Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας στο Startup Nations Summit 2014 στην Κορέα, 23-25 Νοεμβρίου

    Από: Startup Team

Το παγκόσμιο δίκτυο Startup Nations στοχεύει στον εντοπισμό κατάλληλων πολιτικών που θα προωθήσουν την επιχειρηματικότητα με μεγάλο αντίκτυπο και την καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέλη του δικτύου είναι φορείς χάραξης πολιτικής που επικεντρώνονται στη στήριξη επιχειρήσεων στο στάδιο εκκίνησης και που επιθυμούν να εξετάσουν διαφορετικές θεσμικές αλλαγές και άλλες πολιτικές οι οποίες θα διευκολύνουν τη δημιουργία και λειτουργία νέων επιχειρήσεων σε κάθε χώρα. Ένα τέτοιο παράδειγμα στην Ελλάδα αποτελεί η Ομάδα Θεσμικών Παρεμβάσεων της ΟΕΣΥΝΕ η οποία λειτουργεί από το 2012 καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις προς εξέταση από την κυβέρνηση. Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών ο Ήφαιστος που ιδρύθηκε το 1935, αποτελεί εδώ και ένα χρόνο τον Εθνικό φορέα για την Ελλάδα του Παγκόσμιου Δικτύου Startup Nations.

Στις 23-25 Νοεμβρίου 2014, στο τέλος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο Startup Nations Summit 2014 στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, τη Σεούλ. Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει βέλτιστες πρακτικές, φέρνοντας σε επαφή 1000 επιχειρηματίες, επενδυτές και φορείς χάραξης πολιτικής από περισσότερες από 40 χώρες για να συζητήσουν σχετικά με  τα διαφορετικά startup οικοσυστήματα στις χώρες τους και τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές που θα δράσουν ως καταλύτης στην νεανική επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός για επιχειρήσεις σε στάδιο εκκίνησης, World Startup Competition στις 24 και 25 Νοεμβρίου. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Φαίη Χριστοδούλου από την ομάδα Miroculus, η οποία έχει αναπτύξει βιοχημεία που εντοπίζει εύκολα και γρήγορα miRNAS μέσω μιας απλής και οικονομικής  συσκευής, καθιστώντας εφικτή τη διάγνωση καρκινικού τύπου σε πρώιμο στάδιο. Η Miroculus έχει διακριθεί τον τελευταίο χρόνο σε διαγωνισμούς τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

 

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του δικτύου Startup Nations, στοχεύει στη δημιουργία εθνικών συνεργειών προκειμένου να ενισχυθεί η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό το παγκόσμιο δίκτυο γενικότερα, αλλά και στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κορέα συγκεκριμένα. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: bit.ly/1tKWpl2.

* Την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας και την εθνική αποστολή της Ελλάδας στην Κορέα θα εκπροσωπήσει η Αλίκη Αναγνώστη, συνιδρύτρια του Υοurtranslator.gr.