Είσαι τυχερός | 5 «κρυφές» ενδείξεις, ότι κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου!

    Από: Startup Team

Συνήθως, όταν πιάνουμε κάπου δουλειά, παθιαζόμαστε με αυτή. Για καμιά βδομάδα σίγουρα. Είτε προσλήφθηκες ως πωλητής στα Intersport είτε έγινες διευθυντής της Google Hellas, δεν έχει μεγάλη διαφορά τις πρώτες μέρες. Σιγά σιγά όμως, ο πρώτος ενθουσιασμός περνάει. Οι δυσκολίες ξεπετάγονται η μία πίσω από την άλλη κι εσύ αρχίζεις να αναθεωρείς την αρχική σου χαρά.

Υπάρχουν όμως και οι τυχεροί της υπόθεσης. Αυτοί που κατάφεραν να βρουν μία θέση εργασίας με την οποία είναι πραγματικά παθιασμένοι, εκστασιασμένοι κι έτοιμοι να δουλεύουν πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Πώς όμως, καταλαβαίνεις ότι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία; Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και σε κάνει να …λάμπεις;

1. Δεν έχεις ποτέ χρόνο για χάσιμο

Υπάρχει πάντοτε φόρτος εργασίας και συνεχής ροή νέων υποχρεώσεων που καλείσαι να αναλάβεις. Αυτό όμως, δε σε κάνει να νιώθεις πίεση, τρέλα και κούραση. Αντίθετα σε γεμίζει, σε κάνει χαρούμενο που νιώθεις χρήσιμος και δεν έχεις ιδέα πως υπάρχουν άνθρωποι που εκστομίζουν τη λέξη: «Βαριέμαι»!

2. Φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια

Ή μάλλον για να το πω πιο σωστά: Φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια, πετυχημένο! Όταν κάθεσαι στο γραφείο σου, φορτωμένος με ένα σωρό υποχρεώσεις κι απελπισμένος λόγω των deadlines, δεν πτοείσαι. Απλά κλείνεις τα μάτια σου, φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια στον ψηλότερο όροφο ενός ουρανοξύστη και παίρνεις δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια.

3. Σκέφτεσαι τη δουλειά σου συνεχώς

Παλιά έτρωγες πρωινό και χάζευες στο facebook και το Instagram για να μάθεις τα τελευταία νέα του κύκλου σου. Τώρα κάθεσαι συγκεντρωμένος και σκέφτεσαι τι πρέπει να κάνεις σήμερα για να καταγράψεις καλύτερα αποτελέσματα στους εργασιακούς σου στόχους. Στο ίδιο πνεύμα, κινείται και το βραδινό σου. Απλά εκεί κάνεις έναν απολογισμό της ημέρας και σχεδιάζεις με υπομονή και προσοχή την επόμενη.

4. Βλέπεις συνεχώς κίνητρα γύρω σου

Τόσο κίνητρα όσο ανθρώπους κι επιτεύγματα προς μίμηση. Αντλείς από όλους κάτι θετικό ενώ η ζήλια είναι κάτι θετικό στο μυαλό σου. Χαίρεσαι που υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτό που κάνεις γιατί θεωρείς πως μόνο έτσι μπορείς να πηγαίνεις καθημερινά ένα βήμα παραπάνω. Επίσης, με κάθε επίτευξη των στόχων σου θέτεις νέους πιο ψηλούς. Γιατί ταβάνι, είναι μόνο ο ουρανός!

5. Δε μισείς τις Δευτέρες

Και μόνο αυτό το χαρακτηριστικό να έχεις, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Λατρεύεις αυτό που κάνεις. Τη στιγμή που οι περισσότεροι γύρω σου, κλαίνε και διαμαρτύρονται που ξεκίνησε μία ακόμη εβδομάδα, που τελείωσε ένα ακόμη ΣΚ, που απομένουν 5 μέρες μέχρι το επόμενο, εσύ χαμογελάς. Ξεκουράστηκες το διήμερο που πέρασε, γέμισες τις μπαταρίες σου και τώρα …δουλειά, δουλειά και ξανά δουλειά. Αυτό πάει να πει τύχη βουνό!

Να τονίσω σε αυτό το σημείο πως όλα τα παραπάνω χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους που έχουν βρει την ιδανική δουλειά αλλά είναι κάτω από 30 ετών. Βλέπετε, στη συνέχεια οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες αλλάζουν. Ψάχνεις για δουλειά με αρκετό ελεύθερο χρόνο, με ικανοποιητικό μισθό και με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος. Οπότε, μην παρεξηγηθώ…