Φωτεινοπούλου Ευαγγελία - Εργαστήριο Αναλύσεων Τροφίμων «Στο Μικροσκόπιο»

Και βέβαια ας μην ξεχνάμε το μεγάλο πλεονέκτημα μας: ξεκινώντας και δημιουργώντας, παράλληλα με την χειρότερη ίσως οικονομική συγκυρία, ο μόνος δρόμος είναι προς τα πάνω! Και για την χώρα μας, αλλά και για τις επιχειρήσεις μας!


Δημοσίευση : 2013-06-06

Είμαι η Φωτεινοπούλου Ευαγγελία, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Πετρούπολη. Το 2008 αποφοίτησα από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αισίως πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων και Ποτών. Όπως και πλήθος συναδέλφων Γεωπόνων, απασχολούμουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, περιπλανώμενη ανάμεσα σε διάφορους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά την διάρκεια μιας παρατεταμένης φάσης ανεργίας που περνούσα, προσπάθησα να παραμερίσω τις όποιες πεσιμιστικές τάσεις μου και να σκεφτώ τι θα μπορούσα να κάνω εγώ για μένα, χωρίς να περιμένω αν κάποτε, κάποιος, κάπου είχε στο μυαλό του να μου προσφέρει εργασία. Η σκέψη μια: Nα κάνω πράξη την δουλειά που στην ουσία θα ήθελα να με προσλάβουν. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Μικροσκοπίου! Του Εργαστηρίου Αναλύσεων Τροφίμων, που διατηρώ από τον Σεπτέμβριο του 2011 στην περιοχή της Κορινθίας, τόπο καταγωγής μου, ακολουθώντας ταυτόχρονα από τους πρώτους το ρεύμα επιστροφής στην περιφέρεια.

Λίγα λόγια για το Εργαστήριο Αναλύσεων Τροφίμων «Στο Μικροσκόπιο»

Το Εργαστήριο Αναλύσεων Τροφίμων «Στο Μικροσκόπιο» δημιουργήθηκε ακριβώς για να αποτελέσει ένα σημείο επαφής της επιστημονικής γνώσης με την πρωτογενή παραγωγή στην πηγή της. Ένα πρότυπο κέντρο παροχής εργαστηριακών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, μεταποίησης και πιστοποίησης. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες υπηρεσίες, καλύπτοντας το σύνολο των απαιτήσεων τους από τα πρώτα στάδια της καλλιέργειας μέχρι και την εμπορία του προϊόντος τους! Ή ακόμα καλύτερα από το χωράφι στο ράφι!

Οι αναλυτικές μας υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

  • Υπηρεσίες οινολογικού εργαστηρίου (χημικές αναλύσεις οίνου και γλεύκους)
  • Χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις νερού (δικτύου, γεωτρήσεων, πηγών)
  • Χημικές αναλύσεις ελαιολάδου (ποιοτικός έλεγχος, νοθείες)
  • Χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων
  • Εξετάσεις εδάφους και φυλλοδιαγνωστικής
  • Αναλύσεις Προσδιορισμού Υπολειμμάτων Φυτοφαρμάκων

Το μελετητικό μας τμήμα αναλαμβάνει επίσης:

Τον σχεδιασμό και την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας (ISO 9001), διασφάλισης της υγιεινής τροφίμων (ISO 22000 – HACCP) και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (AGRO, GLOBALGAP). Παράλληλα παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα οινοποίησης, ελαιοκομικής πρακτικής, τυποποίησης και ποιοτικών ελαττωμάτων.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσατε μια δραστηριότητα μόνη σας;

Ενώ η 1η απάντηση που μπορεί να δώσει εύκολα κάποιος είναι ότι «είμαι αφεντικό του εαυτού μου», «νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια», «δουλεύω αποκλειστικά για μένα», εγώ θα απαντήσω «Ήταν μονόδρομος!». Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου και έχεις όρεξη να κάνεις πράξη όλα αυτά που διδάχθηκες και που ονειρεύτηκες, δεν μπορείς να περιμένεις τις οικονομικές συνθήκες να αλλάξουν, τα πράγματα στην χώρα να βελτιωθούν ή την κρίση που βιώνουμε να εξομαλυνθεί. Παλιότερα μπορεί η λέξη «επιχειρηματίας» να παρέπεμπε υποσυνείδητα σε ξεγνοιασιά και πολυτέλεια, αλλά πλέον τα πράγματα για τους επιχειρηματίες του 2013 είναι τελείως διαφορετικά! Από την οικονομική διαχείριση μέχρι τη διαφημιστική καμπάνια, και από τις δημόσιες σχέσεις μέχρι και την καθαριότητα πολλές φορές, είναι δικές του αρμοδιότητες. Δεν ήμουν σίγουρη, αλλά ήλπιζα ότι μπορούσα να τα καταφέρω σε όλα αυτά, παράλληλα με την επιστημονική μου εργασία! Και τελικά έτσι ήταν!

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Οι νέοι επιχειρηματίες, με την αθωότητα, τον ενθουσιασμό και το καλοπροαίρετο της ηλικίας, πολλές φορές συντρίβονται στους τοίχους των παγιωμένων εμπορικών νοοτροπιών και πρακτικών! Γερό στομάχι, προσήλωση στον στόχο και δουλειά! Αυτά θεωρώ είναι τα απαραίτητα εφόδια για τον νέο επιχειρηματία! Και βέβαια ας μην ξεχνάμε το μεγάλο πλεονέκτημα μας: ξεκινώντας και δημιουργώντας, παράλληλα με την χειρότερη ίσως οικονομική συγκυρία, ο μόνος δρόμος είναι προς τα πάνω! Και για την χώρα μας, αλλά και για τις επιχειρήσεις μας!

Βρείτε την:

Σολομός Κορινθίας, Τ.Κ. 20100

ΤΗΛ – FAX: 2741031976, KIN: 6945-893552

Email: stomicro@otenet.gr

Website: www.stomicroscopio.gr

Join: www.facebook.com/StoMicroscopio

comments powered by Disqus

SUPA HUKA

Tankless diving system for underwater exploration
21-06-2018 - 12:52
δείτε περισσότερα

WYD Pride

Augmented reality maps app for the LGBT community
21-06-2018 - 10:47
δείτε περισσότερα

LGBTQ Pride - Free Stock Photos

A royalty-free photos celebrating LGBTQ pride month.
21-06-2018 - 10:32
δείτε περισσότερα

Work at a Startup - from Y Combinator

One common application for hundreds of top engineering jobs.
21-06-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Rubber Ducky

A psychology-based problem solving technique
21-06-2018 - 09:58
δείτε περισσότερα

RevenueStory

Subscription analytics built on top of your billing system
21-06-2018 - 09:42
δείτε περισσότερα

IssueHunt

Funding platform for open source projects
21-06-2018 - 08:57
δείτε περισσότερα

Why Do I Procrastinate?

Web MD for Procrastination
21-06-2018 - 08:56
δείτε περισσότερα

WeWALK

Revolutionary Smart Cane for Visually Impaired
21-06-2018 - 08:03
δείτε περισσότερα

Redash

Query your data, visualize it and share with your team
21-06-2018 - 07:30
δείτε περισσότερα