Η IBM εξαγόρασε την εταιρεία του Έλληνα «μάγου της Πληροφορικής»

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

H ΙΒΜ αγόρασε έναντι μεγάλου ποσού (η ακριβής τιμή δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί) την εταιρεία Cognea του Ελληνοαυστραλού Γιάννη Ζάκου, εφευρέτη του MyCyberTwin (‘Αλλος μου Εαυτός).

Ο ομογενής εφευρέτης και επιστήμονας, που θεωρείται «μάγος της Πληροφορικής», με δηλώσεις του στον «Νέο Κόσμο», εξέφρασε τον ενθουσιασμό του από αυτή την εξέλιξη.

«Μια μικρή, προηγμένης τεχνολογίας εταιρεία από την Αυστραλία, κάνει την παρουσία της στην παγκόσμια σκηνή. Μέσω της ΙΒΜ, γνωρίζω ότι το όραμά μας για την ΑΙ (Artificial Intelligence), θα γίνει πραγματικότητα και θα επηρεάσει την ανθρωπότητα με τόσους πολλούς θαυμάσιους τρόπους. Ένα νέο κεφάλαιο μόλις ξεκινά» είπε.

Από την πλευρά της, η ΙΒΜ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η Cognea επέτυχε να αναπτύξει έναν υπολογιστή επικοινωνιακής τεχνητής νοημοσύνης. Η ανακάλυψη αυτή επικεντρώνεται στη δημιουργία βάθους προσωπικότητας, και όταν συνδυάζεται με κατανόηση της προσωπικότητας των χρηστών θα δημιουργεί ένα νέο επίπεδο επικοινωνίας το οποίο θα είναι πολύ πιο μπροστά από τα “ομιλούντα” έξυπνα τηλέφωνα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Καλωσορίζουμε λοιπόν στην ΙΒΜ τους ιδρυτές της Cognea, Liesl Capper και John Zakos».

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com