Ashoka: Περισσότερες από 90 ιδέες για την κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Αθήνα – 2 Ιουνίου, 2014 – Με περισσότερες από 90 συμμετοχές έκλεισε στις 19 Μαίου 2014 η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό «Προορισμός: Αλλαγή. Νέες Λύσεις για την Ελλάδα» (Destination: Change. New Solutions for Greece) που διοργανώνουν η Ashoka, η Ελληνική Πρωτοβουλία (Τhe Hellenic Initiative), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η Boehringer Ingelheim Ελλάς και η SAP Hellas με στόχο την εύρεση καινοτόμων λύσεων για κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα. Η απήχηση του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη: Υποβλήθηκαν συνολικά 93 προτάσεις, κυρίως από την Ελλάδα όσο και από χώρες της Ευρώπης, από τις Η.Π.Α. και άλλες χώρες. Αναμέσα στις ιδέες είναι σχήματα τόσο μη κερδοσκοπικού όσο και κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς και υβριδικά σχήματα.

Οι συμμετοχές επικεντώνονται στους ακόλουθους τομείς κοινωνικού αντίκτυπου:

• Κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού – 50

• Καινοτομίες για την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη – 19

• Ενδυνάμωση της κοινοτικής ανάπτυξης μέσα από περιβαλλοντικές λύσεις – 25

• Στήριξη για υγιή και ενεργά γηρατειά – 6

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο νεο infographic:www.changemakers.com/destinationchange

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν με τα κριτήρια των Ashoka Changemakers — καινοτομία, κοινωνικός αντίκτυπος, και επιχειρησιακή βιωσιμότητα. Τέσσερις συμμετοχές, μια ανά κατηγορία, θα λάβουν βραβεία συνολικής αξίας 10.000 € η καθεμία. Μια από αυτές θα λάβει, επιπλέον, το λογισμικό SAP® Business One, με 3 άδειες χρήσης. Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν 23 Ιουνίου 2014 και οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στοwww.changemakers.com/destinationchange ​ ή παρακαλούμε επικοινωνήστε: ashokagreece @ ashoka.org