Έλληνες μνηστήρες για την κυπριακή ΔΕΦΑ

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

H ΜΕΤΚΑ και η Motor Oil είναι μεταξύ των τεσσάρων εταιρειών που κατέθεσαν προσφορά στο διαγωνισμό του κυπριακού ΔΕΦΑ (Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου) για την ονομαζόμενη «ενδιάμεση λύση» τροφοδοσίας του νησιού με φυσικό αέριο έως ότου αρχίσει η παραγωγή από τα κοιτάσματα της ΑΟΖ. Οι προσφορές κατατέθηκαν τις προηγούμενες μέρες και, όπως δημοσιεύει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι τέσσερις εταιρείες είναι οι εξής:

1. Η ολλανδική Vitol, ένας από τους διεθνείς κολοσσούς στον τομέα, η οποία είναι ένας εκ των βασικών μετόχων στο τερματικό υγρών καυσίμων στο Βασιλικό της VTTI. Όπως είναι γνωστό, η Vitol είχε συμμετάσχει και στην προηγούμενη διαδικασία «ενδιάμεσης λύσης» όπου κατετάγη δεύτερη.

2. Η κοινοπραξία C Gas (Cyprus Gas), με κύριο άξονά της τον κρατικό κολοσσό του Αζερμπαϊτζάν SOKAR, που αποτελεί τον πλέον ραγδαία εξελισσόμενο παίκτη στο φυσικό αέριο παγκοσμίως. Αποτελείται από τις εταιρείες που κέρδισαν τον ανάλογο διαγωνισμό για παροχή φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή της Μάλτας.

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr