Το Strati είναι το πρώτο πραγματικό 3D printed αυτοκίνητο

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Η Local Motors είναι μια μικρή αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που ειδικεύεται στην κατασκευή οχημάτων με τη μέθοδο του open source συνεργαζόμενη με πολλά μικρά εργοστάσια. Πρόσφατα διοργάνωσε έναν διαγωνισμό για το καλύτερο σχέδιο 3D printed αυτοκινήτου.

Νικητής, ανάμεσα σε 200 άλλες προτάσεις. ανακηρύχτηκε ο Ιταλός σχεδιαστής Michele Anoe ο οποίος εισέπραξε 5.000 δολάρια για το Strati. Το σχέδιό του θα κατασκευαστεί από την Local Motors χρησιμοποιώντας αποκλειστικά 3D εκτυπωτές για το αμάξωμά του -που θα δημιουργηθεί ως ενιαίο κομμάτι- και θα παρουσιαστεί επίσημα στο International Manufacturing Technology Show στο Σικάγο τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, οι κατασκευαστές του σκοπεύουν όχι απλά να το παρουσιάσουν εκεί, αλλά να το δημιουργήσουν επί τόπου, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών στη διάρκεια της έκθεσης.

Το μόνο κομμάτι που θα έρθει έτοιμο θα είναι ο ηλεκτροκινητήρας. Όλα τα άλλα (αμάξωμα, καθίσματα, ταμπλό, καπό κ.λπ.) θα «τυπωθούν» στη διάρκεια της έκθεσης.

Η Local Motors έχει ήδη τυπώσει δοκιμαστικά το πρωτότυπο, της πήρε μόλις 40 ώρες, και μόλις τέσσερις μέρες για να το συναρμολογήσει πλήρως. Στο show αναμένεται η εκτύπωση να διαρκέσει 20 ώρες και η συναρμολόγηση μόλις δύο.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com