Ideasu | H πρώτη interactive τηλεοπτική crowdfunding εκπομπή

    Από: Startup Team

Μέσα σε 15 λεπτά μπορείς να βρείς να βρείς χρηματοδότηση και στήριξη για την πιο απίθανη σου ιδέα! Εσύ εχεις καθόλου χρόνο?”

Read this!
Σου καρφώθηκε μια ιδέα?

Θέλεις να δημιουργήσεις, να κατασκευάσεις, να ταξιδέψεις, να καταγράψεις, να συνθέσεις, να αγγίξεις, να βοηθήσεις αλλα δυστυχως δεν έχεις χρηματοδότηση για το νέο σου ξεκίνημα?
Μπορείς σε 15 λεπτά να πείσεις οτι η ιδέα σου αξίζει? Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα εχεις μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσεις το προιόν, την υπηρεσία, την καινοτομία, το χόμπι, τον στόχο, το όραμα, τις προσδοκίες, το προορισμό σου και τελικά την χρηματοδοτική σου ανάγκη.
Μέσα σε 900 δευτερόλεπτα μπορείς να ζητήσεις την στήριξη χιλιάδων θεατων. Με ή χωρις business plan, οικονομοτεχνικες μελέτες, PhD και master, τεχνοκράτες επενδυτές ή διοικητικά συμβούλια χρηματοδοτικών οργανισμών. Το μόνο που χρειάζεται είναι το όραμα σου και η πίστη ότι μπορείς να τα καταφέρεις.
Καλωσήρθατε στο πρώτο τηλεοπτιικό interactive crowdfunding πρόγραμμα για την στήριξη και χρηματοδότηση των πιο απίστευτων, καινοτόμων ιδεών και επιχειρήσεων.
Καλωσήρθατε στο Ideasu.

Startups
Στην Ελλάδα αναπτύσσεται γρήγορα μια νέα ομάδα επιχειρήσεων. Οι startup επιχειρήσεις ήρθαν για να μείνουν στην χώρα με τον αριθμό τους να αυξάνεται απο 16 το 2010 σε 144 το 2013 ενώ οι συνολικές επενδύσεις φτάνουν τα 42 εκ. Ευρώ .
Τα στοιχεια είναι ενθαρρηντικά ωστόσο πολλοί νέοι επιχειρηματίες βρίσκουν δυσκολίες στην υλοποίηση της ιδέας τους λόγω χρηματοδότησης.
Μια απο τις πλέον δημοφιλείς λύσεις για χρηματοδότηση “εναλλακτικών” καινοτόμων project είναι η συμμετοχική χρηματοδότηση. Εκατοντάδες ιδέες βρήκαν τα κεφάλαια που χρειαζόταν μεσω του crowdfunding. Πολλες απο αυτες ήταν ολοκληρωμένα προιόντα ή υπηρεσίες, άλλες απλές, σύνθετες ιδέες ,όλες όμως ήταν φιλοδοξίες και πρωτοβουλίες μεμονομένων ατόμων που ποτέ δεν σταμάτησαν να ελπίζουν και να ονειρεύονται.
What if!
Τι θα λέγατε λοιπόν αν στο παραπάνω μοντέλο αφαιρούσαμε τον τυπικό webικο του χαρακτήρα, του προσθέταμε κάτι αποshow, λίγο απο TED παρουσιάσεις και μια δοση απο interactive tv?
Τι εννοούμε? Αν μπορούσε ο καθένας να μιλήσει ζωντανά για την ιδέα του, για τον στόχο του, χωρις απαραίτητα κάποιο business plan, χωρίς να έχει στη κατοχη του δεκάδες πτυχία, χωρίς διαπιστεύσεις ή ακόμη και αν δεν έχει ένα έτοιμο προιόντα.
Τι θα γινόταν αν μπορουσε ο καθένας να απευθυνθεί σε όλο το κόσμο είτε αυτοί είναι εν δυνάμει καταναλωτές ή απλά υποστηρικτές του οράματος.
Τι θα γινόταν αν μπορουσες εσύ να μεταφέρεις άμεσα την αγαπη σου για την ιδέα σου, το παθος σου, την προσφορά σου προς το συνολο.
Τι θα γινόταν αν το σύνολο σε επιβράβευε και σου έδινε την ώθηση που χρειάζεσαι να προχωρήσεις. 
Αν μπορουσε το συνολο να χρηματοδοτήσει την ιδέα σου.
Αν το σύνολο μπορουσε να στηρίξει και να προωθήσει την ιδέα σου.

Ποσο πιο ευκολο θα ηταν για σενα να προχωρήσεις?

Script
To Ideasu είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα – διαγωνισμός όπου ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει την νέα καινοτόμο ιδέα, δημιουργία, πρωτοβουλία του και να ζητήσει χρηματοδότηση απευθείας απο το τηλεοπτικό κοινό.
Οι συμμετέχοντες έχουν 15 λεπτά στην διάθεση τους να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να πείσουν το τηλεοπτικό κοινό ότι αξίζει να χρηματοδοτηθούν. Κατα τη διάρκεια του προγράμματος οι τηλεθεατές μπορούν να χρηματοδοτήσουν απευθείας την ιδέα που τους άρεσε ή να ψηφίσουν την καλύτερη.
Το κέρδος για τους συμμετέχοντες προκύπτει απο την απευθείας χρηματοδότηση που μπορεί να λάβουν απο το τηλεοπτικό κοινό, την δεδομένη προβολη τους και την άμεση ευρεση υποστηρικτών και εν δυνάμει καταναλωτών εφόσον πρόκειται για επιχειρηματικό σχέδιο.
Επιπλέον όλες οι ιδέες θα δημοσιεύονται στο web όπου οι χρήστες μπορουν και μετά την προβολή να στηρίξουν τις ιδέες που τους άρεσαν.
Αναλυτικοι κανόνες και όροι συμμετοχής δεν έχουν διαευκρινιστεί ακόμη καθώς επίσης και το ακριβές πλάνο της εκπομπής.
Σύντομα και εφόσον ολα βαδίσουν ομαλά θα δημοσιευτούν περισσότερες λεπτομέρειες για το project. Αναμείνατε update.
Ευχαριστούμε που φτάσατε μέχρι αυτό το σημείο του κειμένου. Αν θέλετε να βοηθήσετε διαβάστε παρακάτω.

Support
Αν σας κεντρίσαμε το ενδιαφέρον και θεωρείτε οτι το παραπάνω τηλεοτπικό πρόγραμμα θα μπορούσε να προβληθεί στην ελληνική τηλεοραση τότε βοηθήστε να πραγματοποιηθεί.
Το Ideasu για να γίνει πραγματικότητα και προκειμένου να δικαιώσουμε την κεντρική ιδέα και τον πυρήνα του project δεν χρειάζεται για αρχή “απαραίτητα” κάποια χρηματοδότηση .
Στόχος μας σε πρώτη φάση δεν είναι να στείλουμε την ιδέα σε δεκάδες τηλεοπτικά studio, ούτε να απευθυνθούμε σε τηλεοπτικά συκγροτήματα. Δεν χρειάζεται καμία επιστολή, κανένα email, καμία παρουσίαση σε ΔΣ και καμία κρούση σε startup funds.
Αυτό που χρειάζεται ειναι η πραγματική στήριξη του κόσμου, η δική σου στήριξη.
Πώς μπορεί να γίνει? Χρειαζόμαστε το αντίστοιχο διαδικτυακό buzz ώστε να πείσουμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες παραγωγής και τα τηλεοπτικά συγκροτήματα ότι αξίζει να το δούμε στους δέκτες μας. Χρειαζόμαστε δεκάδες, εκατοντάδες ή χιλιάδες αναφορές στα social media για να αποδείξουμε οτι η ιδέα αξίζει.
Αν σας ενδιαφέρει η ιδέα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε retweet το “Σε 15 λεπτά μπορείς να βρείς χρηματοδότηση για την πιο απίθανη σου ιδέα! Εσυ εχεις καθόλου χρόνο? 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε onair.

Γ. Μαργαρίτης
Founder Ideasu