Ανακοινώθηκε το Amazon Fire Phone

    Από: Startup Team

Πηγή Deasy.gr

Στην αμερικάνικη αγορά των smartphones, που κυριαρχείται από τις Apple και Samsung μπαίνει και η Amazon από αυτό το καλοκαίρι, επιδιώκοντας το δικό της μερίδιο και πατώντας στα δικά της πλεονεκτήματα που αφορούν τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει. Η αμερικάνικη εταιρεία παρουσίασε χθες το πρώτο της smartphone, το Amazon Fire, η διάθεση του οποίου ξεκινάει στις 25 Ιουλίου, αποκλειστικά από το δίκτυο της AT&T.

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, το Amazon Fire θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, τετραπύρηνο επεξεργαστή, οθόνη 4,7 ιντσών, 2GB επεξεργαστικής μνήμης, κάμερα ανάλυσης 13 megapixels, gorilla glass στην εμπρόσθια και πίσω πλευρά του. Σε αυτό το επίπεδο θα λέγαμε ότι δεν έρχεται να κάνει κάποια διαφορά, με μοντέλα που υπάρχουν ήδη στην αγορά. Αντίθετα, και όπως μάλλον θα ήταν αναμενόμενο, το βάρος έχει πέσει στις υπηρεσίες που υποστηρίζει.

Ειδικότερα, το Amazon Fire διαθέτει πολλαπλές κάμερες στην μπροστινή πλευρά του, όχι βέβαια για τη λήψη φωτογραφιών, αλλά για να αναγνωρίζει το πρόσωπο του κατόχου του. Με αυτόν τον τρόπο και εφόσον π.χ. χαζεύεις στην οθόνη ένα ρούχο από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon, αλλάζοντας την γωνία θέασης της οθόνης, θα γυρνάει και η εικόνα (του ρούχου) ώστε να μπορέσεις να δεις κάθε πλευρά, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις slide σε αντίστοιχες φωτογραφίες. Το ίδιο συμβαίνει π.χ. και στους χάρτες, όπου αλλάζει η γωνία θέασης κτιρίων, μνημείων κ.λπ. Αντίστοιχα, μέσω συγκεκριμένων κινήσεων του χεριού με το οποίο κρατάς το τηλέφωνο ενεργοποιούνται επίσης συγκεκριμένα μενού του τηλεφώνου ή επιλογές (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι στα παραπάνω μενού δεν μπορείς να μπεις με τον παραδοσιακό τρόπο).

Το Amazon Fire υποστηρίζει και μια νέα λειτουργία με το όνομα Firefly, μέσω της οποίας, η συσκευή μπορεί να αναγνωρίσει (με τη χρήση της κάμερας) εκατομμύρια αντικείμενα (φυσικά, τηλεφωνικούς αριθμούς, URLs, QR Codes, ακόμα και μουσική). Σύμφωνα με τον ίδιο τον Jeff Bezos, που έκανε την παρουσίαση ο αριθμός των αντικειμένων που μπορούν να αναγνωριστούν ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια. Και προφανώς, όσα από τα παραπάνω συνδέονται με τις υπηρεσίες της Amazon, η οθόνη της συσκευής θα σε κατευθύνει προς αυτές.

Διαβάστε Περισσότερα στο Deasy.gr