Technology Forum «Τεχνολογία & Συνεργασία με στόχο το Αποτέλεσμα»

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Η σύζευξη καινοτόμων τεχνολογιών και οι συνεργασίες μεταξύ εταιριών και στελεχών ερευνητικών φορέων είναι το κυρίαρχο ζητούμενο στο Technology Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στην Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Τρεις συλλογικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων με οικοδεσπότη το ΕΚΕΤΑ, με την ενεργό συμμετοχή του ΠΑΜΑΚ και του ΑΠΘ και υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, προχώρησαν στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης που στοχεύει:

α) Στην παρουσίαση τεχνολογιών, ο συνδυασμός των οποίων μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και β) στη γεφύρωση συνεργασιών μεταξύ εταιριών κι ερευνητικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, ώστε να αναπτυχθούν καινοτόμα προϊόντα με διεθνή απήχηση.

Το Technology Forum έχει χωριστεί στις εξής επτά ενότητες: α) Big Data Analytics, β) Cloud Computing, γ) Semantic Web, δ) Sensor Networks, ε) Software Engineering, στ) Simulation, ζ) Signal Processing/Computer Vision. Η σειρά των ενοτήτων στο πρόγραμμα έχει οριστεί με βάση τη μεταξύ τους συνάφεια και τη δημιουργία μιας κατά το δυνατόν νοηματικής αλληλουχίας. Στις παραπάνω ενότητες 23 ομιλητές, εκπρόσωποι εταιριών και ερευνητικών φορέων που μετέχουν στο Technology Forum, θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες τεχνολογίες αιχμής και εφαρμογές αυτών. Στο τέλος κάθε ενότητας θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή και του κοινού.

Στη λήξη του Forum θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Τεχνολογική καινοτομία και συνεργασία, πώς μπορούμε να τα πετύχουμε;». Συντονιστής του στρογγυλού τραπεζιού θα είναι ο κ. Παναγιώτης Κετικίδης (ΣΕΒΕ) και συμμετέχουν οι Χρ.Βασιλάκος (Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας), Θ.Μυλωνάς, (Πρόεδρος ΣΕΠΒΕ), Αθ.Κωνσταντόπουλος (Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ), Δ.Λακασάς (πρώην Πρόεδρος ΣΕΒΕ), Αθ.Σαββάκης (Πρόεδρος ΣΒΒΕ).

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr