Οι 15 ομάδες της τελικής φάσης του διαγωνισμού Ennovation 2013

    Από: Startup Team

του Άκη Αναγνωστόπουλου

Το Ennovation είναι ένας Διεθνής διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας για φοιτητές. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Tμήματος Διοικητικής Επιστήμης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (International Hellenic University – IHU) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (University of Nicosia).

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα.

Εμείς συναντήσαμε τις 15 ομάδες που έχουνε φτάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού και σας τις παρουσιάζουμε.

Clio Muse

Γιάννης Νικολόπουλος, Αντρέας Φατούρος, Θεοδότη Δάφνη Τσεβρένη

Πρόκειται για μία πλατφόρμα που μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες και ιστορίες για εκθέματα που βρίσκονται σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους.

Truckbird

Παπαγεωργίου Γιάννης, Ανδριανόπουλος Δημήτρης, Μανδέκης Σπύρος, Τερμεντζόγλου Γιώργος, Μαστοράκος Ανδρέας, Πάλλας Βασίλης

Μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή εμπορικές με μεταφορικές εταιρίες που ενδιαφέρονται να μεταφέρουν κάποια φορτία. Η σύνδεση αυτών θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο αξιοποιώντας τη mobile τεχνολογία.

Pickme

Δομνίκη Κουιτζόγλου, Κωνσταντίνος Ιμπρίαλος, Στυλιανός Μόσχογλου

Μία πολυπλατφόρμα και application για κινητά για τις καθημερινές εξατομικευμένες αγοραστικές επιλογές των χρηστών. Ο χρήστης καταχωρεί το ιατρικό του προφίλ, σκανάρει προϊόντα αξιοποιώντας την τεχνολογία των QR codes, και ενημερώνετε για το αν μπορεί και σε ποια ποσότητα να καταναλώσει τα προϊόντα που επιθυμεί.

TimeCrossers

Έλενα Χαϊλαζοπούλου, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Κοντοστάνoς

Ένα δίκτυο ανταλλαγής καθημερινών εργασιών όπου οι χρήστες τις αιτούνται ή τις υλοποιούν. Η ομάδα στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας όπου ο χρόνος χρησιμοποιείτε ως μέσω ανταλλαγής.

Lefstovers

Μερόπη Μαρία Αργυροπούλου, Γιάννης Διαμαντίδης, Χριστιάνα Κολοκυθά, Αθηνά Βράκα

Μια εταιρία που θα μαζεύει τα υπολείμματα τροφίμων από διάφορους χώρους εστίασης και μέσω ειδικών διαδικασιών θα τα μετατρέπει σε πρώτη ύλη για την παρασκευή σύνθετων ζωοτροφών.

Smart Receipt

Γιάννης Διαμαντίδης, Παναγιώτης Κουτσαυτίκης, Χρήστος Ευάγγελος Μαράκης, Γιάννης Πεδιαδιτάκης

Μία πλατφόρμα όπου οι χρήστες-καταναλωτές σκανάρουνε τις αποδείξεις έτσι ώστε να διευκολύνονται στην καταγραφή και τον έλεγχο των εξόδων.

Music Bond

Βικέντιος Κατσούρης, Κωνσταντίνος Μάλης, Θανάσης Καρασούλας, Λεωνίδας Γκαλούστοβ, Σίμος Χρηστίδης, Δημήτρης Σούλης, Γεώργιος Γιώτας

Ένα website που απευθύνεται σε μουσικούς, στους φίλους της μουσικής και σε εταιρίες που έχουν άμεση σχέση με τη μουσική, όπου οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν και να προωθηθούν απευθείας τη δουλειά τους.

Easis

Αντώνης Βουλγαρίδης, Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, Μαρία Πανουργιά, Άννα Σεραφή

Μία web εφαρμογή για διατήρηση online ιατρικών ιστορικών, όπου οι χρήστες θα μπορούν να κανονίσουν και ραντεβού με οποιονδήποτε γιατρό έχει κάνει register στην εφαρμογή. Επίσης θα δίνει την δυνατότητα στον γιατρό να έχει online πρόσβαση στον φάκελο του ασθενή που επιθυμεί.

Priority PMS

Κώστας Κρανάς, Δονάτος Σταυρόπουλος,

Ένα σύστημα για την διαχείριση της συντήρησης οδικών δικτύων. Οι υπεύθυνοι για την συντήρηση θα μπορούν να εισάγουν δεδομένα και να ενημερώνονται για το κόστος, το είδος συντήρησης που απαιτείται καθώς και για την προτεραιότητα των διαδικασιών.

AdPlan

Σταμάτης Πανουτσακόπουλος, Γιώργος Πανουτσακόπουλος

Μία online πλατφόρμα για την διαχείριση ψηφιακής διαφήμισης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταχωρούν τη θέση διαφήμισης που ενδιαφέρονται να προβάλλουν και οι χρήστες θα μπορούν να “αγοράζουν” όποια από αυτές τις θέσεις επιθυμούν. Η πλατφόρμα θα είναι πολύ φιλική προς τους χρήστες και επίσης θα υπάρχει και η δυνατότητα των “last minute” προσφορών.

Sec

Έλενα Καζία Μπατμά, Βλάντανα Τζίνοβιτς, Ευτυχία Δασκαλοπούλου, Γιώργος Παπαδημητρίου, Νικόλαος Σκαρτσίλας

Μία εφαρμογή για κινητά με σκοπό την καταμέτρηση και συλλογή αποδείξεων ώστε ο χρήστης να οργανώνει τα έξοδά του.

CoinApp

Μένη Τσακουμάτου, Γαβριέλα Μούσα, Ανδρονίκη Κυριακού

Μία εφαρμογή για κινητά με στόχο την διευκόλυνση καθημερινών μικροσυναλλαγών. Η εφαρμογή θα έχει ως στόχο την μείωση του φυσικού χρήματος στις καθημερινές αγοραπωλησίες.

Custom Bikes

Νικόλαος Μπακιρτζής

Ένα Online κατάστημα όπου ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί ποδήλατα χρησιμοποιώντας κομμάτια από όλο τον κόσμο. Η ιδέα περιλαμβάνει επίσης και τη δημιουργία ενός φυσικού καταστήματος όπου θα συναρμολογούνται τα ποδήλατα σύμφωνα με τις παραγγελίες των χρηστών.

CUaround

Λευτέρης Αντωνόπουλος, Ιωάννα Μανουσάκη, Δημοσθένης Νικούδης, Νίκος Βεντούρης

Μία πλατφόρμα που θα συλλέγει πληροφορίες για τους users και ύστερα θα μπορεί να προτείνει μέρη που θα μπορούσε να επισκεφτεί η παρέα σύμφωνα πάντα με τις προτιμήσεις τους. Η πλατφόρμα απευθύνετε τόσο στους απλούς users όσο και σε καταστηματάρχες όπου μέσω της υπηρεσίας θα μπορούν να δέχονται κρατήσεις από πελάτες με συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Organery

Γιάννης Μουργής, Ιπποκράτης Παπαδημητράκος

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα, μετατροπής οργανικής ύλης αποβλήτων σε λιπάσματα. Η πρότασή τους, είναι να τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι σε κάθε γειτονιά. Επίσης προτείνουν η διαδικασία αυτή να έχει κέρδος για όλους τους συμμετέχοντες και όσοι χρησιμοποιούν τους κάδους να κερδίζουν κάποιες  εκπτώσεις μέσω της διαδικασίας.