Απονεμήθηκαν τα Βραβεία ΕΒΕΑ 2014

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, για 17η χρονιά, η εκδήλωση απονομής «ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2014» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και πλήθους επιχειρηματιών.

Την ανάγκη διαμόρφωσης πλαισίου εξωδικαστικής αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών χρεών αξιοποιώντας τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές, επεσήμανε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας μιλώντας σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) στην οποία απενεμήθησαν τα ετήσια επιχειρηματικά βραβεία. Μάλιστα ο κ. Δένδιας την διαμόρφωση του πλαισίου εξωδικαστικής αναδιάρθρωσης την χαρακτήρισε ως “χρέος της Πολιτείας”. Και συμπλήρωσε ότι “επιπλέον δε, στα πλαίσια του διαλόγου με τους φορείς, θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο Πτωχευτικό Δίκαιο. Στόχος είναι με ταχείες διαδικασίες να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν και να αναπτυχθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα”.

Παράλληλα τόνισε ότι «στη χώρα αυτή δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να δώσει το παράδειγμα η εκτελεστική εξουσία. Αυτό πράττει η κυβέρνηση Σαμαρά, της οποίας έχω την τιμή να είμαι μέλος». Και συμπλήρωσε πως «κακοφωνίες και αστερίσκοι δεν μπορεί να υπάρχουν. Μάλιστα όσοι είμαστε στη Βουλή, εκλεγόμαστε από τους πολίτες. Ουδείς είναι κατ’ όνομα λιγότερο ή περισσότερο «φιλολαϊκός» από τον άλλον. Η άλλη επιλογή, που χαϊδεύει τα αυτιά και χτυπάει πλάτες, που κολακεύει το σήμερα και υποθηκεύει το αύριο, δεν είναι δρόμος. Είναι γκρεμός». Και κάλεσε τους επιχειρηματίες να συνταχθούν σε αυτή την προσπάθεια μεταρρύθμισης «δίνοντας ένα παράδειγμα πραγματικά πατριωτικό».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων: “Σήμερα, βραβεύουμε επιχειρήσεις που όχι μόνο κατάφεραν να πετύχουν θετικές οικονομικές επιδόσεις, αλλά στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας στήριξαν την εθνική οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία.

Οι δικές τους ιστορίες – αλλά και οι ιστορίες χιλιάδων άλλων ελληνικών επιχειρήσεων, που καταφέρνουν να επιβιώνουν απέναντι στην κρίση – λειτουργούν όλα αυτά τα χρόνια ως πηγή αισιοδοξίας. Μια πηγή ελπίδας, μέσα σε ένα περιβάλλον εφιαλτικό.

Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα δεν έπαψε να αναδεικνύει επιχειρηματικούς πρωταθλητές. Οι οποίοι μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας έχει και παρόν και μέλλον. Ότι μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην επόμενη ημέρα. Για την οικοδόμηση ενός υγιούς μοντέλου ανάπτυξης: που θα δημιουργήσει βιώσιμες θέσεις εργασίας και θα επιτρέψει την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας πολύ δρόμο. Και είναι πολλά αυτά που πρέπει ακόμη να γίνουν“.

Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι:

  • ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: Venus Growers
  • ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας
  • ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ELPEN Φαρμακευτική Βιομηχανία
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: Χαλκιαδάκης Α.Ε.
  • ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: COSMOTE
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΔΕΗ Α.Ε.
  • ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ: AEGEAN AIRLINES
  • ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: Farmathen
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: Όμιλος Αντέννα
  • ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ: ΜΕΤΡΟ Α.Ε.Β.Ε.
  • ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: Commercial HUB Α.Ε.
  • ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ Μ.Μ.Ε.: Airfasttickets.com
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.
  • ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ: Κωνσταντίνος Ευρυπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS PHARMA

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr