Τα πέντε κορυφαία επαγγέλματα στη Σίλικον Βάλεϊ

    Από: Startup Team

Πηγή: www.fortunegreece.com, του Τζ. Π. Μανγκάλινταν

Αν μπορεί κάποιος να πει με βεβαιότητα κάτι, αυτό είναι ότι η Σίλικον Βάλεϊ παραμένει ένας «ανώμαλος» χώρος επαγγελματικά.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: Η ανεργία στο Σαν Φρανσίσκο ήταν 5,6% τον περασμένο Αύγουστο, κάτω από το 8,3% σε πολιτειακό επίπεδο ή το μέσο όρο 7,3% στις ΗΠΑ. Οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες προσλαμβάνουν ασταμάτητα.

Ένας από τους λόγους είναι η μικρή προσφορά εργασίας στους συγκεκριμένους τομείς. Πράγματι πολλές εταιρείες λένε ότι η εξεύρεση καλών μηχανικών για πρόσληψη είναι εξαιρετικά δύσκολο πράγμα. Αυτό σημαίνει για κάποιους που αναζητούν δουλειά ότι μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερες αμοιβές, ενώ για άλλους παρέχει απλά ένα εύρος επιλογών.

Για να μελετήσει καλύτερα τον καταιγισμό προσλήψεων, το Fortune μίλησε με τον Ματ Μίκιεβιτς, συνιδρυτή του Hired.com. Περίπου 600 εταιρείες, μεταξύ των οποίων το Facebook, το Twitter και το OpenTable, προστρέχουν στον διαδικτυακό τόπο αυτό για αναζήτηση επαγγελματιών προς πρόσληψη.

5. Ανώτερος μηχανικός Ruby on Rails

Τα πέντε κορυφαία επαγγέλματα στη Σίλικον Βάλεϊ

Μισθός: 120.000 δολάρια ετησίως

Το Ruby on Rails είναι η προγραμματιστική γλώσσα που χρησιμοποιούν οι περισσότερες εταιρείες για τις εφαρμογές τους. Η ζήτηση για καλούς μηχανικούς με γνώση του αντικειμένου είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά. Γι’ αυτό πολλές εταιρείες προσπαθούν να προσελκύσουν ταλέντα κάνοντας προσφορές όπως δωρεάν γεύματα, συνδρομές σε γυμναστήρια, δωρεάν εισιτήρια συγκοινωνιών, πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, απεριόριστη άδεια, εταιρικό κινητό και απεριόριστο προϋπολογισμό για εξοπλισμό.

4. Ειδικός δεδομένων

Τα πέντε κορυφαία επαγγέλματα στη Σίλικον Βάλεϊ

Μισθός: 120.000 – 250.000 δολάρια ετησίως

Οι μεγάλες εταιρείες έχουν ανάγκη από αναλυτές δεδομένων, και για αυτό χρειάζονται ειδικούς δεδομένων. Οι εταιρείες βασίζονται στη μελέτη των ειδικών αυτών για να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά των χρηστών, και να εξατομικεύσουν τη διαδικτυακή εμπειρία της εταιρείας. Οι υποψήφιοι για το ρόλο αυτό πρέπει συνήθως να έχουν πτυχίο σε τομείς όπως εφαρμοσμένα μαθηματικά ή επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών (τα διδακτορικά είναι αρκετά συχνά). Και αυτό το επάγγελμα έχει υψηλή ζήτηση. Ο Μίκιεβιτς θυμάται την περίπτωση ενός διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον που λάμβανε 200.000+ δολάρια ετήσιο μισθό από μεγάλη εταιρεία. Μια άλλη εταιρεία που τον ήθελε επίσης δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα ποσά αυτά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ