Έξι συμβουλές για την επιλογή του ονόματος μιας startup

    Από: Startup Team

πηγή emea.gr

Όταν ξεκινάτε μία νέα επιχείρηση και ιδιαίτερα μιας startup η επιλογή του ονόματος είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλείστε να πάρετε.

Και η αλήθεια είναι ότι η προσέγγιση στο πρόβλημα που επέλεξε το συγκρότημαREM, δηλαδή να ανοίξει ένα λεξικό και να επιλέξει ένα όνομα στην τύχη, σπάνια φέρνει καλά αποτελέσματα.

Παρακάτω παρατίθενται έξι απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε επιτυχώς τη διαδικασία:
– Βρείτε μια λέξη που προφέρεται εύκολα και δεν μπερδεύει τους πιθανούς πελάτες.
Το όνομα πρέπει να επαναλαμβάνεται εύκολα και να διευκολύνει όποιον το ακούσει να το ψάξει αργότερα στο Ίντερνετ.

– Μη βιάζεστε. Αφιερώστε αρκετό χρόνο για να ψάξετε όνομα, να το συζητήσετε με τους συνεργάτες σας και να το πείτε κάποιες φορές μεγαλόφωνα. Βεβαιωθείτε ότι είστε σίγουροι πριν κάνετε την τελική σας επιλογή.

– Φροντίστε το όνομά σας να λέει μια ιστορία. Μπορείτε να ελπίζετε σε αρκετή δωρεάν διαφήμιση αν η ιστορία πίσω από την επωνυμία σας είναι ενδιαφέρουσα και προκαλεί συζητήσεις.

– Γίνετε πιο “προσωπικοί”. Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ονόματα αγαπημένων σας προσώπων στην επωνυμία.

– Μην είστε εντελώς πρακτικοί. Μη βρείτε ένα όνομα που θα περιγράφει ακριβώς αυτό που κάνετε.

– Βρείτε ένα όνομα που θα αρέσει πρώτα απ’ όλα σε σας τους ίδιους.

emea.gr

Έξι συμβουλές για την επιλογή του ονόματος μιας startup

Το EMEA Business Monitor (www.emea.gr) είναι ένα πρωτοποριακό επιχειρηματικό portal που καλύπτει την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με έμφαση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στις αγορές όπου δραστηριοποιούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις, ανοίγοντας νέους δρόμους για την επιχειρηματική και οικονομική ειδησεογραφική πραγματικότητα.

Ένα portal που ανοίγει τις ηλεκτρονικές του σελίδες για να καλύψει, για πρώτη φορά, μεγάλους διεθνείς προορισμούς των ελληνικών επιχειρήσεων, που θεωρούνται leaders στο χώρο τους.

Παράλληλα, ενημερώνει για τα τεκταινόμενα στο εγχώριο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό πεδίο.

Σε μια εποχή όπου η Ελλάδα αποτελεί το εφαλτήριο για τη χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής τόσο στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όσο και σε εκείνες της Μέσης Ανατολής, το EMEA Business Monitor (www.emea.gr) θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ενημέρωσης και καταγραφής των νέων επιχειρηματικών δεδομένων σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, το EMEA Business Monitor (www.emea.gr) υιοθετεί μια επαγγελματική, έγκυρη και έγκαιρη προσέγγιση, παρέχοντας, στους επισκέπτες – αναγνώστες του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, έναν πλούτο σφαιρικής και πολύπλευρης πληροφόρησης για όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής ενημέρωσης.