Το TEDxUniversityofMacedonia έφτασε στην “Ιθάκη” του..

    Από: Startup Team

Το TEDxUniversityofMacedonia έφτασε στην Ιθάκη του. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποίησε το συνέδριο του τo Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς.

9 ομιλητές & 3 καλλιτεχνικές ομάδες

Το TEDxUniversityofMacedonia έφτασε στην

Εννέα ομιλητές, τρεις καλλιτεχνικές ομάδες μοιράστηκαν το ταξίδι τους από το κόκκινο χαλί και πρόσφεραν στο κοινό μια μοναδική εμπειρία γεμάτη καινοτόμες ιδέες, γνώσεις και φιλοδοξίες.

Το συνέδριο χωρίστηκε σε τρία μέρη και προορισμός τους ήταν να καλέσει το κοινό να αναρωτηθεί για την δικιά του Ιθάκη.

Το ταξίδι..

Το TEDxUniversityofMacedonia έφτασε στην

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού ακούσαμε ομιλίες που σκοπός τους ήταν να εμπνεύσουν  με τις πρωτοποριακές ιδέες που είχαν οι ομιλητές και τις εφάρμοσαν στην πράξη. Επίσης, να διδάξουν ότι για να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε στη ζωή μας πρέπει να αγνοήσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον και να είμαστε έτοιμοι να δούμε τις δυσκολίες ως μεταμφιεσμένες ευκαιρίες. Τέλος, στον προορισμό του ανακάλυψε ότι τα εμπόδια που υπάρχουν στο ταξίδι μπορεί να μας οδηγήσουν σε μια άλλη Ιθάκη διαφορετική από αυτήν που είχαμε φανταστεί.

Λίγα λόγια για το TED

Το TEDxUniversityofMacedonia έφτασε στην

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο τη διάδοση ιδεών. Ιδρύθηκε το 1984 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μια φορά το χρόνο καλούνται ομιλητές να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για 18 λεπτά στο μεγάλο συνέδριο που πραγματοποιείται στο Long Beach της Καλιφόρνια. Ομιλητές του κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων ήταν οι εξής: Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende και ο επικεφαλής Gordon Brown. Οι ομιλίες αναρτώνται στην πλατφόρμα του TED.com. Τα TEDx είναι μια πρωτοβουλία του TED όταν αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε τοπικές κοινότητες να οργανώσουν τα δικά τους συνέδρια σαν το TED με στόχο να διαδόσουν ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν στην κοινότητα.

Λίγα λόγια για το TEDxUniversityofMacedonia

Το TEDxUniversityofMacedonia έφτασε στην

To ΤΕDxUniversityOfMacedonia είναι ένας θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με στόχο την αλληλεπίδραση της φοιτητικής κοινότητας. Ιδρύθηκε το 2013 από μια φοιτητική ομάδα και θέμα του περυσινού συνεδρίου ήταν το “dare” ή αλλιώς “τολμώ”, με 12 εμπνευσμένους ομιλητές και 2 performances, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου στο μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Το δέυτερο ΤΕDxUniversityOfMacedonia πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2014 με θέμα του τις «Ιθάκες». Η ομάδα μεγάλωσε και οι φοιτητές προέρχονται πλέον από πολλά Πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας.

Μείνετε συντονισμένοι στα Social Media γιατί σας περιμένουν πολλές ωραίες εκπλήξεις:

Το TEDxUniversityofMacedonia έφτασε στην

Facebook Page

Twitter

Instagram