Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μέσα από τα «μάτια» των υπαλλήλων του

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Τι είναι αυτό που κάνει τους καλούς εργοδότες να ξεχωρίζουν και τα γραφεία του HR να γεμίζουν διαρκώς με βιογραφικά ανεξάρτητα απ’ το αν υπάρχει διαθέσιμη θέση;

Τι είναι αυτό που έχει κάνει εταιρείες όπως το Facebook και την Google να ξεχωρίσουν και να γίνει η «δουλειά των ονείρων για πολλούς».

Το Facebook είναι σήμερα μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες παγκοσμίως με 34 γραφεία σε όλο τον κόσμο και 14 εντός ΗΠΑ, ενώ απασχολεί 7.185 υπαλλήλους  (καταγραφή 30 Ιουνίου 2014). Γιατί, λοιπόν, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει την αποδοχή του 99% των υπαλλήλων του;

Το Quora προσπάθησε να βρει την «απάντηση» σε αυτό το ερώτημα.

Ας δούμε τι απάντησαν οι εργαζόμενοι.

Η Han Qin πήγε στον όμιλο το 2012, και εργάστηκε πάνω στην δημιουργία του «Graph Search» της πλατφόρμας αναζήτησης πληροφοριών για τα άτομα που είναι μεταξύ τους συνδεδεμένα. «Μέσα σε λίγους μήνες, βρέθηκα με τον Ζούκερμπεργκ για να αξιολογήσει το πρότζεκτ. Το ενδιαφέρον του ήταν μεγάλο. Ήταν ανοιχτός στις προτάσεις μας ενώ μας έδινε διαρκώς feedback» είπε η μηχανολόγος, ενώ τόνισε πως ο ιδρυτής του FB προσπαθεί πραγματικά να είναι κοντά στους εργαζόμενους, να μαθαίνει για την πρόοδο των εργασιών και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δώσει τα συγχαρητήρια του στο προσωπικό.

Με τη σειρά του, ο Amir Memson, προγραμματιστής, στην εταιρεία έδωσε τη δική του απάντηση. Ο ειδικός στο iOS εκτιμά τον Ζούκερμπεργκ για διάφορους λόγους. Για την ιστορία του – αφού κατάφερε σε μικρή ηλικία να δημιουργήσει μια εταιρεία μόνος του μέσα στο δωμάτιο του, τις αρχές που τον διέπουν – το όραμα του δηλαδή να δημιουργήσει έναν κόσμο που να μπορεί να είναι συνδεδεμένος, το θάρρος του – πόσοι θα αγόραζαν μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για 19 δισ. δολάρια;, τη σοφία του – αφού αν ακούσει κανείς το στρατηγικό του πλάνο θα πειστεί πως αυτά τα βήματα πρέπει να ακολουθηθούν, την απλότητα του – αφού ντύνεται σαν έφηβος και όχι σαν πανίσχυρος επιχειρηματίας και τόσα ακόμα.

Διαβάστε όλες τις απαντήσεις της έρευνας εδώ.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com