Φώτης Αντωνόπουλος – OliveShop.com

Το OliveShop.com ξεκίνησε την σύσταση του, προς τα τέλη του 2010, και βγήκε online τον Οκτώβρη του 2011, μετά από μια μικρή γραφειοκρατική περιπέτεια, που έφτασε να γίνει μέχρι.. και πρωτοσέλιδο στους New York Times.


Δημοσίευση : 2012-11-17

Λίγα Λόγια για το Φώτη Αντωνόπουλο

Είμαι συνιδρυτής του OliveShop.com, και ταυτόχρονα κατέχω την θέση του επικεφαλής Καινοτομίας, στην ATCOM, το μεγαλύτερο web agency στην Ελλάδα.  Λατρεύω τις έξυπνες ιδέες και την καινοτομία  (ιδίως αυτές που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και το mobile marketing) και προσπαθώ, όσο μπορώ να τα προάγω, μέσω των δυο θεσμικών ρόλων που μου έχουν εμπιστευθεί, σαν μέλος της Διοικητικού Συμβολίου της GR.EC.A (Greek Ecommerce Association), και ως μέλος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Παρακολούθησης Τεχνολογίας, του ΣΕΚΕΕ.

Έχω πτυχίο στο Marketing και μεταπτυχιακό πάλι στο Internet Marketing. Λατρεύω το Star Trek και το stand-up comedy.

Περισσότερες πληροφορίες στο LinkedIn

Πες μας λίγα λόγια για το OliveShop.com

Το OliveShop.com ξεκίνησε την σύσταση του, προς τα τέλη του 2010, και βγήκε online τον Οκτώβρη του 2011, μετά από μια μικρή γραφειοκρατική περιπέτεια, που έφτασε να γίνει μέχρι.. και πρωτοσέλιδο στους New York Times. Από τότε, δοκιμάζουμε τεχνικές και καινοτομίες πάνω στο site, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε πως δουλεύει το παγκόσμιο εμπόριο, τα logistics, και άλλα πολλά.  Ειλικρινά, δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Ετοιμαζόμαστε όμως, για μεγάλα πράγματα μέσα στο 2013, που ακόμα δεν μπορώ να αποκαλύψω.

To OliveShop είναι μία ηλεκτρονική (online) μπουτίκ ποιοτικών ελληνικών προϊόντων ελιάς. Ειδικά στο κομμάτι του ελαιολάδου, χρησιμοποιούμε 3 φίλτρα, για να επιλέξουμε τους παραγωγούς που θα συνεργαστούμε. Να έχει

 • (α) όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά (από Χημείο του Κράτους, από ΔΗΩ  σε περίπτωση που είναι βιολογικό, ακόμα και από ξένους φορείς, όπως η FDA,  κτλ.) ,
 • (β) να έχει ποιοτική συσκευασία, καθώς το packaging μετράει πάρα πολύ στην αγοραστική επιλογή του καταναλωτή, ειδικά στο εξωτερικό, και
 • (γ) να έχει κερδίσει κάποιο βραβείο ποιότητας ή/και γεύσης, σε κάποιο διαγωνισμό, κατά προτίμηση ξένο.

Έτσι εξασφαλίζουμε ότι πουλάμε τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά.

Τα προϊόντα που πουλάμε στο OliveShop.com, τα χωρίζουμε σε 4 βασικές κατηγορίες:

 1. Ελαιόλαδο (Έξτρα Παρθένο, Βιολογικό, Αγουρέλαιο, Αρωματικό, κτλ).
 2. Διατροφικά Προϊόντα Ελιάς (όπως ελιές, πατέ ελιάς, κτλ.)
 3. Δώρα Ελιάς (ξύλινα δώρα, βιβλία, σετ δώρων, κτλ.)
 4. Καλλυντικά Ελιάς (για τα μαλλιά, το πρόσωπο, το σώμα, κτλ.)

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνοι?

Ήταν μια σκέψη που είχαμε από παλιά (2004), αλλά τότε δεν ευνοούσαν οι συνθήκες. Όταν όμως ήρθε η κρίση, αποφασίσαμε να το ξεκινήσουμε για τρεις λόγους. Ο ένας, ήταν ο προφανής εμπορικός λόγος. Ο δεύτερος λόγος ήταν για να προβάλλουμε και ναεξάγουμε ένα από τα καλύτερα Ελληνικά προϊόντα . Και ο τρίτος λόγος ήταν για να δείξουμε, κυρίως στα νέα παιδιά, ότι με την τεχνολογία μπορούμε να επιτύχουμε πολλά, καθώς το ίντερνετ προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης, που δεν περιορίζονται σε ένα στενό τοπικό/γεωγραφικό κύκλο.

Θέλω να εξάγω... Απο που να ξεκινήσω?

Η πιο δύσκολη ερώτηση. Αν είναι λιανική, τότε το ηλεκτρονικό εμπόριο προς το εξωτερικό, κινείται και δουλεύει σε μεγάλο βαθμό, όπως του εσωτερικού. Δεν ισχύει πάντα, καθώς πολλές φορές, τα τελωνεία δεν είναι και οι καλύτεροι σύμμαχοι, αλλά με τον χρόνο, μαθαίνεις τα κόλπα και τις συνθήκες και προσαρμόζεις την στρατηγική. Αν μιλάμε όμως για εξαγωγή χονδρικής, τότε θέλει γερά στομάχια.. γιατί απαιτείται πολύ γραφειοκρατία. Πάρα πολύ.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Δοκίμασε το και ας αποτύχει. Ακούγεται κοινότυπο, κλισέ και βαρετό, αλλά μόνο αυτός που δοκίμασε και απέτυχε, έμαθε. Έμαθε τι έκανε λάθος στην διαδικασία, για να το διορθώσει. Έμαθε τι αρίθμησε λάθος, και θα το ξαναυπολογίσει σωστά. Έμαθε τι έλειπε και θα το βελτιώσει. Μόνο κερδισμένος, βγαίνει ο χαμένος.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν προωθώ την αποτυχίαΗ’ την έλλειψη προγραμματισμού, σοβαρότητας και ελέγχου. Αυτά είναι απαιτητά, για να μεταμορφωθεί μια ιδέα σε κάτι απτό.

Είμαι όμως υπέρμαχος της προσπάθειας. Και  κάθε προσπάθεια έχει  απρόβλεπτες παραμέτρους και κρυφά προβλήματα. Κάποια από αυτά, ίσως να οδηγήσουν την  προσπάθεια στην αποτυχία. Αλλά πάντα θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν ως προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουμε και όχι σαν δικαιολογία για να παρατήσουμε την προσπάθεια.

Η δεύτερη συμβουλή μου επικεντρώνει στην εξωστρέφεια. Μην περιορίζεις τον ευατό σου, με γεωγραφικούς φραγμούς, όταν η τεχνολογία σου επιτρέπει να απευθυνθείς στο άλλο άκρο του κόσμου, σαν να είναι δίπλα σου. Think big!

5 μικρές συμβουλές :)

Πολλές φορές έχω την τύχη να μιλάω σε πανεπιστήμια για την τεχνολογία και την καινοτομία. Πάντα μου αρέσει να καταλήγω με πέντε μικρές συμβουλές,  που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια, που είμαι μέσα στον χώρο της πληροφορικής.

 • Leave your comfort zone, and go where the magic happens
 • Success come in a can, not in a can’t
 • Don’t Imitate, Innovate.
 • Give Choices
 • Keep it simple

OliveShop.com

comments powered by Disqus

Burrow

Clever, comfortable furniture
17-02-2018 - 15:31
δείτε περισσότερα

Free Pixabay Plugins for Photoshop and Microsoft Office

Search & insert images into Photoshop and MS Office projects
17-02-2018 - 09:16
δείτε περισσότερα

TrailerNite

Sit back and enjoy trailers from the latest movies.
17-02-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Mysplash

A deft and powerful Unsplash client for Android
17-02-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Namey

Let AI choose the best name for your baby 👶
17-02-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Piggy Boxxy

A paper wallet subscription box for your #altcoin portfolio
17-02-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

BotCenter

Automatically and intelligently assist your clients online.
17-02-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Mkuki

A native Android experience for Product Hunt
17-02-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Seed

Validate and store your ideas in one place 💡
17-02-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα

Hey Kappa

You can discover all popular and newest streamer moments.
17-02-2018 - 08:00
δείτε περισσότερα