Pharmathen: Πρώτη ελληνική επιχείρηση σε επενδύσεις έρευνας

    Από: Startup Team

ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ
kzakinthinos@pegasus.gr

Την 46η θέση βάσει των επενδύσεων σε έρευνα ανάμεσα στις 4.577 φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε. έλαβε η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Phar-mathen, καταλαμβάνοντας παράλληλα την 435η θέση ανάμεσα στις 1.000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέραν της φετινής κατάταξης στο «The 2013 EU Industrial R&D Investment Scoreboard», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Pharmathen περιλαμβάνεται ήδη από το 2007 κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη λίστα επενδύοντας σταθερά περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η επιβράβευση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη από μια σειρά διακρίσεων που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα η εταιρεία, από διάφορους φορείς και οργανισμούς.

!command:ad!

«Η κατάταξη της Pharmathen για ακόμα μια χρονιά σε μια τόσο τιμητική θέση στον κατάλογο «The 2013 EU Industrial R&D Investment Scoreboard» σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της εταιρείας, είναι η έμπρακτη απόδειξη πως η προσήλωσή μας σε αυτό το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθούμε στη Pharmathen, δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση και για τη διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο» όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της εταιρείας, Β. Κάτσος με αφορμή τη διάκριση, επισημαίνοντας πως «Παραμένοντας πιστοί στο πλάνο για επενδύσεις στην έρευνα, νιώθουμε πως συμβάλουμε στο να αυξήσουμε κάθε χρονιά που περνάει, αυτό που τόσο μας έλειψε τα τελευταία χρόνια: τον σεβασμό στην Ελλάδα και την ελληνική επιχειρηματικότητα».

H Pharmathen είναι μία αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1969, με έδρα την Αθήνα. Με αιχμή της επιχειρησιακής της λειτουργίας την επιστημονικότητα, η επιχείρηση κατέχει διευρυμένο portfolio προϊόντων που διατίθενται παγκόσμια και περιλαμβάνει πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα, καθώς και φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ