ΣΕΒ: Ενημερωτικές Ημερίδες για Επιχειρηματική Συνεργασία με Λατινική Αμερική

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικήςδιοργανώνουν δύο ενημερωτικές ημερίδες για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 (αίθουσα ΕΒΕΘ, Τσιμισκή 29, 16:30-19:30) σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, και η δεύτερη στην Αθήνα την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 (αίθουσα ΣΕΒ, Ξενοφώντος 5, 16:30-19:30).

Στόχος των ημερίδων είναι η εξοικείωση των ελληνικών εταιριών που έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό και αναζητούν νέες και εναλλακτικές αγορές με μία μεγάλη ήπειρο με αξιόλογες ευκαιρίες που μπορεί εν δυνάμει να προσφέρει διέξοδο για εξαγωγές, συμπράξεις, ή και επενδύσεις. Πρέσβεις, Εμπορικοί Ακόλουθοι και ειδικοί προσκεκλημένοι θα κάνουν εισηγήσεις και ομιλίες για οικονομικές εξελίξεις και εκτιμήσεις, καταναλωτικές τάσεις και ανάγκες, ευκαιρίες και προσδοκίες σε επιμέρους κλάδους, κλπ. για τις περισσότερες από τις Λατινοαμερικανικές χώρες (συγκεκριμένα για Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό, Χιλή, Παναμά, Περού, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα). Επίσης, στελέχη ελληνικών εταιριών που γνωρίζουν τις αγορές αυτές θα μοιρασθούν εμπειρίες και συμβουλές, ενώ στο τελευταίο μέρος θα υπάρχει η δυνατότητα για ατομικές συναντήσεις με τους προσκεκλημένους ομιλητές για περαιτέρω πληροφορίες ή συζήτηση επί συγκεκριμένων σχεδίων.

Σε συνέχεια των ημερίδων και με βάση το ενδιαφέρον που θα προκύψει ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής σχεδιάζουν να διοργανώσουν επιχειρηματική αποστολή σε χώρες της Λατινικής Αμερικής τον Απρίλιο 2015 έτσι ώστε με έγκαιρη και κατάλληλη προετοιμασία ενδιαφερόμενες ελληνικές εταιρίες να διερευνήσουν επιτόπου δυνατότητες και ευκαιρίες, να πραγματοποιήσουν επαφές, να αναζητήσουν εταίρους και να ξεκινήσουν συζητήσεις επιδιώκοντας πιθανές νέες συνεργασίες.

Τα ενδιαφερόμενα στελέχη μπορούν να παρακολουθήσουν τις ημερίδες χωρίς κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στον κ. Γ. Πατσιαβό, Συντονιστή, ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, τηλ. 2115006144, patsiavos@sev.org.gr και στην κα Α. Παυλάκου, Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής, τηλ. 2106156000, pavlakou@intralot.com.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr