Το Facebook και οι μικρές επιχειρήσεις

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Του Τάσου Βελιάδη

Τον τελευταίο καιρό γίνονται όλο και πειρσσότερες συζητήσεις για την ανακοίνωση του Facebook οτι θα καταργήσει το like-gate στα Fanpages.

Αν και θα μπορούσα να γράψω για το συγκεκριμένο θέμα. Προτιμώ να δημιουργήσω μια παρουσίαση με τρόπους που μπορείτε να μαζέψετε τους κατάλληλους fans στη σελίδα σας ειδικά αν έχετε μια μικρή επιχείρηση.

Βασικός στόχος πλέον όλων των σελίδων στο Facebook είναι η δημιουργία engagement με τους fans προκειμένου οι ίδιοι να δημιουργήσουν συζητήσεις γύρω από τη σελίδα ούτως ώστε να αυξηθεί τόσο το virality όσο και οι νέοι fans.

Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα η επιχείρησή σας να έχει τους κατάλληλους fans ή να σκεφτεί τρόπους για να τους αποκτήσει. Tους fans δηλαδή που πραγματικά ενδιαφέρονται για το προϊόν σας.

Προσεγγίστε influencers (Άτομα με μεγάλη επιροή στα social media)

Με μια προσεκτική αναζήτηση στα social media θα καταφέρετε να βρείτε influencers που ασχολούνται ή μπορεί να ενδιαφέρονται για το προϊόν σας ή για αντίστοιχες επιχειρήσεις σαν τη δικιά σας. Ελάτε σε επαφή μαζί τους και δώστε τους ένα κίνητρο να μιλήσουν για εσάς. Χτίζοντας μια σχέση μαζί τους, έχετε πολύ καλύτερες πιθανότητες οι influenceres να γίνουν πελάτες σας, να μιλήσουν για εσάς αλλά και να επηρεάσουν το κοινό τους προκειμένου να γίνουν fans στη σελίδα σας.

Δημιουργήστε hashtags για την επιχείρηση σας

Τα hashtag τα γνωρίσαμε κυρίως μέσω Twiter. Αυτή τη στιγμή hashtags μπορούμε να βρούμε τόσο στο Facebook όσο και στο instagram. Χρησιμοποιήστε λοιπον local hashtags και ξεκινήστε να τα χρησιμοποιείται στα status update σας.

Μετατρέψτε τους πελάτες σας σε fans

Αν ψάχνετε για fans που αγαπούν την επιχείρησή σας μάλλον τους βρήκατε. Είναι ίδιοι οι πελάτες σας. Δώστε τους τρόπους να γίνουν fan στη σελίδα σας όταν ακόμα βρίσκονται στο κατάστημα. Είναι οι fans που σίγουρα θα ασχοληθούν με εσάς και θα μπουν στη διαδικασία να σχολιάσουν ή να ανεβάσουν φωτογραφίες όταν κάτι τους αρέσει.

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι η χρήση ενός social wi-fi hot spot. Πρόκειται ουσιαστικά για μια υπηρεσία με την οποία μπορείτε να δώσετε internet σε όσους βρίσκοντα στο κατάστημα σας απλά κάνοντας like στη σελίδα σας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr