3 Ομιλίες που θα θέλαμε να είμαστε παρόντες!

    Από: Startup Team

Είναι άνθρωποι που διέπρεψαν γιατί είχαν μεγάλους στόχους. Αποτελούν παραδείγματα σε όσους θέλουν να είναι “doers” και να μην αναλώνονται σε τεράστιες συζητήσεις για το πως θα ήθελαν να είναι τα πράγματα για αυτούς. Πάντοτε χρειάζεται διάλογος αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα ξεχωρίσει στο τέλος. Το αποτέλεσμα αυτό κάνει κάποιους ανθρώπους να ξεχωρίζουν. Και τα λόγια τους είναι μία διάλεξη για εμάς , ένα κίνητρο να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο.

Steve Jobs – Stanford University

Ένας άνθρωπος που ξεχώρισε για την ικανότητά του να καινοτομεί αλλά και την απλότητα ,που είναι δείγμα της μεγάλης προσωπικότητας του Steve Jobs. Φράσεις του έχουν γίνει αποφθέγματα τα οποία εμπνέουν πολλές γενιές και θα εμπνέουν στο μέλλον. Στην πιο γνωστή ομιλία που είχε δώσει στο Stanford University εξηγεί μερικές λεπτομέρειες για τη ζωή του. Μιλά για τρεις ιστορίες που αξίζει να ακούσουμε. Γιατί πολλοί πιστεύουν ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι είχαν μία εύκολη πορεία στη ζωή τους.

Οι δύσκολες πρώτες στιγμές της ζωής του με την υιοθεσία του, η στιγμή όπου απολύθηκε από την Apple όταν ήταν 30 χρονών και η γνώση του θανάτου που τον έκανε να μην σκέφτεται την παγίδα ότι κάτι θα χάσεις προσπαθώντας Κλείνοντας για τον Steve Jobs θα θέλαμε να πάρουμε το παράδειγμά του και να συνεχίσουμε. Όπως έλεγε συνεχώς...“Stay Hungry.Stay Foolish”!

 

Bill Gates – Harvard University

Πρόκειται για έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στο κόσμο. Η Microsoft είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως. Ο ίδιος αποσύρθηκε από την ηγεσία της εταιρίας το 2008 και από τότε ασχολείται κυρίως με το φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε με τη γυναίκα του. Ξεκινά με χιούμορ την ομιλία καθώς όπως έχει πει δεν ήταν αριστούχος και οι βαθμοί του δεν ήταν τόσο καλοί. Πριν από αυτό ,  ο παρουσιαστής της εκδήλωσης αναφέρεται σε μία δημοσίευση που έκανε ο Bill Gates  με τον Χρήστο Παπαδημητρίου ο oποίος σήμερα είναι καθηγητής στο τμήμα “Επιστήμης και Τεχνολογίας” του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ.

Η καριέρα του Gates ξεπέρασε και τους καλύτερους αριστούχους καθώς χάρη στην εφευρετικότητα έφτασε να γίνει και ο πλουσιότερος άνθρωπος το κόσμο. Για την πρώτη ουσιαστική δουλειά του το 1975 όπου θα πουλούσε το software σε μία εταιρία που ήθελε να φτιάξει έναν προσωπικό υπολογιστή. Μιλά για τις κοινωνικές ανισότητες και πως μπορεί να ξεκινήσει η δράση. Για το πως η πολυπλοκότητα δυσχεραίνει το έργο της λύσης του προβλήματος. Επίσης άτομα που θα μπορούσαν να δώσουν ιδέες και λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο  δεν έχουν πρόσβαση στους πόρους για να το επιτύχουν αυτό.

Κλείνοντας δίνει το δικό του μήνυμα σε όσους αποφοιτήσουν, για το πως θα είναι μετά από 30 χρόνια τα πράγματα και να δώσουν όλη την ενέργειά και το ταλέντο τους. Μήνυμα που ξεπερνάει τα “σύνορα” του Harvard και ίσως μας αφορά όλους.

 

Steven Spielberg – Academy of Achievement

Ο Spielberg είναι ένας από του γνωστότερους σκηνοθέτες παγκοσμίως. Εκτός αυτού είναι σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Πολύ δύσκολο να μην έχουμε δει τουλάχιστον μία από τις ταινίες του.

Μιλάει για το σχέδιο της καριέρας του , που δεν είχε ποτέ! Εξηγεί πως ξεκίνησε να γίνει σκηνοθέτης, μία μέρα που ήταν 6-7 ετών περίπου όπου δέχθηκε μία πρόταση να δει το μεγαλύτερο σόου στον πλανήτη. Μέσα από αυτό το “ερέθισμα” εξηγεί τα πως μπήκε στη βιομηχανία του θεάματος ή καλύτερα στον κινηματογράφο.

Αναφέρει τα όνειρα της ζωής που πολλές φορές δεν “φωνάζουν” αλλά “ψιθυρίζουν” όπως θα λέγαμε και εμείς και οι ευκαιρίες!

Είναι από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους ( και ήταν o Steve Jobs). Ποιο είναι το μονοπάτι της επιτυχίας τους; Δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα, όμως η σκληρή δουλειά και προσπάθεια πάντα αν όχι αμέσως θα μας δώσουν τα ανάλογα αποτελέσματα!