ΣΕΒ: Βραβεύτηκαν οι 31 ομάδες του «Μαζί στην Εκκίνηση!»

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

Με κεντρικό μήνυμα «η νεανική επιχειρηματικότητα που κτίζει πάνω στην αξιοποίηση της τεχνολογικής γνώσης δίνει, ήδη, καρπούς και αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας», ολοκληρώθηκε ο Α’ Κύκλος του Στρατηγικής Πρωτοβουλίας του ΣΕΒ «Μαζί στην Εκκίνηση!» που αφορά στην ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας των Νέων Επιστημόνων.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (30/6) παρουσιάστηκαν και τιμήθηκαν για πρώτη φορά οι 31 επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στον Α΄ κύκλο της πρωτοβουλίας, από τις οποίες πρόκειται να ξεπηδήσουν νέα δυναμικά  startups, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, ο οποίος  και απεύθυνε χαιρετισμό, ενώ την προλόγισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη να αναλάβει και η Πολιτεία αναγκαίες πρωτοβουλίες, όπως η θεσμοθέτηση μιας «ειδικού τύπου νέας καινοτόμου επιχείρησης», σημειώνοντας ότι το υφιστάμενο πλαίσιο φορολογικής και ασφαλιστικής αντιμετώπισης του νέου επιχειρηματία δεν συμβαδίζει με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ο κ. Φέσσας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ένας νέος να μαθαίνει από νωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να συνεργάζεται  καθώς «αυτό το μεταφέρει στην επιχείρησή του είτε ως ιδρυτής, είτε ως συνεταίρος, είτε ως εργαζόμενος».

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr