Άλλη μία διάκριση για το «Ελ. Βενιζέλος» | Πρώτο βραβείο αποτελεσματικότητας ανάμεσα σε 200 αεροδρόμια!

    Από: Startup Team

Φαίνεται πως όλα λειτουργούν όπως πρέπει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο οποίος πήρε άλλη μία διάκριση.

Η Air Transport Society, απένειμε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το πρώτο βραβείο αποτελεσματικότητας στην Ευρώπη στην κατηγορία τους, σύμφωνα με το Global Annual Benchmarking Report, την ετήσια έρευνα που μετράει την αποτελεσματικότητα σχεδόν 200 εμπορικών αεροδρομίων του κόσμου.

Το βραβείο αποτελεσματικότητας για το 2014, για αεροδρόμια άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών το πήρε το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, για αεροδρόμια μικρότεροιυ μεγέθους το «Ελ. Βενιζέλος», για αεροδρόμια στη Βόρεια Αμερική το «Hartsfield-Jackson της Ατλάντα, για αεροδρόμια της Ασίας το Busan-Gimhae International Airport στην Κορέα και για αεροδρόμια στην Ωκεανία το αεροδρόμιο του Sydney.

Ο επικεφαλής του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, με αφορμήτ η διάκριση του “Eλ. Βενιζέλος» δήλωσε:

«Η διάκριση έρχεται σε ένα περιβάλλον που σημαδεύτηκε από σημαντικές προκλήσεις, επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Με γερές βάσεις, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατάφερε, παρά τις αντιξοότητες, να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αεροπορικής αγοράς, να προστατέψει το επιχειρηματικό μοντέλο του και να συνεχίσει να παράγει αξία για τους συμμετόχους και την ελληνική οικονομία. Με στοχευμένες προσπάθειες προς την κατεύθυνση του περιορισμού των απωλειών σε κίνηση και έσοδα, σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων, ο ΔΑΑ κατάφερε να εμφανίσει υγιή κερδοφορία χωρίς εκπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών με υψηλή σχέση τιμής- ποιότητας. Πιστεύουμε ότι το στοιχείο που επιτρέπει σε έναν οργανισμό να ξεπεράσει τις δυσκολίες είναι κυρίως η ικανότητα να αλλάζει συνεχώς και να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες, ώστε να γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικός και παραγωγικός».