Πάνος Κολεύρης, myreporter.gr

Να τολμούν, να πιστεύουν και να στοχεύουν ψηλά, «με λογισμό και μ’ όνειρο»


Δημοσίευση : 2012-12-13

Από το 2005, Παναγιώτης Κολεύρης ( Ατομική Επιχείρηση )

Υπηρεσίες που παρέχουμε είναι κατασκευή, συντήρηση, διαχείριση και προώθηση ιστοσελίδων. Έχω όλο … το πακέτο από την αρχή ως το …τέλος ! Ασχολούμαι κυρίως με πλατφόρμες ανοικτού κώδικα όπως JoomlaWordpressDrupal,Magento.

Λίγα λόγια για εσάς

Έχω σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχ/κός Η/Υ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η καταγωγή μου είναι από τη Ζάκυνθο, αλλά μένω μόνιμα στην Αθήνα τα τελευταία 20 χρόνια. Μ' ενδιαφέρει κάθε τι δημιουργικό αλλά και καινοτόμο. Παρ’ όλο που είμαι άνθρωπος της τεχνολογίας, οι τέχνη – και ειδικότερα η μουσική – είναι η μεγάλη μου λατρεία. Τα τελευταία χρόνια με έχει κερδίσει επαγγελματικά το Internet και οι τεχνολογίες γύρω απ' αυτό, από τη κατασκευή ιστοσελίδων και το seo marketing έως τη δημιουργία γραφικών.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος/η σας;

Η ζωή ενός ελεύθερου επαγγελματία δεν είναι πάντα …παράδεισος. Το One Man Show δεν είναι πάντα επιλογή. Έχει βέβαια και τα καλά του, όπως η ..ανεξαρτησία που πάντα που άρεσε. Το ιδανικό πάντως σε οποιαδήποτε δουλειά είναι να έχεις συνοδοιπόρους που σε κατανοούν που μοιράζονται μαζί σου το όνειρο, και αυτό επιδιώκω να κάνω και γω τελικά όταν μπορώ.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NJeXCyPW_0I&feature=plcp

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Να τολμούν, να πιστεύουν και να στοχεύουν ψηλά, «με λογισμό και μ’ όνειρο»

Πείτε μας μια δυσκολία που αντιμετωπίσατε και πως την αντιμετωπίσατε;

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζω έχουν να κάνουν με πολλά θέματα. Η κύρια όμως δυσκολία ενός επαγγελματία που προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι δικό του είναι η επικοινώνηση της ιδέας ή του προϊόντος του σε τρίτους, ώστε να αναζητήσει είτε συνεργάτες είτε πελάτες. Ο μόνος τρόπος που αντιμετωπίζεται αυτό είναι …επιμονή, επιμονή, περισσότερη …επιμονή και αφοσίωση στο στόχο. Αν πραγματικά πιστεύεις στην ιδέα σου, θα πετύχεις.

Ποια είναι η ιδέα? Τι είναι το myreporter.gr?

Το My Reporter είναι ένα δημοσιογραφικό project και βασίζεται στην ολόφρεσκη ιδέα τουcommunity funded reporting. Τι σημαίνει community funded reporting;  Είναι η διαδικασία κατά την οποία μια ομάδα ανθρώπων που έχουν κοινό ενδιαφέρον για την δημιουργία ενός ρεπορτάζ, αναθέτουν σε κάποιον ρεπόρτερ να το πραγματοποιήσει και μοιράζονται τα έξοδα της αμοιβής του ! Πως υλοποιείται η διαδικασία αυτή; Ma μέσα από τα γνωστό πλέον σε όλους μας περιβάλλον ενός κοινωνικού δικτύου, για την ακρίβεια μιάςonline κοινότητας ( community ). Έτσι δημιουργείται μια διαδικτυακή κοινότητα με μέλη απλούς πολίτες, freelanch ρεπόρτερς, αλλά και φορείς ενημέρωσης οι οποίοι επικοινωνούν μέσα από το Myreporter.gr και παράγουν ποιοτική δημοσιογραφία και ενημέρωση. Φυσικά αυτή η δημοσιογραφική κοινότητα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη αφού δεν έχει άλλους πόρους από τις δωρεές των μελών της. Επομένως τοmyreporter είναι μία διαδικτυακή κοινότητα δημοσιογραφίας, ένα project ενημέρωσης πολύ διαφορετικό από τα άλλα, αφού εδώ υλοποιούνται μόνο τα ρεπορτάζ που αρέσουν στο κόσμο !

Πόσα χρήματα θέλετε να συγκεντρώσετε και που θα τα επενδύσετε?

Γνωρίζω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για χορηγίες. Όμως παρ’ όλα αυτά έχω διαπιστώσει ότι ακόμη και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς ο κόσμος αναγνωρίζει τις ενδιαφέρουσες προσπάθειες και τις ανταμοίβει. Μέσω της καμπάνιας μας στο groopio(http://www.groopio.com/el/projects/display/122/my-reporter---esu-piso-ap-to-reportaz ) , ζητάμε δημόσια την στήριξη του κόσμου για την υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού και σαφέστατα κοινωνικά ανταποδοτικούproject. Το budget μας …συμπιέστηκε όσο γινόταν και είναι μόνο 3500 € ενώ τα πραγματικά έξοδα είναι πολύ περισσότερα. Τα χρήματα θα αναλωθούν για επίλυση τεχνικών θεμάτων όπως αμοιβή συνεργάτη για εγκατάσταση αλλά και παραμετροποίηση του κώδικα της εφαρμογής, γραφιστική επιμέλεια, αλλά και επικοινωνιακά θέματα όπως προβολή της ιστοσελίδας.

Αν καταφέρετε να συγκεντρώσετε τα χρήματα σε πόσο καιρό υπολογίζετε να είναι έτοιμο το myreporter.gr

Το ταχύτερο δυνατόν ! Αν όλα πάνε καλά 1 με 1,5 μήνα μετά το τέλος της καμπάνιας μας που είναι στις 2/1/13.

Υπάρχουν αντίστοιχα Sites στο εξωτερικό? Αν ναι σε τι θα διαφέρει το δικό σας?

Ναι. Υπάρχει το spot.us στην Αμερική απ’ όπου γεννήθηκε και η ιδέα του communityfunded reporting. Το δικό μας site αρχικά δεν θα έχει πολλές διαφορές με το spot.us εκτός από το interface, τη γλώσσα, αλλά και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την ελληνική πραγματικότητα. Στην πορεία, και αν όλα πάνε καλά, θέλω να αποκτήσει το δικό του στυλ.

Χρειάζεται το myreporter.gr στην Ελλάδα και γιατί?

Χμμ… Αυτή είναι Η ερώτηση. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες, αλλά θα προσπαθήσω να συμπτύξω τις σκέψεις μου σε λίγες προτάσεις. Μπορεί να ακουστεί …κάπως, αλλά πιστεύω ότι τώρα είναι το καλύτερο timing για ένα site σαν κι αυτό. Γιατί; Mα γιατί η κρίση, δεν είναι οικονομική αλλά κυρίως ηθική και κρίση αξιών. Αυτή την εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν γρήγορα, τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να κάνουμε μία αλλαγή στη νοοτροπία μας, μια μικρή επανάσταση και να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και που ίσως ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση μας. Ποια είναι αυτή η αλλαγή; Nα αντικαταστήσουμε το ΕΓΩ με το ΕΜΕΙΣ. Ακριβώς αυτό πρεσβεύει και το MyReporter σε πολλά επίπεδα. Κι ένα από τα πολλά επίπεδα είναι το ομαδικό πνεύμα και η αλληλεγγύη που πηγάζει μέσα από τις διαδικασίες του community. Αλλά το myreporterείναι και απόλυτα χρηστικό, αφού μέσα από τις διαδικασίες αυτές θα παράγονται ρεπορτάζ με θέματα που αληθινά ενδιαφέρουν τον κόσμο, ενώ μέσα από τη νέα σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ κοινού και ρεπόρτερ, η δημοσιογραφία αποκαθιστά το κύρος της. Για να μην αναφέρω ότι προσφέρεται η ευκαιρία σε άνεργους freelanch ρεπόρτερ να δουλέψουν και ν’ αποκτήσουν εμπειρία και εξοικίωση μ’ ένα περιβάλλον που είναι σίγουρα το μέλλον στην ενημέρωση.

comments powered by Disqus

Cryptopotam.us

Accept Ethereum on your Twitch stream - with alerts
21-06-2018 - 16:00
δείτε περισσότερα

SUPA HUKA

Tankless diving system for underwater exploration
21-06-2018 - 12:52
δείτε περισσότερα

WYD Pride

Augmented reality maps app for the LGBT community
21-06-2018 - 10:47
δείτε περισσότερα

LGBTQ Pride - Free Stock Photos

A royalty-free photos celebrating LGBTQ pride month.
21-06-2018 - 10:32
δείτε περισσότερα

Work at a Startup - from Y Combinator

One common application for hundreds of top engineering jobs.
21-06-2018 - 10:00
δείτε περισσότερα

Rubber Ducky

A psychology-based problem solving technique
21-06-2018 - 09:58
δείτε περισσότερα

RevenueStory

Subscription analytics built on top of your billing system
21-06-2018 - 09:42
δείτε περισσότερα

IssueHunt

Funding platform for open source projects
21-06-2018 - 08:57
δείτε περισσότερα

Why Do I Procrastinate?

Web MD for Procrastination
21-06-2018 - 08:56
δείτε περισσότερα

WeWALK

Revolutionary Smart Cane for Visually Impaired
21-06-2018 - 08:03
δείτε περισσότερα