75 ομάδες φοιτητών, από 18 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στον Εθνικό Τελικό του BUSINESS TALENTS!

    Από: Startup Team

Στις 7 Ιουνίου, η συναρπαστική αναμέτρηση του καινοτόμου Διαγωνισμού για την ανάδειξη των νέων επιχειρηματικών ταλέντων της Ελλάδας!

 

Επί τρεις μήνες, 2.300 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, από όλα τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να διοικήσουν τη δική τους εικονική επιχείρηση, στο πλαίσιο του διεθνούς, καινοτόμου διαγωνισμού με χρήση Επιχειρηματικού Προσομοιωτή,BUSINESS TALENTS, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά και στη χώρα μας!

Ο Διαγωνισμός BUSINESS TALENTS, μέχρι και την Ημιτελική φάση, διενεργήθηκε διαδικτυακά, ξεπερνώντας σε συμμετοχή κάθε προσδοκία! Κατά τη διάρκειά του, οι νεαροί και ταλαντούχοι εικονικοί επιχειρηματίες, σχημάτισαν συνολικά 654 ‘Ομάδες – Εταιρίες’, κατέθεσαν 9 ‘Επιχειρηματικά Σχέδια’, το καθένα από τα οποία αποτελείτο από 244 ‘Αποφάσεις’ στρατηγικής σημασίας σε σχέση με τη διοίκηση, ταχρηματοοικονομικά,  το marketing και το ανθρώπινο δυναμικό. Απέκτησαν δεξιότητες και σύνδεσαν τη θεωρία με την πράξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και όλα αυτά, σε πραγματικές συνθήκες μιαςαγοράς σε ανταγωνισμό!

Το Σάββατο 7 Ιουνίου, οι περίπου 300 φοιτητές που απαρτίζουν τις 75 επικρατέστερες ομάδες οι οποίες έφτασαν στον Εθνικό Τελικό του BUSINESS TALENTS, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια τελική αναμέτρηση στο κλειστό γήπεδο του ΜΕΤΣ στην Αθήνα. Θα διαγωνισθούν  για 3 ακόμη εικονικά ‘εταιρικά έτη’ ώστε να αναδειχθούν οι 15 πιο επιτυχημένες εικονικές ‘Εταιρίες’ από πλευράς συνολικής κερδοφορίας και αποτελεσματικής διοίκησης!

Ο Τελικός BUSINESS TALENTS, αναμένεται συναρπαστικός, καθώς εκπροσωπούνται (σε αρκετές περιπτώσεις με πολλές ομάδες) 18 από τα μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, μεταξύ των οποίων: ΤοΟικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρώντο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς και αρκετά ΤΕΙ (Πλήρης λίστα των finalist και των ομάδων, διατίθεται στη διεύθυνση:www.businesstalents.com/your-present/tools-materials/.

Η χρήση του εξελιγμένου Επιχειρηματικού Προσομοιωτή 3ης γενιάς, ο οποίος έχει αναπτυχθεί από τηνPRAXISMMT*, παρέχεται δωρεάν στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός BUSINESS TALENTS υλοποιείται στην Ελλάδα με τη χορηγία  της MONDELEZ HELLAS, στα πλαίσια της στρατηγικής της για το Ανθρώπινο Δυναμικό και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, με προσανατολισμό τους νέους και την επένδυση στη γνώση και την εφαρμογή της στην πράξη.

Αυτή η μοναδική ευκαιρία πέρα από τον εμπλουτισμό του Βιογραφικού τους, θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες στον Τελικό να διεκδικήσουν χρηματικά Βραβεία,  Υποτροφίες, ενώ όλοι θα λάβουνΔίπλωμα. Επίσης θα προσφερθούν από την MONDELEZ HELLAS θέσεις πρακτικής άσκησης (internship) σε διακριθέντες συμμετέχοντες, μέσα από τη διαδικασία επιλογής της εταιρίας.

Οι υποτροφίες παρέχονται από το ALBA Graduate Business School.

Η είσοδος στον Εθνικό Τελικό του BUSINESS TALENTS, είναι ελεύθερη για το κοινό, που θα ήθελε να παρακολουθήσει το διαγωνισμό και να υποστηρίξει τις ομάδες, από τις κερκίδες του σταδίου! (Κλειστό Στάδιο ΜΕΤΣ, Μάρκου Μουσούρου 70, Αθήνα. Ώρα έναρξης: 12.00).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ηλίας Παπαχαραλάμπους.

Την εμπειρία αυτή έζησαν πρόσφατα 300 μαθητές Λυκείων οι οποίοι με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, έφτασαν στον αντίστοιχο Εθνικό Τελικό του YOUNG BUSINESS TALENTS τον περασμένο Μάρτιο. (δείτε σχετικό video: youtu.be/vBO0nALJl9c )

Ενημερωτικό Video BUSINESS TALENTSyoutu.be/O6yx_jU4QUo

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο official sitewww.businesstalents.com

Βρείτε το Business Talents στο Facebook

 

 

 

PRAXIS ΜΜΤ είναι διεθνής εταιρία εξειδικευμένη και με ηγετική θέση εδώ και 20 χρόνια, στην ανάπτυξη λογισμικού προσομοιωτών (simulators) και συστημάτων αναπαράστασης της αγοράς, που αποτελούν εκπαιδευτικά εργαλεία Διοίκησης & Επιχειρηματικότητας για Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις παγκοσμίως και χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε ‘Business Games’ (www.praxismmt.com). Διενεργεί φοιτητικούς διαγωνισμούς διεθνώς, με διάφορες επωνυμίες, μεταξύ των οποίων τοBusiness Talents, με την υποστήριξη χορηγών-εταιριών, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους προς την νεολαία και την εκπαίδευση.

 

Mondelez Hellas υποστηρίζει το BUSINESS TALENTS 2014:

Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί στρατηγικό παράγοντα για τη Mondelez Hellas. Με όραμα τη δημιουργία απολαυστικών στιγμών χαράς για όλους, η εταιρία προάγει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων ανθρώπων. Δρώντας υπεύθυνα και με προσήλωση στη συνοχή και ευημερία της κοινωνίας μας, υποστηρίζει τον διαγωνισμό Business Talents 2014Μετά την πρόσφατη κατάκτηση της 1ηςθέσης στο διαγωνισμό Great Place to Work που διενεργείται στη χώρα μας για 12η συνεχή χρονιά από το Great Place to Work® Institute και την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBAGraduate Business School, η Mondelez αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι το σημαντικότερο στοιχείο της επιτυχίας ενός οργανισμού είναι οι άνθρωποι που εξακολουθούν να ονειρεύονται και να εργάζονται για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Η  Mondelez Hellas θα προσφέρει και θέσεις πρακτικής άσκησης (internships) με το πέρας του διαγωνισμού, σε διακριθέντες συμμετέχοντες που θα επιλέξει.

Η εταιρεία Mondelēz International (Kraft Foods παλαιότερα) συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία στην παγκόσμια αγορά snacking και βασίζεται στην κληρονομιά των brands που διακινεί σε κάθε χώρα. Με 110.000 εργαζομένους, σε πάνω από 165 χώρες, με κύκλο εργασιών (2012) 35$ δις, τα προϊόντα της διατηρούν ηγετικά μερίδια αγοράς σε πολλές κατηγορίες, όπως στα μπισκότα, σοκολάτες, καραμέλες, τσίκλες, καφέ, τυρί κρέμα. Η Mondelēz International έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1988 και προωθεί με ευθύνη αγαπημένα προϊόντα όπως σοκολάτες LactaΥγείας Παυλίδη, Παυλίδη Γεμιστές,κουβερτούρα Παυλίδη, Kiss, γκοφρέτα 3BIT, Merenda, τυρί κρέμα Philadelphia, μπισκότα OREOκαι Εργαστήρι Παυλίδη, αλμυρά snacks Fonzies, καφές φίλτρου JACOBSJACOBS Espresso,Maxwell House, ροφήματα TASSIMO, ρόφημα σοκολάτας Lacta και Cadbury, τσίκλες Trident,Dentyne, καραμέλες Halls.

______________________________