Στον «αέρα» η ιστοσελίδα του ΕΒΕΑ για τους Αγγέλους Επενδυτές

    Από: Startup Team

Τέθηκε σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α.), γεγονός το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της λειτουργίας του, με στόχο τον ο εντοπισμό και προώθηση επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια η ύφεση, ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές, η αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας – και το ουσιαστικό κλείσιμο της στρόφιγγας από την πλευρά του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, είχαν άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, οι ενδιαφερόμενοι είναι σε θέση να εγγράφονται ως Επιχειρηματικοί Άγγελοι-μέλη του Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α., ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στην ιστοσελίδα του δικτύου.

Επιπλέον, είναι σε θέση να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα και τις εκδηλώσεις του Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α. , καθώς και για τα πιο πρόσφατα οικονομικά νέα από το κάθετο μενού, να γνωρίσουν το σκοπό, το όραμα και την ομάδα του Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α. και να βρουν απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που αφορούν το δίκτυο στο κεντρικό μενού.

Σύντομα ξεκινά και η διαδικασία που αφορά τη πρόσκληση για κατάθεση επιχειρηματικών ιδεών από κάθε ενδιαφερόμενο, όπου θα υπάρξει πρόσθετη ενημέρωση. Κατά την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας θα προγραμματιστούν μηνιαίες παρουσιάσεις των επιχειρηματικών προτάσεων οι οποίες δεν θα ξεπερνούν τις τέσσερις ανά μήνα, και θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

Οι Επιχειρηματικοί Άγγελοι στην υπηρεσία της ανάπτυξης

Όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του το sofokleousin.gr στόχος του ΕΒΕΑ είναι η νέα πλατφόρμα να φέρει σε επαφή τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες. Στην ιστοσελίδα που θα βρεθεί στον «αέρα» μέσα στον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα οι Άγγελοι Επενδυτές να καταχωρήσουν τα στοιχεία πληρώνοντας τη συνδρομή μέλους και υπογράφοντας στοιχεία εμπιστευτικότητας.

Το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και οι επιχειρηματίες οι οποίοι θα καταχωρούν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις και αφού εγκριθούν από την ειδική ομάδα συμβούλων του ΕΒΕΑ (πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή) θα καταχωρούνται στην πλατφόρμα και οι εταιρίες θα προετοιμάζουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις τις οποίες και θα παρουσιάζουν στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ.

Oι άγγελοι επενδυτές θα επενδύοντας στην επιχειρηματική ιδέα και επωμιζόμενοι το αντίστοιχο ρίσκο, θα παρέχουν την απαραίτητη χρηματοδότηση, καλύπτοντας την έλλειψη ρευστότητας της αγοράς. Από την πλευρά των επιχειρηματιών θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα, αλλά και να βρουν χρηματοδοτικούς πόρους οι οποίοι θα τους βοηθήσουν τόσο στη σύσταση της επιχείρησής τους, όσο και στην βιωσιμότητά της, υποστηρίζοντας την μετέπειτα λειτουργία της συμβουλευτικά.

Οι δραστηριότητες του δικτύου αναπτύσσονται αρχικά  στην εξεύρεση Επιχειρηματικών Αγγέλων, στην σύνδεση του δικτύου με καινοτόμους επιχειρηματίες, ερευνητικά ινστιτούτα και επιχειρήσεις, που θα υποβάλουν επενδυτικές προτάσεις προς χρηματοδότηση από τους Επιχειρηματικούς Αγγέλους.