5 Συμβουλές διαχείρισης οικονομικών

    Από: Startup Team

Οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, εφόσον εργάζονται μόνοι τους, έχουν να διαχειριστούν πολλές διαδικασίες και εκκρεμότητες, που τις περισσότερες φορές σχετίζονται με τα οικονομικά.

Γι’ αυτό και παρακάτω έχουμε καταγράψει τους τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των οικονομικών σου:

1. Η αποταμίευση για τις δύσκολες στιγμές:

Αν δεν εργάζεσαι αποκλειστικά ως ελεύθερος επαγγελματίας, τότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις την αποταμίευση και να αποπληρώσεις τυχόν οικονομικές σου εκκρεμότητες. Με άλλα λόγια, τα χρήματα που θα αποταμιεύσεις θα σου προσφέρουν μια σιγουριά στην περίπτωση που τα πράγματα στο νέο επαγγελματικό σου εγχείρημα δεν είναι όπως θα ήθελες.

2. Όρισε ένα στόχο:

Ανάλογα με τις τρέχουσες εκκρεμότητές σου μπορείς να ορίσεις συγκεκριμένους στόχους που ανταποκρίνονται στις επιμέρους ανάγκες σου. Μια απ’ τις καθημερινές καταστάσεις που βιώνει ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι η αστάθεια στα έσοδα. Έτσι, θα σε βοηθούσε ιδιαίτερα αν παρακολουθούσες με ακρίβεια την πορεία των εξόδων και εσόδων σου. Έχοντας την πλήρη εποπτεία των οικονομικών σου κινήσεων, μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγξεις που υστερείς και που πλεονάζεις, κάνοντας εύκολα και γρήγορα καταλυτικές αλλαγές.

3. Διαχώρισε τους τραπεζικούς λογαριασμούς σου:

Κράτησε σε διαφορετικούς λογαριασμούς τα χρήματα που σχετίζονται με τη δουλειά σου και τα προσωπικά σου έξοδα. Έτσι, πάντα θα έχεις καλύτερο έλεγχο για τις προσωπικές και επαγγελματικές σου οικονομικές εκκρεμότητες, χωρίς το ένα να επηρεάζει το άλλο.

4. Οργάνωσε το χρόνο σου:

Ίσως το σημαντικότερο πράγμα για τον ελεύθερο επαγγελματία είναι ο χρόνος του. Αν σπαταλάς το χρόνο σου, χωρίς να αποδίδεις, είναι πιθανώς γιατί δεν έχεις οργανωθεί σωστά. Η οργάνωση θα ευνοήσει και τους πελάτες σου αφού θα μπορείς πιο σωστά να αφιερώνεσαι στις εργασίες που έχεις αναλάβει.

5. Βρες κάποιο καλό σύστημα για τιμολόγηση και καταγραφή του χρόνου σου:

Η διαδικασία τιμολόγησης, αλλά και διαχείρισης των λογιστικών θεμάτων, αποτελούν απ’ τις πιο χρονοβόρες διαδικασίες. Ωστόσο, υπάρχουν διαδικτυακές λύσεις που μπορούν να σε υποστηρίξουν απόλυτα στοχεύοντας στις ανάγκες σου. Έτσι, χρησιμοποιώντας έξυπνα συστήματα αυτοματισμού, μειώνεις το χρόνο που σπαταλάς σ’ αυτές τις εκκρεμότητες, ενώ παράλληλα κερδίζεις χρήματα αφού σίγουρα οι online εφαρμογές αποτελούν οικονομικότερη λύση συγκριτικά με τις παραδοσιακές λύσεις που προσφέρονταν στο παρελθόν.

Η ομάδα του Orbi,


Θες να μάθεις περισσότερα; Κάνε like στη σελίδα του Orbi στο Facebook και ενημερώσου καθημερινά για ό,τι ενδιαφέρει το σύγχρονο ελεύθερο επαγγελματία!