Οι υπολογιστές μπλοφάρουν καλύτερα και κερδίζουν (και) στο πόκερ!

    Από: Startup Team
πηγή: protothema.gr

Εξι κορυφαίοι παίκτες «υποκλήθηκαν» στο πρόγραμμα Lengpudashi που κέρδισε 290.000 δολάρια

Ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Lengpudashi νίκησε μια ομάδα έξι παικτών πόκερ σε ένα πενθήμερο διαγωνισμό στην Κίνα και κέρδισε 290.000 δολάρια.

Είναι η δεύτερη φορά που ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης τα καταφέρνει καλύτερα και από τους έμπειρους παίκτες στο πόκερ. Είχε προηγηθεί το Liberatus – μια προηγούμενη εκδοχή του Lengpudashi- που είχε νικήσει τέσσερις από τους καλύτερους επαγγελματίες παίκτες πόκερ φέτος τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ.

Τα δύο συστήματα-χαρτοπαίκτες είναι δημιούργημα του καθηγητή της επιστήμης των υπολογιστών Τουόμας Σάντχολμ του αμερικανικού Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον, ο οποίος -μαζί με ένα συνεργάτη του- έχει ιδρύσει την εταιρεία Strategic Machine, η οποία και θα εισπράξει το ποσό των 290.000 δολαρίων.

Το Lengpudashi, σύμφωνα με το BBC, αντιμετώπισε μια εξάδα Κινέζων με την ονομασία «Ομάδα του Δράκου», αποτελούμενη από παίκτες πόκερ, μηχανικούς πληροφορικής, προγραμματιστές και επενδυτές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους από τη θεωρία των παιγνίων και τη μηχανική μάθηση, αλλά δεν κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα.

Αντίθετα με το σκάκι και το Go, όπου όλα είναι φανερά πάνω στο τραπέζι του παιγνιδιού, στο πόκερ υπάρχουν κρυφά χαρτιά, γι’ αυτό θεωρείται «παιγνίδι ατελούς πληροφόρησης», πράγμα που επιτρέπει τις μπλόφες και τις κόντρα-μπλόφες, στο πλαίσιο πολύπλοκων στρατηγικών εκ μέρους των παικτών.

Παρόλο που οι άνθρωποι θεωρούν το μπλοφάρισμα μια καθαρά ανθρώπινη επινόηση, αποδείχθηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ξέρει να μπλοφάρει ακόμα καλύτερα!

διαβάστε περισσότερα εδώ:
protothema.gr