Ο 6λογος κάθε …φιλόδοξου νέου | Πώς να γίνεις εκατομμυριούχος πριν κλείσεις τα 30 σου!

    Από: Startup Team

Στον αιώνα που διανύουμε, ο πόθος για το χρήμα και την οικονομική καταξίωση αποτελεί όνειρο σχεδόν όλων των νεαρών αντρών και γυναικών. Για διάφορους λόγους όμως, που δεν είναι της παρούσης, πρόκειται για ένα θέμα ταμπού που πολλοί ντρέπονται να συζητήσουν, πόσο μάλλον να παραδεχτούν.

Η γνώμη μου είναι πως όλο αυτό αποτελεί τεράστιο λάθος. Γιατί; Πολύ απλά, επειδή τα λεφτά είναι το μέσο για μία καλύτερη ζωή. Αρκεί να αποκτώνται με τον σωστό τρόπο, να μην καταπατάς νόμους κι ανθρώπινα δικαιώματα στο βωμό τους και να θυμάσαι πάντοτε από πού ξεκίνησες και ποιος ήσουν τότε που πάσχιζες να βρεις 10 ευρώ για τη νυχτερινή σου έξοδο. Κατά τα άλλα, καλά κάνεις και γουστάρεις το χρήμα.

Παρακάτω ακολουθούν τα 6 βήματα – συμβουλές που μοιράστηκαν μαζί μας (μέσω του διαδικτύου), άνθρωποι που κατάφεραν να έχουν 6ψήφιο ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό, προτού κλείσουν τα 30 τους. Γίνεται να τα καταφέρεις κι εσύ; Σίγουρα. Μπορείς; Θα δείξει…

1. Ακολούθησε την πορεία του χρήματος
Κάθε εποχή, έχει τις δικές της τάσεις, τις δικές της ευκαιρίες και τα δικά της κενά. Ο στόχος σου, θα πρέπει να είναι να εκμεταλλευτείς όλα τα παραπάνω στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Μένοντας προσηλωμένος στα θέλω και τα πιστεύω σου αλλά παράλληλα, έχοντας τα μάτια (και τους ορίζοντές σου) ανοιχτά. Μόνο έτσι, θα καταλάβεις που ήταν, που είναι και που οδεύει το χρήμα και θα ακολουθήσεις την παράλληλη πορεία που επιθυμείς…

2. Μην είσαι σπάταλος
Όταν μιλάς με Έλληνες (χωρίς να θέλω να μας υποτιμήσω) για χρήματα και στόχους, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η σπατάλη. Η πιθανότητα του να τη δεις κάποιος, να ψωνιστείς και να ξεχάσεις κάθε αξία και όνειρό σου. Πόσοι και πόσοι, έβγαλαν τις πρώτες τους χιλιάδες και τις πέταξαν σε μπουζούκια, ρούχα, αυτοκίνητα, συσκευές κι ότι άλλο βάζει ο νους σου; Δυστυχώς πολλοί. Και μετά; Δεν υπήρχε μετά. Δε σκέφτηκαν ποτέ την επόμενη μέρα και στην τελική, για αυτό απέτυχαν παταγωδώς!

3. Αποταμίευσε με σκοπό το όφελος
Όταν γράψαμε πιο πάνω, μην είσαι σπάταλος, δεν εννοούσαμε μη ρισκάρεις. Εννοούσαμε μην πετάς τα χρήματά σου από δω κι από ‘κει χωρίς καμία ουσία. Όχι να τα παίρνεις και τα βάζεις στην τράπεζα και να περιμένεις στο καναπέ. Έτσι δεν πλουτίζεις. Έτσι δε ζεις. Έτσι, περιμένεις τον θάνατο να έρθει να σε πάρει. Γερνάς πριν την ώρα σου, αδερφέ!

4. Το χρήμα δεν κοιμάται ποτέ
Το χρήμα δεν παίρνει χαμπάρι από ύπνο, από ώρες ξεκούρασης ή από περιόδους διακοπών. Αν το θέλεις στην τσέπη σου, θα πρέπει να συμβιβαστείς με αυτά τα δεδομένα και να δεις πως θα προσαρμοστείς με τον καλύτερο τρόπο. Τα λεφτά γουστάρουν τους εργατικούς τύπους. Αυτούς που δε φοβούνται τη δουλειά, δεν τη ντρέπονται κι έχουν τα κότσια να εργαστούν σε δύο και τρεις διαφορετικούς τομείς. Ταυτόχρονα. Έστω κι αν το κέρδος δεν είναι άμεσο.

5. Βρες έναν μέντορα
Ποτέ, κανείς δεν κατάφερε να πετύχει ολομόναχος. Πάντα χρειάζεσαι ανθρώπους δίπλα σου οι οποίοι θα σε βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές. Και το μόνο σίγουρο είναι, πως στη διαδρομή για τα εκατομμύρια, θα συναντήσεις ένα σωρό δυσκολίες για τις οποίες θα χρειαστείς συμβουλές και βοήθεια. Υπάρχει κάποιος καλύτερος από έναν μεγαλύτερό σου ο οποίος έχει πετύχει ακριβώς αυτά που θέλεις και φαντάζεσαι για τον εαυτό σου στο μέλλον; Όχι! He knows better!

6. Στόχευε ψηλά
Στη ζωή σου, πρέπει να ακολουθείς αυτή τη συμβουλή, με οτιδήποτε κι αν καταπιάνεσαι. Εκατομμυριούχος λογίζεται οποιοσδήποτε έχει περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ (ή δολαρίων ξέρω γω). Αν όμως ο στόχος σου είναι το 1 δε θα το φτάσεις ποτέ. Αν, από την άλλη είναι το 10, τότε οι πιθανότητες επίτευξης αυξάνονται δραματικά. Το ‘πιασες; Είμαι σίγουρος πως ναι. Θα προσπαθήσεις; Γιατί όχι;…