Tutorizon: παράθυρο στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι

    Από: Startup Team

Ανήκετε στην κατηγορία όσων διψούν για γνώση και θέλουν να βελτιώνουν διαρκώς το επίπεδο των σπουδών τους, αλλά δεν έχετε το χρόνο να τρέχετε σε φροντιστήρια; Η λύση έρχεται να δοθεί δια χειρός Tutorizon. Μιλάμε για το κοινωνικό δίκτυο που φέρνει σε επαφή διδάσκοντες και διδασκόμενους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, δίνοντας για παράδειγμα τη δυνατότητα σε έναν Έλληνα να δικτυωθεί και να διδαχθεί πάνω σε ένα αντικείμενο από έναν Κινέζο, έναν Αφρικανό ή και το αντίστροφο.

«Κυνηγάω την ιδέα εδώ και πολλά χρόνια. Ως σύλληψη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καινοτόμα δεδομένου ότι υπάρχει και το e-learning, αλλά  δεν υπάρχει κάτι ανάλογο σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη μορφή που λειτουργεί το tutorizon», αναφέρει στο FortuneGreece.com ο ιδρυτής του δικτύου,Άγγελος Μουζακίτης.

!command:see:1988!

Πρακτικά καλύπτονται οι ανάγκες των χρηστών σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Μαθητές Λυκείου, φοιτητές Πανεπιστημίου, αλλά και όσοι θέλουν να μάθουν ξένες γλώσσες δεν έχουν παρά να συνδεθούν στο internet και να εισβάλουν στον κόσμο του Τutοrizon. Το στοιχείο που το καθιστά μοναδικό είναι ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πλατφόρμα .com που να καλύπτει τις ανάγκες όλων των χωρών και να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες όλων των εθνικών εκπαιδευτικών συστημάτων.

Η γέννηση του Tutorizon ήταν απόρροια της δυσαρέσκειας που είχε ο Άγγελος απέναντι στον τρόπο διαφήμισης των εκπαιδευτικών. Ο ίδιος έβλεπε τους καθηγητές να επιστρατεύουν απίθανα μέσα και τρόπους για να βρουν μαθητές και δεν του άρεσε να βλέπει παντού τοιχοκολλημένες αφίσες με προσωπικά δεδομένα. Επιπρόσθετα, σκοπός είναι να σπάσει μέσω του Tutorizon το μονοπώλιο που διατηρούν επί δεκαετίες τα φροντιστήρια ανώτατης εκπαίδευσης. Είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι η γνώση μπορεί να διακινηθεί και μέσα από την κοινότητα των ίδιων των φοιτητών, όταν οι άριστοι βοηθούν με τις σημειώσεις τους τους λιγότερο καλούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ