Τα αστέρια της Silicon Valley

    Από: Startup Team

Ο κλάδος της τεχνολογίας επικροτεί τη φιλοδοξία παραπάνω από την εμπειρία. Τις ιδέες από τις επιτυχίες και την καινοτομία από την ιστορία. Οι παρακάτω νέοι επιχειρηματίες έχουν ήδη γίνει γνωστοί πριν φτάσουν την ηλικία των 30. Εκτιμάται ότι σε λίγα χρόνια από τώρα θα πρωταγωνιστούν στην Silicon Valley. Διαβάστε ποιοι θεωρούνται τα 10 από τα 30 πιο hot ονόματα αυτήν την στιγμή στον τεχνολογικό κλάδο στο Α’ μέρος του αφιερώματος του sofokleousin.gr.

Mark Zuckerberg

Τα αστέρια της Silicon Valley

Ηλικία: 29
Ασχολία: Ιδρυτής/CEO του Facebook
Παρά το γεγονός ότι έπεισε 1,2 δισ. άτομα να γίνουν μέλη στο Facebook, τώρα έχει μετατραπεί σε επιθετικό παίχτη της αγοράς εξαγοράζοντας την Glancee και την WhatsApp, στην προσπάθεια του να αυξήσει τη δυναμική του κοινωνικού του δικτύου.

Tristan Walker

Τα αστέρια της Silicon Valley

Ηλικία: 29
Απασχόληση: Ιδρυτής/CEO της Walker & Company
Ο Walker έφυγε από το Foursquare, για να ιδρύσει η δική του startup εταιρία και έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση 2,4 εκατ. δολαρίων. Η Walker & Company πουλάει διαδικτυακά ξυράφια και κρέμες ξυρίσματος για έγχρωμους και έχει μόλις δύο άτομα εργαζόμενους.

Dustin Moskovitz

Τα αστέρια της Silicon Valley

Ηλικία: 29
Απασχόληση: Συνιδρυτής της Asana

Εάν το γεγονός ότι είναι συνιδριτηκό μέλος του Facebook δεν είναι αρκετό για να σας πείσει, ο Dustin είναι συνιδρυτής της Asana (application που στοχεύει στην προώθηση της ομαδικότητας χωρίς email). Συμμετέχει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Good Ventures και στη Vicarious Systems (εταιρία που αναπτύσσει μηχανές με λογισμικό εκμάθησης που είναι βασισμένες στο πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, βασισμένο σε σύστημα οπτικής αντίληψης). Η εταιρία έχει πάρει χρηματοδότηση 38,2 εκατ. Δολάρια και αριθμεί 80 υπαλλήλους. Η Good Ventures έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση τουλάχιστον 55 εκατ. δολαρίων και η Vicarious Systems 60 εκατ. δολάρια.

Joe Green

Τα αστέρια της Silicon Valley

Ηλικία: 29
Απασχόληση: Συνιδρυτής της Causes
Ο Green έχει καταφέρει να πάρει χρηματοδότησης πάνω από 40 εκατ. δολάρια για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και είναι γνωστός ως το νούμερο 2 του Mark Zuckerberg. Ζούσε μαζί με τον Zuckerberg στο Χάρβαρντ, αλλά απέρριψε την πρότασή του να ενταχθεί στην ομάδα του Facebook. H Causes προσπαθεί να ενσωματώσει τη δυναμική των κοινωνικών δικτύων στη φιλανθρωπία μέσω από μια εφαρμογή του Facebook. Έχει εξασφαλίσει 16,4 εκατ. δολάρια από χρηματοδότηση και αριθμεί 77 εργαζόμενους.

Kristen Titus

Τα αστέρια της Silicon Valley

Ηλικία: 29
Απασχόληση: Πρώην Εκτελεστική Διευθύντρια της Girls Who Code, τώρα σύμβουλος επιχειρήσεων. Δουλεύει σκληρά να αλλάξει τον ανδροκρατούμενο κλάδο της τεχνολογίας. Η εταιρία Girls Who Code στοχεύει στην εκπαίδευση νέων κοριτσιών και στο να τα εμπνεύσει να ασχοληθούν με τομείς του κλάδου της τεχνολογίας (πληροφορική, computing κτλ). Πρόσφατα δημιούργησε την εταιρία Kristen Titus Consulting που ειδικεύεται στο να δίνει συμβουλές μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις στους τομείς του στρατηγικού σχεδιασμού, της διοίκησης, της χρηματοδότησης και της επικοινωνίας.

Adam D’Angelo

Τα αστέρια της Silicon Valley

Ηλικία: 29
Απασχόληση: Ιδρυτής/CEO της Quora
Η Quora έχει αξία 900 εκατ. δολαρίων, αριθμεί 90 εργαζόεμνους και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 141 εκατ. δολαρίων. Και εάν δεν σας έχουν εντυπωσιάσει αυτά ήταν από τα αρχικά στελέχη του Facebook.

John Zimmer

Τα αστέρια της Silicon Valley

Ηλικία: 29
Απασχόληση: Συνιδρυτής/Πρόεδρος της Lyft
Έχει καταφέρει να πάρει χρηματοδότηση 332,5 εκατ. δολαρίων για την εφαρμογή που λειτουργεί η Lyft και βασίζεται στο να παρέχει υπηρεσίες σε κατόχους αυτοκινήτων. Η Lyft αριθμεί 596 εργαζόμενους.

Aaron Levie

Τα αστέρια της Silicon Valley

Ηλικία: 28
Απασχόληση: CEO/ Συνιδρυτής της Box
Η υπηρεσία της Levie’s για διαδικτυακή ανταλλαγή δεδομένων και υπηρεσίες cloud αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο και αντλήσει 250 εκατ. δολάρια, με την εταιρία να έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 124 εκατ. δολαρίων. Η Box έχει ήδι πάει χρηματοδότηση 414,1 εκατ. δολαρίων και αριθμεί 1.183 υπαλλήλους.

Mike Krieger

Τα αστέρια της Silicon Valley

Ηλικία: 28
Απασχόληση: Συνιδρυτής του Instagram

Ο Mike γνωστός και ως η «ψυχή» του Instagram, είναι μαζί με τον Kevin Systrom εκ των ιδρυτών του Intstagram.

Lisa Falzone

Τα αστέρια της Silicon Valley

Ηλικία: 28
Απασχόληση: Συνιδρυτής της Revel Systems
Η Lisa πρωτοπορεί δημιουργώντας σημεία πώλησης μέσω των iPad με μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται από αρκετές αλυσίδες όπως η Popeyes. Η Revel έχει εξασφαλίσει χρηματοδότησης 13,8 εκατ. δολαρίων και αριθμεί 134 εργαζόμενους.