Πολύτιμα διδάγματα από μια απρόσμενη επισκέπτρια

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Η Γουέντι Κλαρκ* συμμετέχει ως μέντορας στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γυναικών που συνδιοργανώνουν το Fortune και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στο κείμενο που ακολουθεί, μας παρουσιάζει τα διδάγματα που πήρε από την αλληλεπίδρασή της με την Τάιντινγκς Τσιμπόντα από τη Ζιμπάμπουε, τη φετινή της «μαθήτρια»:

Συμμετέχω στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γυναικών του Fortune και του State Department. Κάθε χρόνο, πάνω από 20 αναδυόμενες γυναίκες ηγέτιδες απ’ όλο τον κόσμο έρχονται σε επαφή με τον ατομικό τους μέντορα, δηλαδή με γυναίκες διευθυντικά στελέχη επιφανών αμερικανικών εταιρειών, όπως η Coca-Cola, η IBM, η Walmart, και η Fidelity, σε μια μοναδική ευκαιρία μάθησης.

Η φετινή μου μαθήτρια είναι η Τάιντινγκς Τσιμπόντα, γενική διευθύντρια της Progroup Holdings Limited, μιας αγροτικής εταιρείας στη Ζιμπάμπουε. Η Τάιντινγκς είναι ορκωτή λογίστρια, φοιτήτρια σε πρόγραμμα ΜΒΑ, παντρεμένη με δύο παιδιά, και νούμερο 2 στην ιεραρχία της εταιρείας της· με άλλα λόγια, είναι εντυπωσιακή.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες νέες εμπειρίες, τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τη μεταξύ μας επικοινωνία δεν ήταν πολύτιμα μόνο γι’ αυτήν, αλλά και για μένα. Ιδού τρία από τα σημαντικότερα που συγκράτησα και θα διατηρήσω στη ζωή μου.

Καλό είναι να χαμηλώνεις ταχύτητα μια στις τόσες
Αναμφίβολα, αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην Τάιντινγκς από το χρόνο που πέρασε στην Coke ήταν ο ρυθμός ζωής και εργασίας στις ΗΠΑ. Από τις γεμάτες συναντήσεις μέρες μας μέχρι τον αγώνα δρόμου για να προλάβουμε ένα αεροπλάνο, η διαφορά ανάμεσα στους ρυθμούς των ΗΠΑ και εκείνους της Ζιμπάμπουε ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής για την Τάιντινγκς.

Μια μέρα, ακυρώθηκε ένα ταξίδι μου και φρόντισα να κρατήσω το υπόλοιπο του ημερήσιου προγράμματός μου κενό. Έτσι, βρήκα χρόνο για να απαντήσω σε ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλέφωνα, και διάβασα διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα, δραστηριότητες που κανονικά θα έκανα μετά από πολλές ώρες συναντήσεων. Η επίδραση αυτής της ημέρας ήταν εξαιρετικά χαλαρωτική πάνω μου.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com