Στο +8% οι προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

Στο +8% διαμορφώνεται ο Δείκτης των Προοπτικών Απασχόλησης στην Ελλάδα, με την  εμπιστοσύνη των Ελλήνων εργοδοτών στην οικονομία να ενισχύεται για 8ο συνεχόμενο τρίμηνο, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης.

Οι εκτιμήσεις των εργοδοτών για την πορεία των προσλήψεων είναι θετικές για οκτώ από τους εννέα τομείς της οικονομίας και είναι οι ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί από το Δ’ Τρίμηνο του 2008.

Με βάση τις απαντήσεις αντιπροσωπευτικού δείγματος 750 εργοδοτών από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης για το προσεχές τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2014) διαμορφώνονται στο +13%, καθώς το 20% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των ατόμων που απασχολεί, το 7% μείωση και το 68% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή. Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο +8%, βελτιωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Εξέλιξη του Δείκτη Προοπτικών Απασχόλησης στην Ελλάδα

«Ο δείκτης των Προοπτικών Απασχόλησης βελτιώνεται αργά, πλην σταθερά, τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό το μοτίβο, ενδεικτικό της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των εργοδοτών μετά από μια μακρά, μετα-υφεσιακή περίοδο, είναι οπωσδήποτε θετικό», σχολιάζει η Δρ Βενετία Κουσία, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup.

«Ωστόσο, τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι αυτή η θετική τάση δεν αφορά τους οργανισμούς κάθε μεγέθους στον ίδιο βαθμό. Η αισιοδοξία σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις ανεβαίνει όσο μεγαλώνει το μέγεθος ενός οργανισμού, ενώ παρατηρούμε ότι η διαφοροποίηση του Δείκτη των Προοπτικών Απασχόλησης ανάμεσα σε μεγάλους και micro (>10 εργαζόμενοι) οργανισμούς φτάνει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Δυστυχώς οι μικρότεροι σε μέγεθος οργανισμοί έχουν λιγότερους πόρους να διαθέσουν στην εύρεση, επιλογή και διακράτηση ανθρώπινου δυναμικού, καθώς επίσης και σημαντικά πιο περιορισμένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, εξειδικευμένη συμβουλευτική και συστηματική στήριξη. Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι αυτές ακριβώς οι μικρού μεγέθους επιχειρήσεις συνιστούν πάνω από το 97% του συνόλου της ελληνικής οικονομίας, είναι ξεκάθαρο το ποια θα πρέπει να είναι η κύρια στόχευση των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται σε εθνικό επίπεδο», συνεχίζει η Δρ Κουσία.

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr