40 κολοσσοί για τον ελληνικό «μαύρο» χρυσό

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η πρώτη μέρα της διήμερης παρουσίασης του προγράμματος παραχωρήσεων για έρευνα υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και νότια της Κρήτης.

Το παρόν στο Λονδίνο έδωσαν κορυφαία στελέχη της πετρελαϊκής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι συμμετείχαν 180 στελέχη από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες, όπως Shell, Total, BP, ExxonMobil και Chevron.

Μιλώντας αποκλειστικά στη WebTV του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας υπουργός ΠΕΚΑ, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας. Παρουσιάζουμε τον μεγάλο γύρο παραχωρήσεων (σσ. το σχέδιο του διεθνούς διαγωνισμού, όπως προκύπτει μετά τις σεισμικές έρευνες, που έγιναν) περιοχών θαλάσσιων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και είναι πράγματι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 40 εταιρείες και πλέον, μεταξύ των οποίων είναι και όλες οι μεγάλες εταιρείες του ενεργειακού κλάδου, από την Chevron την ExxonMobil, τη ΒΒ τη Shell, μέχρι την Noble την Repsol κ.ο.».

Η Ελλάδα γυρνάει σελίδα και αρχίζει να στηρίζεται στους δικούς της πόρους
Σχετικά με την προσπάθεια που έχει καταβάλει η ελληνική πολιτεία, ο κ. Μανιάτης τόνισε: «Πράγματι αποτελεί για μας μια αναγνώριση της επίμονης και υπομονετικής προσπάθειας των τελευταίων ετών στο υπουργείο, προκειμένου να αναδείξουμε τον εθνικό μας ορυκτό πλούτο. Ταυτόχρονα, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, η οποία πια γυρνάει σελίδα και αρχίζει να αναπτύσσεται στηριζόμενη στους δικούς της πόρους».

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com