Aισιόδοξη η διοίκηση της Lamda για το Ελληνικό

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

Ρεαλιστικά αισιόδοξος για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, δήλωσε ο Πέτρος Καλαντζής, πρόεδρος του Δ.Σ. της Lamda Development , κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας, με τον διευθύνων σύμβουλό της, Οδυσσέα Αθανασίου να σημειώνει ότι θα εισέλθουν και νέοι επενδυτές στο σχήμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαντζής κατά την ομιλία του για να εισέλθει η χώρα σε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης «προέχει ο προγραμματισμός και η συντονισμένη δράση εγχώριων και ξένων επενδυτών σε ένα φιλικό περιβάλλον», ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει ανάγκη «εμπέδωσης κουλτούρας που αποδέχεται τις αλλαγές ως βασική συνιστώσα της ανάπτυξης».

Ο κ. Αθανασίου, αναφερόμενο πιο αναλυτικά στην επένδυση του Ελληνικού τόνισε πως «ο βασικός μας μέτοχος τα τελευταία έξι χρόνια έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ» στην Ελλάδα σε μια περίοδο όπου «πολλοί δεν έχουν επενδύσει ούτε ευρώ. Επιπλέον, στην περίπτωση του Ελληνικού, παίρνει το ρίσκο μιας μεγάλης επένδυσης και φέρνει στην Ελλάδα ξένα κεφάλαια από το Αμπού Ντάμπι και την Κίνα (Fosun), ενώ θα έρθουν και νέοι επενδυτές στο σχήμα».

Επιπλέον, ο κ. Αθανασίου ανακοίνωσε πως ο όμιλος προγραμματίζει νέες επενδύσεις περί τα 25 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του πίσω τμήματος του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), (στο μπροστινό μέρος λειτουργεί το εμπορικό κέντρο Golden Hall) στο οποίο θα φιλοξενούνται δραστηριότητες σχετιζόμενες με την ψυχαγωγία καθώς και εμπορικά καταστήματα, δημιουργώντας περίπου 2.000 θέσεις εργασίας.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του εμπορικού κέντρου The Mall και στην πρόσφατη απόφαση της διυπουργικής επιτροπής στρατηγικών επενδύσεων (ΔΕΣΕ), μέσω της οποίας καλύπτονται οι απαιτήσεις που είχε θέσει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ο κ. Αθανασίου απέδωσε τη δικαστική περιπέτεια στον νόμο με βάση τον οποίο κατασκευάστηκε το εμπορικό κέντρο και το γειτονικό Χωριό Τύπου στο Μαρούσι.

Υποστήριξε πως ο νόμος δεν προέβλεπε τη σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τεχνικής μελέτης για τον συντελεστή δόμησης. Όμως, το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν πολίτες και φορείς του Αμαρουσίου ζήτησε με πρόσφατη απόφαση τόσο την περιβαλλοντική μελέτη, όσο και την τεχνική μελέτη που να εξηγεί γιατί εφαρμόστηκε ο συγκεκριμένος συντελεστής δόμησης στο ακίνητο. «Ήταν η πρώτη φορά που ένας επενδυτής έπαιρνε το ρίσκο να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα, ενώ το τίμημα για τη γη ήταν τότε 100 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr