Μεγάλη επιτυχία για το Glovo.con – “No more change. Transformation.”

    Από: Startup Team

Την Κυριακή 19 Οκτώβρη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το GloVo.Con “No more change. Transformation.”, το ετήσιο συνέδριο εθελοντών της GloVo – Global Volunteers Platform, στο Impact Hub Athens.

Μεγάλος αριθμός συμμετοχών

Μεγάλη επιτυχία για το Glovo.con - “No more change. Transformation.”

Συμμετείχαν συνολικά 170 νέοι άνθρωποι, παρακολούθησαν 9 ομιλίες για την εκπαίδευση , την προσωπική ανάπτυξη και τη σημασία του εθελοντισμού και συμμετείχαν συνολικά σε 2 workshops και 4 εθελοντικές δράσεις.

Οι φετινοί ομιλητές

Μεγάλη επιτυχία για το Glovo.con - “No more change. Transformation.”

Οι φετινοί ομιλητές είχαν στόχο να μεταμορφώσουν τον τρόπο που σκέφτονται και δρουν καθημερινά οι συμμετέχοντες, και το κατάφεραν.  Η Σοφία Λάμπρου και ο Δημήτρης Κοκκινάκης παρέθεσαν τα θετικά του να φεύγουν οι νέοι από την Ελλάδα και να ξεκινούν την επαγγελματική τους ζωή στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια του debate “Should I stay or should I go?”. Απέναντί τους βρέθηκε ο Φάνης Κουτουβέλης, ο οποίος υποστήριξε πως η αλλαγή της κατάστασης της σημερινή Ελλάδας, θα ενισχυόταν από το να ξεκινούν οι νέοι από αυτή και να καινοτομούν για αυτή. Ο Χάρης Πιτσιλός πρότεινε αποτελεσματικούς τρόπους για να διαχειριστούμε καταστάσεις κρίσης (crisis management) και ο Σπύρος Μιχαλούλης τόνισε πόσο σημαντικό είναι να χτίζουν οι νέοι τους στόχους σύμφωνα με το  όραμα τους.  Η Δήμητρα Καρατώλου από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και οι Career Tailors έκαναν δύο παράλληλα workshops και έμαθαν στους εθελοντές πώς να προωθούν τον εαυτό τους επαγγελματικά φτιάχνοντας ένα άριστο βιογραφικό και αποκτώντας τεχνικές για μια επιτυχημένη συνέντευξη. Ο Απόστολος Μαυροθαλασσίτης έδωσε μαθήματα ζωής αποδεικνύοντας έμπρακτα πως τα όνειρα μας, μάς κρατάνε ζωντανούς και ότι όταν το θελήσουμε, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην τα πραγματοποιήσουμε. Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας και ο Κωσταπάνος Μιλιαρέσης παρουσίασαν ταυτόχρονα σε 2 διαφορετικές ομάδες τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να προσφέρει ο εθελοντισμός σε άτομα με ή χωρίς αναπηρία και πως μπορούν να οδηγηθούν ως εκεί, ενώ έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση της ομάδας της GloVo.4all, που σκοπό της έχει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε εθελοντές με κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία να συμμετέχουν ισότιμα στις δράσεις που αναλαμβάνουμε ως GloVo. Τέλος, ο Άρης Κωνσταντινίδης και ο Νίκος Κατσιαντώνης, μέλη της GloVo, εξήγησαν τους λόγους που πολλές φορές οι ομάδες αποτυγχάνουν και αποκάλυψαν τους στόχους και τους κανόνες επικοινωνίας που πρέπει να θέσουν αυτές ώστε να επιβιώσουν.

Την τελευταία μέρα..

Μεγάλη επιτυχία για το Glovo.con - “No more change. Transformation.”

Η τελευταία μέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη σε εθελοντικές δράσεις. Διεξήχθησαν παράλληλα 4 εθελοντικές δράσεις. Στην δράση “SOS” οι εθελοντές μάζεψαν τρόφιμα, και ρούχα, ενώ συγκεντρώθηκαν και φάρμακα για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, έκαναν σεμινάριο πρώτων βοηθειών με την ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. και μαζί με την ομάδα ΔΡΩ ήρθαν σε επαφή με τη νοηματική γλώσσα και «τραγούδησαν» σε αυτή το Imagine του John Lennon. Κατά τη διάρκεια της δράσης “Renovation και σε συνεργασία με το «Συν Αθηνά» ένα μέρος των εθελοντών καθάρισε το χώρο μιας παιδικής χαράς στους Αμπελόκηπους, έβαψε τις ξύλινες κατασκευές της και δενδροφύτευσε τον χώρο της. Η τρίτη δράση, η οποία έλαβε χώρα στο Impact Hub, ήταν το Social Cooking, όπου μαζί με την ομάδα του We cook for goodμαγειρεύτηκαν περίπου 400 μερίδες φαγητού, οι οποίες δόθηκαν στον οργανισμό ΚΕΑΔΑ για να μοιραστούν σε αστέγους και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο κέντρο της Αθήνας. Η τελευταία δράση για το φετινό GloVo.Con ήταν το «Δράση στους Δρόμους» κατά τη διάρκεια της οποίας εθελοντές και πολίτες κυκλοφόρησαν με αναπηρικά αμαξίδια στην Πλατεία Μοναστηρακίου σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίσης του κόσμου για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία. Παράλληλα, οι εθελοντές έκαναν καταγραφή προσβασιμότητας σε μαγαζιά και δημόσιους χώρους της γύρω περιοχής. Η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) και του Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα ο οποίος καθοδηγούσε και βοηθούσε τους εθελοντές καθ’ όλη τη διάρκεια.

Συμπερασματικά…

Μεγάλη επιτυχία για το Glovo.con - “No more change. Transformation.”

Τέλος, όπως έγινε και πέρυσι, στο κλείσιμο του συνεδρίου όλοι μαζί, συμμετέχοντες και οργανωτική, ονειρευτήκαμε και σχεδιάσαμε τα επόμενα βήματα της GloVo και μοιραστήκαμε πολύτιμες στιγμές και σκέψεις, σε ένα κλίμα ασφάλειας και ηρεμίας. Ανυπομονούμε για το επόμενο συνέδριο και επιφυλασσόμαστε για ένα ακόμη πιο εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό και διαδραστικό τριήμερο, με τον πήχυ να ανεβαίνει συνεχώς. Σας ευχαριστούμε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά για την πολύτιμη συμβολή και στήριξή σας στο εγχείρημά μας.