Νοοwit: Ηλεκτρονικό περιοδικό εξατομικευμένης πληροφόρησης

    Από: Startup Team

«Στο NOOWIT πιστεύουμε ότι τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να σε σέβονται για αυτό που είσαι. Na σέβονται και να προωθούν τα ενδιαφέροντά σου, τη γνώμη σου, τη δημιουργικότητά σου. Pρέπει να είναι αρκετά “έξυπνα” για να σε γνωρίζουν προσωπικά.» Αυτή είναι η βασική αντίληψη των δημιουργών του NOOWIT όπως αναφέρει ο Νικόλαος Νάνας ένας εκ των συνιδρυτών του NOOWIT.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα στοχευμένης δημοσίευσης και εξατομικευμένης παρουσίασης πληροφοριών (ενημέρωσης). O αναγνώστης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του Online περιοδικό, επιλέγοντας ο ίδιος το περιεχόμενο που θέλει να εμφανίζεται και στη συνέχεια να το διαμοιράζει mε όποια μορφή επιθυμεί.

Φανταστείτε ένα περιοδικό το οποίο κάθε φορά που το ανοίγετε, είναι σχεδιασμένο για εσάς προσωπικά, για να συγκεντρώνει τα ενδιαφέροντά σας και κάθε φορά που το διαβάζετε, θα ενημερώνεστε για ότι σας αρέσει και σταδιακά θα γίνεται καλύτερο και θα επικεντρώνεται με ότι σας αφορά. Όλο το περιεχόμενο του περιοδικού θα αποτελείται από τα αγαπημένα σας sites και blogs και θα φιλτράρεται με τέτοιον τρόπο ώστε να ταιριάζει με τις ανάγκες σας.

Το NOOWIT προσφέρει μία ολοκληρωμένη και καινοτόμα λύση για την αναζήτηση, κατανάλωση, παραγωγή και δημοσίευση περιεχομένου με τρόπο που λύνει για τα καλά το πρόβλημα της υπερπληροφόρησης. Είναι η πρώτη web εφαρμογή που έχει την δυνατότητα να παρουσιάζει περιεχόμενο σε διάταξη περιοδικού με πλοήγηση αφής περιεχομένου τόσο οριζόντια όσο και κάθετα και μάλιστα την σελιδοποίηση του, ανεξαρτήτως μεγέθους οθόνης, και για κάθε συσκευή.

Χρειάστηκαν χρόνια για να εξελιχθεί η ιδέα του NOOWIT από τον Νικόλαο Νάνα, μέσω διαφόρων ερευνητικών πρωτοτύπων. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων. Το NOOWIT σχεδιάστηκε τον Ιούνιο του 2010 αλλά η δουλειά ξεκίνησε επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2011. Η πρώτη έκδοση public beta κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου 2013. Η εταιρία στη συνέχεια εργάστηκε για την βελτίωσή του και τη συγκέντρωση χρήσιμων πληροφοριών ώστε να μπορέσει να το εξελίξει και να διαφοροποιήσει ορισμένα πράγματα στην χρηστικότητα της εφαρμογής. Σύμφωνα με τον Νικόλαο Νάνα, η έκδοση της ανασχεδιασμένης πλατφόρμας θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Το όνομα αυτού… NOOWIT

Η λέξη NOOWIT προέρχεται από τον συνδυασμό της ελληνικής λέξης Nous και την αγγλική λέξη Wit, που σημαίνει μεγάλη ευφυία.

Ιδρυτές του NOOWIT είναι ο Νικόλαος Νάνας και ο Χρήστος Σπυλιόπουλος, ο οποίος έβαλε στη συνέχεια στο δυναμικό τον Δημήτρη Κουτσαφτίκη. Η ομάδα είναι σε στενή συνεργασία με τον σχεδιαστή Σωτήρη Γκέκα και τον developer Χριστόφορο Βαρακλιώτη.

Ο Κουτσαφτίκης δέχτηκε να αναλάβει την πρόκληση να σχεδιάζει το NOOWIT για τις εφαρμογές με λειτουργικό iOS.

Το περιοδικό που υιοθετεί τις ανάγκες σου

Αυτό που κάνει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον το NOOWIT είναι η υιοθέτηση των αναγκών του εκάστοτε χρήστη. Όσο χρησιμοποιείς και αλληλεπιδράς με το περιεχόμενο που το NOOWIT ανακαλύπτει για σένα, τόσο καλύτερο γίνεται στο να εντοπίζει τα νέα που σε ενδιαφέρουν.

Με τη δημιουργία ενός magazine stand, ο χρήστης θα μπορεί να συγχρονίζει με αυτό τους λογαριασμούς του στο Facebook και το Twitter και θα του επιτρέπεται να «ακολουθεί» και να διαβάζει περιοδικά άλλων χρηστών.

Σε πρώτη φάση όλα τα άρθρα που εμφανίζονται στο εξώφυλλο θα έχουν όλα το ίδιο μέγεθος. Ωστόσο με το πέρασμα των ημερών και ανάλογα με τις σελίδες που επισκέπτεται ο χρήσης τα θέματα και οι σελίδες υψηλού ενδιαφέροντος θα μεγαλώνουν και αντίστοιχα εκείνα τα άρθρα που συγκεντρώνουν λιγότερο ενδιαφέρον θα εμφανίζονται με μικρότερο μέγεθος. Η πλατφόρμα επί της ουσίας μέσω content – filter θα «διαβάζει» τις επιλογές του χρήστη και με τον καιρό θα παρουσιάζει μόνο τα καλύτερα για εκείνον θέματα.

Το NOOWIT σε διευκολύνει στην καθημερινή αναζήτηση σου για ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Κάνει το περιεχόμενο σου έξυπνο, το στοχεύει στο κοινό που πραγματικά ενδιαφέρεται γι’αυτό αυξάνοντας έτσι κατά 50% τις πιθανότητες εύρεσης του καθώς και της αλληλεπίδρασης των αναγνωστών με αυτό- έτσι κατά συνέπεια και της αξίας του.

Δωρεάν έκδοση περιοδικού

Με το NOOWIT ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει και να δημοσιεύσει δική του έξυπνη έκδοση δωρεάν. Τρία clicks και είσαι εκεί — το προσωπικό σου branded MAG είναι έτοιμο.

Πρώτα, διαλέγεις το εξώφυλλο που σου ταιριάζει, μετά προσθέτεις το περιεχόμενο που σου αρέσει (πατώντας το κουμπί MAGit ή bookmarklet) και τέλος, μοιράζεσαι το περιοδικό σου με όλους τους φίλους σου στο διαδύκτιο. Κάθε χρήστης του NOOWIT θα μπορεί να διαβάζει το MAG σου μέσα από το πρίσμα των δικών του ενδιαφερόντων, οπότε είναι σαν να έχεις τόσες εκδόσεις όσοι είναι και οι αναγνώστες σου.

Νέος τρόπος διαφήμισης

Το NOOWIT αξιοποιεί ένα νέο τύπο διαφήμισης adaptive native ads, μέσω του οποίου θα εμφανίζονται δiaφημίσεις οι οποίες θα συσχετίζονται με τις αναζητήσεις του χρήστη και θα ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά του. Με τον καιρό και όσο το περιοδικό θα «διαβάζει» τις κινήσεις του χρήστη, οι διαφημίσεις θα μεγαλώνουν και θα μικραίνουν ανάλογα με το ποσοστό ενδιαφέροντος.