Πως θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Βασισμένο σε εννέα πυλώνες είναι το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την Ελλάδα, το οποίο, με τον τίτλο «Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο», προβλέπει ριζική αλλαγή της παραγωγικής δομής στη χώρα.

Παράλληλα, προαναγγέλλει μειώσεις φόρων, αρχικά στα κέρδη των επιχειρήσεων και σε δεύτερο στάδιο στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και στη φορολογία στην ενέργεια και στα φυσικά πρόσωπα, όπως και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους ανέργους.

Το προσχέδιο του νέου αναπτυξιακού προτύπου παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Euro Working Group, από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Πάνο Τσακλόγου, και, σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο έγινε δεκτό με ευνοϊκά σχόλια από τους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Στο νέο Αναπτυξιακό Πρότυπο καταγράφονται οι πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν σε συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και μπορούν να στηρίξουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Μεταξύ αυτών είναι ο τουρισμός με την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, όπως ο ιατρικός τουρισμός. Στονπρωτογενή τομέα έμφαση θα δοθεί στην αύξηση του ποσοστού μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και στην προώθησή τους στις διεθνείς αγορές. Αντίστοιχα στην ενέργεια προέχει η βελτιστοποίηση του ενεργειακού μείγματος, η διαχείριση του ορυκτού πλούτου, η βιώσιμη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων και η εξοικονόμηση ενέργειας.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com