ΟΑΕΔ: Προγράμματα απασχόλησης για 86.600 ανέργους

    Από: Startup Team
πηγή: dikaiologitika.gr

ΟΑΕΔ: Προγράμματα απασχόλησης για 86.600 ανέργους

Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Προγράμματα που δίνουν ευκαιρίες απασχόλησης σε 86.600 ανέργους, προωθεί έως το τέλος του έτους ο ΟΑΕΔ . Ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για 28.600 προσλήψεις, μέσω δύο προγραμμάτων, ενώ άλλα δύο αναμένεται να «τρέξουν» έως το τέλος του έτους για να δώσουν «ανάσα» με απασχόληση από πέντε έως εξήμισι μήνες σε άλλους 58.000 εγγεγραμμένους ανέργους του Οργανισμού.

Τα προγράμματα που τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι δυνατή η σχετική υποβολή αιτήσεων, αφορούν είτε κατάρτιση και πρακτική άσκηση στον ιδιωτικό τομέα, είτε τη δημιουργία Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Υπάρχουν όμως άλλα δύο προγράμματα που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν την Κοινωφελή Εργασία στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (πχ υπουργεία, Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, νοσοκομεία, σχολεία), αλλά και θέσεις απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τουρισμό. Ας δούμε αναλυτικά, ποιες είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά, αυτών των προγραμμάτων απασχόλησης:

1) Πρόγραμμα για 16.600 ωφελούμενους: Από τις 13 Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης του ΟΑΕΔ με στόχο 16.600 ωφελούμενους. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ανέργους χαμηλών τυπικών προσόντων ηλικίας 29 έως 64 ετών. Πρόκειται ένα πρόγραμμα προώθησης ανέργων στην αγορά εργασίας, μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης. Ειδικότερα, η ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελούμενων περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
  • Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).     Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
  • Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
dikaiologitika.gr