Μανούσος Κλάδος - Κέντρο Νευροανάδρασης Βορείου Ελλάδος

Αν έχετε μια καλή και μια πρωτότυπη ιδέα μην την φοβάστε. Οραματιστείτε και προχωρήστε...


Δημοσίευση : 2013-04-22

Η αρχή της ιστορίας μου ξεκινάει στα τέλη του 2007, που ως μεταπτυχιακός φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ξεκινήσαμε μαζί με άλλα άτομα μια προσπάθεια μελέτης του ανθρώπινου εγκεφάλου. Πολύ σύντομα ο καθένας μας πήρε τον δρόμο του ακολουθώντας διαφορετικά μονοπάτια της ανθρώπινης νόησης. Έτσι και εγώ αποφάσισα να μελετήσω σε ερευνητικό επίπεδο την νευροανάδραση, την συναισθηματική μάθηση και την μαθηματική νόηση. Όσο αναφορά την νευροανάδραση, θέλω να πω πως από την αρχή της καριέρας μου στάθηκα αρκετά τυχερός, γιατί γνώρισα, εκπαιδεύτηκα και συνεργάστηκα με επιστήμονες διεθνούς φήμης από όλη την Ευρώπη. Γνωρίζοντας καλύτερα την νευροανάδραση, καθώς και τα αποτελέσματα αυτής σε μια σωρεία νευρο-ψυχιατρικών παθήσεων, συνειδητοποίησα πως στην Ελλάδα έλλειπε ένα ολοκληρωμένο κέντρο νευροανάδρασης εφάμιλλο με αυτά του εξωτερικού.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δημιουργία του Κέντρου Νευροανάδρασης Βορείου Ελλάδος. Το Κέντρο Νευροανάδρασης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο κέντρο ψυχικής υγείας με εστίαση στην θεραπευτική μέθοδο της Nευροανάδρασης. Σκοπός του είναι η πρόληψη και η θεραπεία των νευρο-ψυχιατρικών διαταραχών, η συμβολή στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ψυχικά πασχόντων, η ψυχοκοινωνική μέριμνα, η συμβουλευτική καθώς και οι μαθησιακές δυσκολίες.

Λίγα λόγια για την επιχείρησή σας

Το Κέντρο Νευροανάδρασης Βορείου Ελλάδος άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 2012 και αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο κέντρο ψυχικής υγείας. Αυτό που το κάνει ανταγωνιστικό με παρόμοια κέντρα του εξωτερικού είναι η συνεργασία διαφόρων επιστημόνων όπως Νευρολόγοι, Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Νευροψυχολόγοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί και Λογοθεραπευτές ικανοί να δώσουν μια ολιστική λύση στο εκάστοτε πρόβλημα.

Η Νευροανάδραση είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία μαθαίνει στο άτομο να μεταβάλλει τη  δραστηριότητα του εγκεφάλου του. Πιο απλά μπορούμε να δούμε την νευροανάδραση ως ένα τρόπο εκγύμνασης του εγκεφάλου, με στόχο την επίτευξη ομαλοποίησης των εγκεφαλικών ρυθμών, οι οποίοι συμβάλουν στην καλύτερη πνευματική απόδοση του ατόμου και στην ομαλότερη λειτουργία των ψυχικών και σωματικών δεξιοτήτων.

Όλες οι υπηρεσίες που εφαρμόζονται στο Κέντρο Νευροανάδρασης είναι ανθρωποκεντρικές και έχουν ως γνώμονα την την παροχή εξειδικευμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων για κάθε άτομο ξεχωριστά. Η συνεργασία όλων των παραπάνω ειδικοτήτων και ο συνδυασμός των διαφόρων θεραπευτικών λύσεων δημιουργούν την κατάλληλη υποδομή για μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση του προβλήματος.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με ασθένειες όπου η νευροανάδραση φαίνεται να έχει αρκετά καλά αποτελέσματα:

- Αγχώδεις Διαταραχές

 • Διαταραχή Πανικού
 • Φοβίες
 • Ψυχαναγκαστική Καταναγκαστική Διαταραχή
 • Διαταραχή από ψυχοτραυματικό στρες
 • Διαταραχή από οξύ στρες
 • Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή

- Διαταραχές στην πρόληψη τροφής

- Καταθλιπτικές διαταραχές

- Διαταραχές ελαττωματικής προσοχής και διασπαστικής συμπεριφοράς

- Διαταραχές στον  Ύπνο

 • Διακοπτόμενος ύπνος
 • Αϋπνία
 • Νυχτερινοί τρόμοι
 • Υπνοβασία

- Καλύτερη Μαθησιακή Απόδοση

 • καλύτερη συγκέντρωση
 • καλύτερα την προσοχή
 • ευκολότερη λήψη αποφάσεων
 • μείωση στον αριθμό των λαθών
 • μικρότερος χρόνος απόκρισης
 • αυξημένη δημιουργικότητα
 • αποδοτικότερη μνήμη
 • επιτάχυνση της μάθησης
 • αυξημένη ανοσία στο στρες
 • αύξηση της παραγωγικότητας,

- Καλύτερη Αθλητική Απόδοση

Ένα επίσης σημαντικό μέρος της λειτουργίας του Κέντρου Νευροανάδρασης αφορά την έρευνα πάνω στις εφαρμοσμένες νευροεπιστήμες καθώς και στις μαθησιακές δυσκολίες. Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε, καθώς και η ερευνητική δραστηριότητα των μελών του Κέντρου Νευροανάδρασης, μας  καθιστούν ικανούς να βοηθήσουμε στην εξερεύνηση του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Παράλληλα με την ερευνητική δραστηριότητα του κέντρου μας, δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας. Η ενημέρωση αυτή γίνεται υπό την μορφή ημερίδων – συνεδριών καθώς και σεμιναρίων για ειδικούς και το ευρύ κοινό.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας;

Στην αρχή όντως ήμουν μόνος και αυτό το έκανα αναγκαστικά γιατί κανείς δεν μπορούσε να δεί το όραμα μου. Οι μόνοι που καταλάβαιναν αυτό που θέλω να κάνω ήταν οι συνεργάτες μου στο εξωτερικό που είχαν αντίστοιχες εμπειρίες, αλλά δυστυχώς κανείς τους δεν ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα. Ευτυχώς στην παρούσα φάση δεν είμαι μόνος, έχω τους συνεργάτες μου και είμαι ευγνώμων τόσο για την ύπαρξη τους όσο και για την συνεργασία μας.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Αν έχετε μια καλή και μια πρωτότυπη ιδέα μην την φοβάστε. Οραματιστείτε και προχωρήστε...

Το Κέντρο Νευροανάδρασης Βορείου Ελλάδος ουσιαστικά ξεκίνησε από το μηδέν, χωρίς κάποιο κύκλο γνωριμιών όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σήμερα, σχεδόν έξι μήνες μετά το κέντρο μας είναι σχεδόν πλήρες από περιστατικά, κάτι στο οποίο συντέλεσε τόσο ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε κάθε περιστατικό ξεχωριστά όσο και οι αρκετά χαμηλές τιμές μας.

Το θέμα στην αρχή είναι να γίνεις γνωστός. Εκεί οι νέοι επιχειρηματίες θα πρέπει να επενδύσουν κάποια χρήματα για διαφήμιση και δεν θα πρέπει να τη θεωρούν μια έξτρα δαπάνη. Αν είστε καλοί σε αυτό που προσφέρετε και ειλικρινείς με τον ανθρώπους τότε δεν έχετε πραγματικά να φοβάστε τίποτα.

Βρείτε τους

Website: www.neyroanadrasi.gr

Facebook Page: https://www.facebook.com/neuroanadrasi

Twitter Page: https://twitter.com/Neyroanadrasi

comments powered by Disqus

Mural

Show your work. Tell your story.
25-06-2018 - 12:00
δείτε περισσότερα

Miles Dual

Carbon fiber electric skateboard - 22mph, 15 mi, dual motor
25-06-2018 - 11:13
δείτε περισσότερα

Material Dashboard v2

Free Admin for Bootstrap 4, React, Angular, Vue.js
25-06-2018 - 10:47
δείτε περισσότερα

Influencer.co

Platform connecting brands and influencers
25-06-2018 - 10:21
δείτε περισσότερα

PrettyCity

AI that replaces cranes in cityscapes
25-06-2018 - 09:24
δείτε περισσότερα

Moniesto

The new 🐷 piggy bank for grownups
25-06-2018 - 09:01
δείτε περισσότερα

Dev Tube

The Best Developer Videos In One Place
25-06-2018 - 08:19
δείτε περισσότερα

Chatamo

Create intelligent voice and chat bots in minutes.
25-06-2018 - 07:32
δείτε περισσότερα

Email Cost Calculator by MailSwift

Find out if your emails are costing you an 💪 and a 🍗
25-06-2018 - 07:08
δείτε περισσότερα

London Rent Hacker

Get customised living costs for every area of London
25-06-2018 - 07:02
δείτε περισσότερα