “ακαταστασία” εκθέτει τις συσκευές σε απειλές ασφάλειας
Ημερομηνία: 23/03     Εμφανίσεις: 1054
πηγή: sepe.gr

Εκτεθειμένες σε αυξημένους κινδύνους, που σχετίζονται με την ασφάλεια, αφήνει τις συσκευές των χρηστών η ψηφιακή “ακαταστασία”, η οποία εντείνεται λόγω της έκρηξης στη χρήση εφαρμογών. Έρευνα της Kaspersky Lab φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος της ψηφιακής “ακαταστασίας’, που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως, με την ελλιπή συντήρηση των εφαρμογών να αφήνει τις συσκευές ευάλωτες απέναντι σε απειλές, που σχετίζονται με την ασφάλεια τους.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι χρήστες εγκαθιστούν συνήθως 12 Android εφαρμογές κάθε μήνα, ενώ διαγράφουν μόλις 10, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες προσθέτουν 2 εφαρμογές στις συσκευές τους μηνιαίως. Με περισσότερες εφαρμογές να εγκαθίστανται συνεχώς στις συσκευές, η αποτελεσματική τους διαχείριση είναι σημαντική, ώστε να προλαμβάνεται η ψηφιακή “ακαταστασία”. Ωστόσο, η έρευνα αποκάλυψε ότι μόνο οι μισοί χρήστες (55%) ανανεώνουν και αναθεωρούν τα περιεχόμενα της συσκευής τους, διαγράφοντας αχρησιμοποίητα έγγραφα και εφαρμογές.

Σύμφωνα με την έρευνα, η συσσώρευση ψηφιακής “ακαταστασίας” σημαίνει ότι ο εκκαθαρισμός και η αναβάθμιση των εφαρμογών είναι πιο σημαντικοί παράγοντες από ποτέ, προκειμένου να καταπολεμηθεί κακόβουλο λογισμικό, που χρησιμοποιεί τα τρωτά σημεία των εφαρμογών με σκοπό να παραβιάσει ολόκληρη τη συσκευή. Παρ’ όλα αυτά, η έρευνα ανακάλυψε ότι μόλις το ένα τέταρτο (28%) των χρηστών αναβαθμίζει τις εφαρμογές στη συσκευή του, όταν είναι αναγκασμένο να το κάνει, ενώ το 10% των χρηστών προσπαθεί να μην πραγματοποιήσει καμία αναβάθμιση.

Απειλές

Μία από τις βασικές απειλές εντοπίζεται στο ότι οι εφαρμογές από μόνες τους μπορούν να θέσουν τα δεδομένα του χρήστη και των συσκευών του σε κίνδυνο, μέσω της καθημερινής τους δραστηριότητας. Τα τεχνικά ευρήματα της Kaspersky Lab δείχνουν ότι, από τις 100 Android εφαρμογές που οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν (εγκατάσταση και διαγραφή), οι 83 έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, όπως επαφές, μηνύματα και δεδομένα, ενώ μπορούν ακόμα να πραγματοποιήσουν κλίσεις και να στέλνουν μηνύματα SMS.

Πρόσθετα ευρήματα έδειξαν πως οι εφαρμογές μπορούν να λειτουργούν χωρίς την άδεια του χρήστη. Κατά μέσο όρο, οι χρήστες διαθέτουν 66 εφαρμογές στην Android συσκευή τους. Από τον έλεγχο ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος της τάξης των 66 από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές του Android, οι 54 ξεκινούσαν στο παρασκήνιο, χωρίς οι χρήστες να τις αγγίξουν καν, καταναλώνοντας, κατά μέσο όρο, 22Mb κίνηση την ημέρα χωρίς καμία αλληλεπίδραση του χρήστη.

Ρυθμίσεις

Οι ρυθμίσεις των εφαρμογών δίνουν στους χρήστες ένα βαθμό ελέγχου σε οτιδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση η εφαρμογή ή το οποίο να αλληλεπιδρά με τη συσκευή. Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε ότι μόνο το 40% των ανθρώπων προσαρμόζει σκόπιμα τις ρυθμίσεις της κάθε εφαρμογής στο smartphone του. Επιπλέον, μόνο το 32% ενδέχεται να αρνηθεί να εγκαταστήσει μια mobile εφαρμογή, αν δεν είναι ικανοποιημένο με το περιεχόμενο της άδειας χρήσης.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ: sepe.gr


Astrobot Voice

Talk to your inbox directly from Astro’s iOS & Android apps
22-08-2017 - 22:16
δείτε περισσότερα

Specdrums

App-connected rings that turn color into sound
22-08-2017 - 16:11
δείτε περισσότερα

FaceDance Challenge!

An mobile AR rhythm game using your face
22-08-2017 - 15:43
δείτε περισσότερα

Musik Lists

Personalized Spotify playlists created by humans
22-08-2017 - 15:39
δείτε περισσότερα

Summer Slaps

Slap on bracelet sunglasses
22-08-2017 - 15:28
δείτε περισσότερα

SUSHI

Bridging online and offline communities
22-08-2017 - 15:26
δείτε περισσότερα

Fixtail

Generate more revenue from your mailing list
22-08-2017 - 15:21
δείτε περισσότερα

First Employees by CodementorX

First employees of top tech companies
22-08-2017 - 15:15
δείτε περισσότερα

AbTest.io

A free url shortener with A/B testing features
22-08-2017 - 14:19
δείτε περισσότερα

Codenail

Create art with your code and logo and order a poster of it
22-08-2017 - 12:38
δείτε περισσότερα