Πώς το Google Glass μπορεί να σας κλέψει το password

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Η διάδοση συσκευών με κάμερα έχει προκαλέσει μια σειρά από ζητήματα προστασίας της ιδιωτικότητας -θυμηθείτε πόση συζήτηση προκάλεσαν οι κάμερες στα κινητά- και όσο οι συσκευές πληθαίνουν και γίνονται ικανότερες, πρέπει να θέσουμε νέα όρια και να προσέχουμε τους γύρω μας με διαφορετικό τρόπο.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης βρήκαν τον τρόπο να κλέβουν τα PIN και τα password χρησιμοποιώντας Google Glass, αλλά και κοινές ψηφιακές κάμερες, ακόμα και σε κινητά. Ο κλέφτης μπορεί να στέκεται τρία ή τέσσερα μέτρα μακριά σας και να μην μπορεί να δει καν την οθόνη.

Αυτό που του χρειάζεται είναι να ξέρει απλώς σε ποιο σημείο της βρίσκονται οι αριθμοί που ξεκλειδώνουν π.χ. το iPad. Και αυτοί βρίσκονται πάντα στο ίδιο. Το software αναλύει το βίντεο και από τις κινήσεις των δακτύλων υπολογίζει πού ακριβώς αυτά άγγιξαν την οθόνη. Και αμέσως έχουν τον συνδυασμό. Η μέθοδος έχει δοκιμαστεί και σε Google Nexus 7 με τα ίδια αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου μια καλή ψηφιακή βιντεοκάμερα μπορεί να καταγράψει τι πληκτρολογείτε ακόμα και απόσταση 45 μέτρων. Όμως δεν χρειάζεται ούτε αυτή. Φανταστείτε ένα απλό smartwatch με κάμερα που στοχεύει τα χέρια σας ενώ ο ιδιοκτήτης του κοιτάει αλλού ή είναι δήθεν απορροφημένος στη συζήτησή του.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com