Job-Pairs: Μια νέα πλατφόρμα δημιουργίας ευκαιριών και (συν)εργασίας

    Από: Startup Team

Το JobPairs, μια εθελοντική πρωτοβουλία φοιτητών και αποφοίτων με την συμμετοχή των καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννη Νικολάου και Μαρίας Βακόλα, φιλοδοξεί να βοηθήσει νέους ανθρώπους, αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ (job mentees) να μεταβούν επιτυχημένα στην αγορά εργασίας, φέρνοντας τους σε επαφή με έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου (job mentors), στον οποίο ενδιαφέρονται να απασχοληθούν και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα της οργανωμένης και στοχευμένης καθοδήγησης (mentoring).

Η ιδέα είναι απλή!

Ένας απόφοιτος ΑΕΙ/ΤΕΙ που ψάχνει ενεργά για μια θέση εργασίας, όπως και ένας επαγγελματίας που ενδιαφέρεται να γίνει mentor εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους στο job-pairs.gr. Το επόμενο στάδιο είναι το pairing, στο οποίο mentors και mentees έρχονται σε επαφή και ξεκινούν ένα κύκλο πέντε συναντήσεων, στους οποίους επιδιώκεται η ανταλλαγή εμπειριών και η καθοδήγηση του αποφοίτου για την επιτυχή μετάβασή του στην αγορά εργασίας. Η διαδικασία του mentoring υποστηρίζεται από διδακτικό υλικό που έχει αναπτύξει η ομάδα του Job-Pairs στηριζόμενο στις επιστημονικές αρχές της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κύκλος του mentoring έχει σκοπό να ενδυναμώσει τον υποψήφιο, να τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα την αγορά εργασίας, να ανακαλύψει τα ταλέντα και τις αδυναμίες του, να αναπτύξει ένα ξεκάθαρο πλάνο καριέρας και να μάθει εργαλεία για την επιτυχημένη εύρεση εργασίας. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν, βοηθώντας έναν νέο άνθρωπο να εισέλθει στην αγορά εργασίας και αναπτύσσοντας παράλληλα ικανότητες υποστηρικτικής επικοινωνίας και καθοδήγησης. Συμμετοχή μπορεί να έχουν και εταιρείες ενθαρρύνοντας τα στελέχη τους να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και συνεισφέροντας στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην κοινωνία, τους υποψηφίους και τα ίδια τα στελέχη.

Το JobPairs πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ), του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και με την υποστήριξη της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Communication Effect.

Περισσότερες πληροφορίες για το Job-Pairs θα βρείτε στο www.job-pairs.gr, twitter@jobpairs και στην σελίδα μας στο Facebook.