PoSEAdon: H startup που ταράζει τα νερά της Μεσογείου

    Από: Startup Team

Της Μαρίας Ακριβού,

Ανήκετε στην κατηγορία των θαλασσόλυκων; Περνάτε ώρες στη θάλασσα τιθασεύοντας τα κύματα και χρειάζεστε κάποιον να σας καθοδηγήσει; Το poSEAdon AR είναι μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που κάνει τον προσανατολισμό και την πλοήγηση στη θάλασσα μια εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση.

Αυτό υποστηρίζει στο fortunegreece.com ο Μιχάλης Συνοδινός, εμπνευστής της start up επιχείρησης που μπήκε υπό την σκέπη του Orange Grove, της πρωτοβουλίας της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα η οποία προσφέρει ένα νέο χώρο εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης Ελλήνων και Ολλανδών επιχειρηματιών έως 35 ετών, αλλά και Ελλήνων αποφοίτων πανεπιστημίων που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα.

Στην ελληνική Μυθολογία, ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλασσας ήταν μια ιδιάζουσα προσωπικότητα, αφού άλλοτε παρουσιαζόταν με ευγενικό πρόσωπο δημιουργώντας νέα νησιά και προσφέροντας ήρεμες θάλασσες και άλλοτε εμφανιζόταν οργισμένος, χτυπούσε με την τρίαινά του το έδαφος και προκαλούσε αποπροσανατολισμό των ταξιδιωτών, χάος, σεισμούς, ναυάγια και πνιγμούς στη θάλασσα. Η εφαρμογή PoSEAdon παρουσιάζει τον σύγχρονο θεό Ποσειδώνα στην καλύτερη εκδοχή του, αφού αποτελεί το δεξί χέρι του ταξιδιώτη και του παρέχει την πιο αξιόπιστη πυξίδα.

Ο Μιχάλης τονίζει πως ο χειρισμός των συμβατικών GPS ναυσιπλοΐας είναι αρκετά δύσκολος για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με τη χρήση τους και πως από την άλλη πλευρά, η επαυξημένη πραγματικότητα προσφέρει μια πιο φυσική αναπαράσταση των GPS δεδομένων.

«Το poSEAdon εγκαινιάζει μια νέα εποχή στη θαλάσσια πλοήγηση μόνο με τη χρήση της κάμερας σε ένα έξυπνο τηλέφωνο ή tablet, ενώ είναι συμβατό και με τα “Google Glasses“».

Διαβάστε περισσότερα εδώ