Με e-mail η ενημέρωση για την πληρωμή του φόρου ακινήτων

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν σε λίγες ημέρες να αναζητήσουν στις ηλεκτρονικές σελίδες του taxisnet, τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του Ενιαίου Φόρους Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) καθώς τα ειδοποιητήρια δεν πρόκειται να αποσταλούν ταχυδρομικά.

Η έκδοση των εκκαθαριστικών θα γίνει στα μέσα Ιουνίου (πιθανότατα στις 18 του μηνός), ενώ ως τότε θα μπορούν -χωρίς πρόστιμο- να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά οι φορολογούμενοι στο Ε9, τα ακίνητα και αγροτεμάχια που δεν πρόλαβαν να δηλώσουν έως τις 30 Μαΐου.

Στα τέλη Ιουνίου θα λάβουν ειδοποίηση στο e-mail τους, ώστε να μπουν στο taxisnet και να τυπώσουν τα εκκαθαριστικά, προκείμενου να τα πληρώσουν μέσω τραπέζης, είτε εφάπαξ με 1,5% έκπτωση, είτε με 6 μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση μάλιστα θα πρέπει να καταβληθεί ως τις 31 Ιουλίου, προθεσμία που συμπίπτει και με την καταβολή της πρώτης δόσης (από τις 3 διμηνιαίες δόσεις) του φόρου εισοδήματος.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη φορά φόρο ακινήτων, επειδή για πρώτη φορά φορολογούνται και τα αγροτεμάχια. O φόρος επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ αξίας της ακίνητης περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη και υπολογίζεται ανάλογα με το είδος του ακινήτου.

Τα οικόπεδα φορολογούνται ξεχωριστά από τα κτίσματα, κάτι που φέρνει επιβαρύνσεις για ιδιοκτήτες με μονοκατοικίες χωρίς κάλυψη του συντελεστή δόμησης. Θα φορολογηθούν και οι τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι και τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί στο Ε9 με αποτέλεσμα η φορολόγηση του ακινήτου θα γίνει επί της πραγματικής επιφάνειας.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com