Συνέντευξη με την Έλενα από το prosvasis.co


Δημοσίευση : 2014-02-13

Ονομάζομαι Έλενα, τείνω χέρι και χαίρομαι πολύ για τη γνωριμία.

Γεννήθηκα Θεσσαλονίκη, μεγάλωσα στη Φλώρινα και σπούδασα Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου και θα συνεχίσω τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στα Συστήματα Επεξεργασίας Σημάτων και Επικοινωνιών.

Το συναπάντημά μου με τη φίλη, συνάδελφο, συνεργάτη και συγκάτοικο Έφη από την πρώτη μέρα στη σχολή και η κοινή μας διάθεση για ενασχόληση με το χώρο των επιχειρήσεων, θεωρώ πως έκαναν αρκετά προφανή το δρόμο που ακολουθήσαμε. Το μετέπειτα αλισβερίσι μας με τον Βασίλη, τότε συμφοιτητή, που πλέον συνεχίζει μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων όσο και η συνάντηση με τον Νίκο, τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό της παρέας, που χαίρεται με το να προγραμματίζει όλη μέρα, έκαναν ακόμα πιο ξεκάθαρο το επιχειρηματικό σκηνικό.

Το γνωσιακό υπόβαθρο, το ότι όλοι αγαπάμε αυτό που κάνουμε, παρά τις δυσκολίες και το ότι χρησιμοποιούμε τις δυσκολίες αυτές ως εφαλτήριο για να πάμε ένα βήμα παραπέρα κάθε φορά, είναι αυτά που μας έκαναν να μπορούμε να μιλάμε για μια ιδέα στα πλαίσια ενός διαγωνισμού, που πλέον παίρνει σάρκα και οστά και γίνεται ένα start-up. To Prosvasis.co.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Prosvasis

To PROSVASIS αποτελεί το πρώτο online σύστημα υποστήριξης ΑμεΑ  και ατόμων που χρήζουν ιατρικής αποθεραπείας μετά από κάποιο ατύχημα (με έμφαση στις κινητικές αναπηρίες), συγκεντρώνοντας όλες  τις χρήσιμες υπηρεσίες/πληροφορίες χαρτογραφημένες σε μία κοινή πλαφόρμα και εν δυνάμει application.  Σκοπός  του είναι να δώσει πληροφορίες προσβασιμότητας στα άτομα αυτά εύκολα, γρήγορα και απλά σε μια σειρά κατηγοριών, όπως:

  1. 1. Εστιατόρια/Καφέ, προσβάσιμα
  2. 2. Ξενοδοχεία με δωμάτια ΑμεΑ
  3. 3. Χώροι πολιτισμού, προσβάσιμοι (Μουσεία)
  4. 4. Θέσεις παρκαρίσματος για αυτοκίνητα ΑμεΑ
  5. 5. Χώροι «περιπάτου» για ΑμεΑ (πεζόδρομοι)
  6. 6. Χώροι κινηματογράφων/Θεάτρων
  7. 7. Σημεία πρόσβασης σε θάλασσες μέσω του συστήματος SEATRAC

 

Η ιδέα προέκυψε στα πλαίσια συμμετοχής μας στο διαγωνισμό Ennovation 2013 -όπου και διακριθήκαμε μέχρι τον τελικό.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας?

Το Prosvasis.co, ξεκίνησε ως τη διάθεσή μας για δοκιμή του εαυτού μας, σε ένα διεθνή διαγωνισμό και τη θέληση να πάρουμε το βάφτισμα του πυρός, όσο το δυνατόν πιο ενεργά, στο χώρο της επιχειρηματικότητας.
Ωστόσο, η ενασχόλησή μας αυτή -στα πλαίσια του διαγωνισμού- έβγαλε στην επιφάνεια την ανάγκη μας για προσφορά και δημιουργία, χωρίς να στριμώχνουμε πια ιδέες και επαγγελματικά όνειρα σε όσα ήδη υπήρχαν. "Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις". Έτσι κάναμε κι εμείς με το Prosvasis.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

Απευθυνόμαστε σε όλα τα ΑμεΑ, με κινητικά κυρίως προβλήματα, ανά τον κόσμο. Μας αρέσει να μένουμε ρομαντικοί, αλλά δε βαυκαλιζόμαστε κιόλας, πώς με το πρότζεκτ μας αυτό θα αλλάξουμε τον κόσμο. Παρ'όλα αυτά, η παροχή της γνώσης/πληροφορίας για τα προσβάσιμα σημεία/events, θα διευκολύνει σαφώς την καθημερινότητα τους και -γιατί όχι-, αν στήσουμε ένα ισχυρό δίκτυο ανθρώπων, ίσως πιέσουμε καταστάσεις και καταφέρουμε να αυξήσουμε και τα σημεία αυτά, έτσι ώστε και τα ίδια τα άτομα να έχουν το αντίστοιχο δικαίωμα για πλήρη πρόσβαση στη ζωή.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Υποθέτοντας πως έχουμε αποκτήσει κάποιες γνώσεις ως νέοι επιχειρηματίες και εμείς, ίσως αυτό που θα καταθέταμε στους υπόλοιπους συναδέλφους ως συμβουλές είναι τα κάτωθι:

Η επιτυχία είναι τέκνο της τόλμης και αυτό που θα μας πάει ένα βήμα πιο πέρα είναι να κάνουμε αυτά που άλλοι δεν τολμούν καν να σκεφτούν. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά αξίζει να προσπαθείς για την ιδέα σου και πλέον υπάρχει χώρος και όρεξη για να γίνει μια τέτοια έξυπνη και καινοτόμος ιδέα πραγματικότητα.

Επιπλέον, το πιο σημαντικό είναι το feedback από τους (εν δυνάμει) χρήστες/πελάτες και η εύκολη προσαρμογή στις απαιτήσεις τους.

Η δημιουργία ενός δικτύου ανάμεσα σε νέους επιχειρηματίες, είναι επίσης σημαντική, όσο και το να συζητιούνται οι ιδέες τους, έτσι ώστε να γνωρίζεις που βαδίζεις.

Τέλος, στην περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα περίμεναν, το γνωστό fail fast είναι το κλειδί, που θα ανοίξει την πόρτα για την επόμενη πιο καλά οργανωμένη επιχειρηματική κίνηση.

Prosvasis.co | info@prosvasis.co |

Official Website

Official Facebook Page

comments powered by Disqus

SEVEN: The Days Long Gone

Thief-like isometric RPG by ex Witcher developers
24-11-2017 - 18:10
δείτε περισσότερα

R.

Emotional 6-axis life form, from the makers of the OP-1.
24-11-2017 - 17:11
δείτε περισσότερα

Zonerly

A cute timezone mac app for traveller, distributed team
24-11-2017 - 13:18
δείτε περισσότερα

Nebula Alarm Clock

Grow stars while you sleep and fight the urge to hit snooze.
24-11-2017 - 13:16
δείτε περισσότερα

Black Friday Sales Livestream

Real-time stream of Black Friday Cyber Monday weekend sales
24-11-2017 - 12:28
δείτε περισσότερα

Workspaces

Your things well-organized. Ready to open with one click.
24-11-2017 - 10:39
δείτε περισσότερα

Bandwidth Hero

Browser extension which saves data by compressing images
24-11-2017 - 10:35
δείτε περισσότερα

The Ultimate Black Friday Bundle

Discounts from 50+ services in digital and mobile
24-11-2017 - 09:13
δείτε περισσότερα

SaaS Friday

15 awesome SaaS deals for Black Friday
24-11-2017 - 09:10
δείτε περισσότερα

Vinci 2.0

Music, calls and fitness trackers all-in-one smart headphone
24-11-2017 - 08:43
δείτε περισσότερα