Διαγωνισμός Καινοτομίας από τον ΣΕΚΕΕ με θέμα την πόλη της Αθήνας

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Μεγάλο διαγωνισμό καινοτομίας έχει προκηρύξει ο ΣΕΚΕΕ με στόχο τη δημιουργία πιλοτικών εφαρμογών που θα αξιοποιούν δορυφορικά δεδομένα από διαστημικούς αισθητήρες και θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΣΕΚΕΕ στο ευρωπαϊκό έργο LDA στην πρώτη φάση του οποίου ανταποκρίθηκαν και αξιολογήθηκαν 9 εταιρείες παρουσιάζοντας καινοτομικές προτάσεις που φέρνουν τα διαστημικά δεδομένα στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Η τελική παρουσίαση των εφαρμογών που διακρίθηκαν και η ανακοίνωση των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτή εκδήλωση την Τετάρτη 30/4/14 στις 16.00 στον κόμβο καινοτομίας “InnovAthens” στο χώρο της Τεχνόπολης (δείτε το χάρτη).

Στην εκδήλωση θα προσκληθούν φορείς του οικοσυστήματος της καινοτομίας, οργανισμοί και φορείς από δήμους της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, καθώς και κοινότητες χρηστών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αξιολογήσουν τις εφαρμογές και παράλληλα να προτείνουν τρόπους αξιοποίησης ή/και νέες υπηρεσίες οι οποίες κρίνουν χρήσιμες για το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) εκπροσωπεί έναν δυναμικό εξωστρεφή κλάδο με περισσότερες από 80 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας οι οποίες δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στις νέες κινητές συσκευές. Οι δραστηριότητές τους εκτείνονται από την ανάπτυξη εφαρμογών που απευθύνονται στους τελικούς χρήστες αλλά και τις υπηρεσίες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μέχρι στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών, στο mobile marketing, κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr