Γιώργος Κρασαδάκης-Intelligent Markets

www.plantobuy.com/


Δημοσίευση : 2013-01-03

Ο Γιώργος Κρασαδάκης είναι ο ιδρυτής της Intelligent Markets SA., της εταιρείας που αναπτύσσει και διαθέτει εμπορικά το plantobuy.com. Είναι επίσης ιδρυτής τηςdatamine decision support systems και συνιδρυτής της HumanFactor ΕΠΕ. Ειδικεύεται στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και online υπηρεσιών. Έχει σπουδάσει Στατιστική/ Πληροφορική στο πανεπιστήμιο Πειραιώς με MSc inComputational Statistics/ University of Bath.

Μερικά λόγια για την εταιρεία

Η εταιρεία μας, Intelligent Markets Α.Ε. ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2012 με έδρα την Αθήνα. Το όραμά μας, να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας των ‘αγορών’ με έξυπνες, καινοτόμες διαδικτυακές πλατφόρμες που ενδυναμώνουν τον ρόλο του καταναλωτή, καλύπτουν τα κενά πληροφόρησης του συστήματος της αγοράς και αναδεικνύουν τους ‘καλούς’ εμπόρους.

Το πρώτο μας μεγάλο εγχείρημα, το plantobuy.com, φιλοδοξεί να αλλάξει την αγορά: ο καταναλωτής ‘ανακοινώνει’ τις αγοραστικές του προθέσεις απλά και ανώνυμα. Η ‘αγορά’ ανταποκρίνεται αποστέλλοντας προτάσεις και σχετικό υλικό, ξεκινώντας έτσι μία νέου τύπου επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Το plantobuy μπορεί να θεωρηθεί ένα ‘φίλτρο’, ένας μηχανισμός που ‘δρομολογεί’ σχετικό μόνο περιεχόμενο προς τους καταναλωτές ενώ αυτορυθμίζεται ευνοώντας τις εύστοχες προωθητικές κινήσεις και τις πιο αποτελεσματικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, το plantobuy.com ενσωματώνει λειτουργίες που βοηθούν τους καταναλωτές να πάρουν ορθολογικές αγοραστικές αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη συμβουλές από ‘γνωστούς και φίλους’ μέσω κοινωνικών δικτύων: ‘γνώμες, ιδέες και συμβουλές από ανθρώπους που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι’.

Σκεφτείτε απλά ότι για οποιαδήποτε επερχόμενη αγορά σας, ακόμα και αν το προϊόν που σας ενδιαφέρει είναι εξειδικευμένο ή σπάνιο, υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα στο ευρύτερο κοινωνικό σας δίκτυο κάποιος ‘ειδικός’ ή/και κάτοχος του ίδιου προϊόντος. Με ένα απλό αίτημα μέσω του plantobuy.com μπορεί να σας προτείνει προϊόντα, μάρκες ή/ και εμπόρους. Σε αντιδιαστολή με ανώνυμες αξιολογήσεις, έχετε πλέον μία ροή από γνώμες, ιδέες και απόψεις που μπορείτε να σταθμίσετε και να αξιολογήσετε. Η μπορείτε απλά να ρωτήσετε το δίκτυό σας για να δείτε τι είναι ‘trendy’ στον κύκλο σας!

Το plantobuy.com εμπεριέχει δεκάδες καινοτομίες, ενώ ακόμα περισσότερες είναι δρομολογημένες για το άμεσο μέλλον.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας;

Σαν επιχειρηματίας έχεις σημαντικά περισσότερες δυνατότητες να πειραματιστείς, να καινοτομήσεις και να δημιουργήσεις – αυτό από μόνο του είναι σπουδαίος λόγος για να κάνει κάποιος αυτό το βήμα.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

  • Να δώσουν έμφαση στο σχηματισμό μια αφοσιωμένης ομάδας, του πυρήνα που θα υποστηρίξει το εγχείρημα.

  • Να είναι έτοιμοι να συμπράξουν σε μικρά, ευέλικτα σχήματα που μοιράζονται το ίδιο όραμα και αφοσιώνονται στον ίδιο σκοπό.

  • Να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν/ αγνοήσουν την στασιμότητα και τη γενική μετριότητα που χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο την Ελληνική πραγματικότητα

  • Να βλέπουν εκτός συνόρων – ειδικότερα για online υπηρεσίες αυτό είναι πλέον εύκολο και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο

Πως αντιμετωπίζετε την κρίση στην Ελλάδα και αν σας έχει επηρεάσει

Η κρίση ναι, μας έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό κυρίως σχετικά με το γενικό ‘κλίμα’ της αγοράς. Ουσιαστικά το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια παράγει αντικίνητρα επιχειρηματικότητας σε πολλά επίπεδα. Ταυτόχρονα το τραπεζικό σύστημα είναι σε τέτοιο σημείο που ακόμα και η έκδοση μια απλής εταιρικής πιστωτικής κάρτας θεωρείται … διαπραγματευτική επιτυχία! Και φυσικά θα μπορούσα να αναφερθώ και στους σχετικούς κρατικούς μηχανισμούς – το αποφεύγω ώστε να είναι αληθοφανές το ότι … παραμένουμε αισιόδοξοι!

Στα πλαίσια της ιδιαίτερης φάσης που βρίσκεται η Ελληνική αγορά, έχουμε δώσει έμφαση στην τιμολογιακή μας πολιτική ώστε το πακέτο υπηρεσιών μας να είναι ευέλικτο και ιδιαίτερα προσιτό σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών επιχειρήσεων (απλές χρεώσεις που σε κάθε περίπτωση μειώνουν εντυπωσιακά το διαφημιστικό προϋπολογισμό).

Παράλληλα είναι σε εφαρμογή το πλάνο επέκτασης της υπηρεσίας εκτός Ελλάδος – κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά την υπηρεσία ενώ θα επιτρέψει σε εξωστρεφείς ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, μέσω του plantobuy.com

Περισσότερες πληροφορίες:

comments powered by Disqus

Cryptopotam.us

Accept Ethereum on your Twitch stream - with alerts
21-06-2018 - 16:00
δείτε περισσότερα

SUPA HUKA

Tankless diving system for underwater exploration
21-06-2018 - 12:52
δείτε περισσότερα

WYD Pride

Augmented reality maps app for the LGBT community
21-06-2018 - 10:47
δείτε περισσότερα

LGBTQ Pride - Free Stock Photos

A royalty-free photos celebrating LGBTQ pride month.
21-06-2018 - 10:32
δείτε περισσότερα

Work at a Startup - from Y Combinator

One common application for hundreds of top engineering jobs.
21-06-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Rubber Ducky

A psychology-based problem solving technique
21-06-2018 - 09:58
δείτε περισσότερα

RevenueStory

Subscription analytics built on top of your billing system
21-06-2018 - 09:42
δείτε περισσότερα

IssueHunt

Funding platform for open source projects
21-06-2018 - 08:57
δείτε περισσότερα

Why Do I Procrastinate?

Web MD for Procrastination
21-06-2018 - 08:56
δείτε περισσότερα

WeWALK

Revolutionary Smart Cane for Visually Impaired
21-06-2018 - 08:03
δείτε περισσότερα