Η έναρξη του Freelancer.gr

    Από: Startup Team

Το Freelancer, η μεγαλύτερη αγορά εξωτερικής ανάθεσης υπηρεσιών παγκοσμίως, κάνει την έναρξή της σήμερα στην Ελλάδα – www.Freelancer.gr, έχοντας ως στόχο την δημιουργία 50.000 νέων Ελληνικών επιχειρήσεων μέσα σε μόλις 6 μήνες, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας. 
Διοχετεύοντας το επιχειρησιακό πνεύμα της Ελλάδας, το Freelancer.gr θα κάνει πιο εύκολη από ποτέ την έναρξη μιας επιχείρησης και το εμπόριο σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας σε παγκόσμια ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου της Ελλάδας. 
Το Freelancer έχει ήδη βοηθήσει περισσότερους από 8 εκατομμύρια ανθρώπους να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν επιχειρήσεις ή να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι freelancers σε παγκόσμιο επίπεδο, συμβάλλοντας στην μετατροπή των ιδεών τους σε κερδοφόρες επιχειρήσεις με χαμηλό κόστος. 
Η έναρξη του Freelancer.gr στην Ελλάδα συνοδεύεται από μία έρευνα σε περισσότερες από 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, που δείχνει ότι το 86% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με δεδομένη την κατάσταση της οικονομίας, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αναλάβει τα ηνία και να ξεκινήσει το άνοιγμα περισσότερων επιχειρήσεων καθώς και η αυτοαπασχόληση . Η έρευνα αποκάλυψε επίσης, πως το 67% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η έναρξη του Freelancer στην Ελλάδα, θα κάνει πιο εύκολη από ποτέ την ίδρυση μιας επιχείρησης στην Ελλάδα.
Η έρευνα επίσης αποκάλυψε, ότι το 72% δήλωσε πως η παγκόσμια εμβέλεια του Freelancer.gr θα κάνει περισσότερα για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, από όσα έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση εστιάζοντας στην λιτότητα. 
Η έναρξη του Freelancer.gr θα στηρίξει επίσης τις σκληρά δοκιμαζόμενες μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, βοηθώντας τες να διαφημίσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο. 
“Ο ελληνικός λαός θέλει να ενισχύσει την οικονομία ξεκινώντας τις δικές του επιχειρήσεις, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν ήδη ιδρυθεί είναι απεγνωσμένες για ανάπτυξη. Έχουν τις δικές τους ιδέες αλλά οι τράπεζες και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κάνει λίγα για να βοηθήσουν,” δηλώνει ο Bill Little, Διευθυντής του Freelancer στην Ευρώπη.
“Η έναρξη της ελληνικής ιστοσελίδας του Freelancer θα προσφέρει στην ελληνική οικονομία μια σημαντική ενίσχυση. Όντας η μεγαλύτερη ιστοσελίδα εξωτερικής ανάθεσης υπηρεσιών στον κόσμο, θα δώσει στις ελληνικές επιχειρήσεις πρόσβαση στο μεγαλύτερο παγκόσμιο εργασιακό δυναμικό και στη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά για επιχειρήσεις. Θα οδηγήσει σε επιχειρηματική ανάπτυξη, ακριβώς τη στιγμή που υπάρχει απεγνωσμένα ανάγκη για αυτή,” δηλώνει ο Bill Little. 
“Προσφέρεται τώρα μια πραγματική ευκαιρία στον ελληνικό λαό να μετατρέψει τις δημιουργικές του ιδέες σε επιχειρήσεις. Είναι Έλληνες οι επιχειρηματίες, που οδηγούν μερικές από τις κορυφαίες τεχνολογικές και επιχειρηματικές εξελίξεις στον κόσμο και για αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή,” συνεχίζει ο Bill Little.
“Σε κάθε χώρα στην οποία λειτουργεί το Freelancer, οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε κερδοφόρες επιχειρήσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Freelancer παγκοσμίως, δηλώνουν ότι δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν μια επιχείρηση χωρίς να έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο των freelancers και των επιχειρηματικών ευκαιριών του Freelancer. Στην Ελλάδα, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ πριν, θέλουν να δημιουργήσουν εργασίες και το Freelancer.gr μπορεί να τους βοηθήσει να το κάνουν.” 
“Με νέα χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα συναλλαγών σε ευρώ και η χρήση τοπικών μεθόδων πληρωμής, δεν έχει υπάρξει ποτέ καλύτερη στιγμή για να αναρτήσετε ένα πρότζεκτ ή να βρείτε δουλειά στα Ελληνικά, στο Freelancer.gr.”

Ελληνικές περιπτωσιολογικές μελέτες:

 

Ο κορυφαίος κατασκευαστής λογισμικού παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα. Μια επιτυχία χάρη στο Freelancer.gr
Η BlackSheep Games, ο κορυφαίος κατασκευαστής λογισμικού παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα, γνώρισε την επιτυχία επειδή προσέλαβε ικανούςfreelancers στο Freelancer.gr.
Η εταιρεία είναι ένας ανεξάρτητος δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών και έχει κατασκευάσει λογισμικό για όλες τις σημαντικές πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας όπως iOS, Android, και Windows.
Ο Σπύρος Μεριανός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, παραδέχεται ότι η εταιρεία έγινε τόσο επιτυχής αγκαλιάζοντας τη νέα τεχνολογία για να κάνει την παραγωγή της πιο αποτελεσματική.
‘’Αυτό που είναι μοναδικό σχετικά με τα παιχνίδια της BlackSheep, είναι ότι χρησιμοποιούμε την τεχνολογία Cloud, με αποτέλεσμα να μην χρειαζόμαστε και να μην έχουμε γραφείο, ενώ παράλληλα ο καθένας από την ομάδα μας δουλεύει από το σπίτι του! Δημιουργούμε πραγματικά εξαιρετικά παιχνίδια ενώ κάποια από αυτά γνώρισαν τεράστια επιτυχία, με το πιο αξιοσημείωτο από αυτά να είναι το ‘Angry Chicken: Egg Madness!’, το οποίο έχει αγγίξει τα 1.600.000 κατεβάσματα μόνο από το Google Play.’’
‘’Είμαστε ο κορυφαίος κατασκευαστής λογισμικού παιχνιδιών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και πρέπει να ευχαριστήσω το Freelancer για αυτό.’’
Ο Σπύρος βρήκε τους άλλους δύο συναδέλφους του στο Freelancer.gr και τώρα χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες πολλές από τις εργασίες που χρειάζονται για την δημιουργία παιχνιδιών, είτε αυτό είναι ήχος, μεταφράσεις, είτε διαφημιστικά γραφικά.
‘’Αυτό που αλήθεια μου αρέσει  στο Freelancer.gr είναι ότι μπορώ να πραγματοποιώ και να αποδεσμεύω πληρωμές εύκολα, γνωρίζοντας ότι είναι πραγματικά πολύ αξιόπιστο ακόμα και για μεγαλύτερα χρηματικά ποσά. Μου αρέσει το Freelancer.gr γιατί σε αυτή την ιστοσελίδα υπάρχουν πάρα πολλοί, καλοί και ικανοίfreelancers. Για έναν Εργοδότη, αυτό είναι το πιο καίριο σημείο, αλλά τώρα ξέρω πως αν θέλω να αναθέσω κάτι σε εξωτερικούς συνεργάτες, στο Freelancer.gr σίγουρα θα υπάρχει κάποιος για να κάνει αυτή τη δουλειά.’’
Σκηνές από την προσεχή παρουσίαση του παιχνιδιού:

Ξεκινώντας μια επιχείρηση στο Freelancer.gr

Με την έναρξη του Freelancer.gr στην Ελλάδα, πολλοί άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν χρήση της ιστοσελίδας και να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση.
Ο Ρασίμ Ρασίμογλου από την Ξάνθη είναι μόνο ένας από αυτούς. Εργάζεται ως σχεδιαστής γραφικών. Βρήκε δουλειά στο Freelancer.gr, από κάθε σημείο του κόσμου, από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, για σχεδιασμό λογοτύπων, επαγγελματικών καρτών και φυλλαδίων, αναφέροντας μόνο μερικά από αυτά.
Τότε, είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει το Freelancer για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση και το δικό του δημιουργικό γραφείο. ‘’Έχω συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν πολλοί και δημιουργικοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Freelancer.gr, με αποτέλεσμα να έχω αποφασίσει να ανοίξω ένα δημιουργικό γραφείο για εκτυπώσεις και υπηρεσίες ιστού, προσλαμβάνοντας ανθρώπους μέσω του Freelancer.’’
Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρησή του θα γίνει αυτόματα μια παγκόσμια εταιρεία, η οποία θα χρησιμοποιεί τους 9 εκατομμύρια χρήστες του Freelancer.gr από όλο τον κόσμο, για να δουλεύει για επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.

Έλληνας Freelancer βοηθά Γαλλική εταιρεία

Πολλές επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο επιθυμούν να λειτουργήσουν στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Έλληνες, ώστε να κερδίσουν χρήματα, ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης. Ο Νίκος Καρέλης είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Καταχωρήθηκε στο Freelancer.gr και μέσα σε λίγες εβδομάδες εργαζόταν για μια σειρά από παγκόσμιες εταιρείες.
‘’Ανέλαβα να κάνω μια έρευνα, τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου, ώστε να δημιουργήσω μια λίστα των διανομέων Ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Ελλάδα, για μια Γαλλική εταιρεία. Παράλληλα, μετέφρασα από τα Αγγλικά στα Ελληνικά, την ιστοσελίδα μιας Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα στην Ελβετία. Επίσης μετέφρασα από τα Αγγλικά στα Ελληνικά τους Καταλόγους τιμών για μια εταιρεία Ηλεκτρονικών Τσιγάρων με έδρα στο Πακιστάν.’’
‘’Οι εργοδότες είχαν ως βάση τη Γαλλία και το Πακιστάν. Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων είχε την έδρα της στην Ελβετία αλλά εγώ έκανα την μετάφραση για έναν ανάδοχο σύμβασης από το Πακιστάν. ‘’
‘’Υπήρξα ένας ενεργός επαγγελματίας για περισσότερο από 23 χρόνια. Ήμουν ιδιοκτήτης μιας εταιρείας με επίκεντρο την έκδοση περιοδικών, τόσο σε τυπωμένη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Επίσης, ήμουν ιδιοκτήτης ενός ραδιοφωνικού σταθμού, ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και πολλά ακόμα.
Τον περασμένο χρόνο, αποφάσισα να κλείσω όλες μου τις επιχειρήσεις εφόσον οι σημερινοί καιροί είναι δύσκολοι για μια μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα, καθώς η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ύφεση εδώ και 6 χρόνια. Για προσωπικούς μου λόγους, δεν μπορώ να αφήσω την Ελλάδα και να αναζητήσω μια καλύτερη τύχη κάπου αλλού, και για αυτό ξεκίνησα να εργάζομαι ως freelancer. Ως επαγγελματίας έχω εργαστεί με πολλούς freelancers και η επιχείρησή μου στηριζόταν σε αυτούς. Γνωρίζοντας τι χρειάζεται ένας εργοδότης από έναν freelancer, αποφάσισα να ξεκινήσω να εργάζομαι ο ίδιος ως freelancer.’’
Το Freelancer.gr είναι μια όμορφα οργανωμένη πλατφόρμα, που επιτρέπει στους freelancers και στους εργοδότες να έρθουν σε επαφή εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία.’’

Ελληνική προωθητική εταιρεία προσλαμβάνει μέσω του Freelancer.gr

Ο Αθανάσιος Παράσχος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της iProvideNow LTD, η οποία είναι μια επιχείρηση ανάπτυξης οργανισμών, παρέχοντας προώθηση, συμβουλευτική υποστήριξη και λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου. Παρέχουν βοήθεια σε επιχειρήσεις, ώστε να χτίσουν τη δική τους επωνυμία από το μηδέν.
Παρέχουν βοήθεια στις επιχειρήσεις σχετικά με την ιστοσελίδα τους, την διαφήμιση, τις ετικέτες, τα φυλλάδια, τις εκστρατείες, τα κοινωνικά δίκτυα, τις επιχειρηματικές επαφές και σχετικά με τα δίκτυα εξαγωγών τους.
Έχουν προσλάβει πολλούς Έλληνες freelancers μέσω του Freelancer.gr, με σκοπό να λάβουν έτοιμη μια κορυφαία εργασία υψηλού επιπέδου.
Ο Αθανάσιος Παράσχος δηλώνει ότι του αρέσει το Freelancer επειδή είναι εύκολο στη χρήση (διεπαφή), διαθέτει τη μεγαλύτερη κοινότητα freelancer στο διαδίκτυο, κάθε συναλλαγή είναι ασφαλής, είναι εύκολο να βρεις τον κατάλληλο freelancer και επειδή έχει πολύ χαμηλά ποσοστά προμήθειας.
Το Freelancer.gr παρέχει βοήθεια στην επιχείρησή του καθώς έχει τη δυνατότητα να προσλάβει εργαζόμενους όποτε τους χρειαστεί, ενώ μπορεί να προσλάβει ποιοτικούς freelancer για να ολοκληρώσουν εργασίες πολύ υψηλού επίπεδου.