Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοινώθηκε για 3η συνεχόμενη Χρονιά! | Άνοιξαν οι αιτήσεις για το 2015

    Από: Startup Team

Στην Ελλάδα της κρίσης ή πολύ σωστότερα της οικονομικής ύφεσης δύσκολα μπορούμε να βρούμε προσπάθειες με πολύ μεγάλη οργάνωση ως προς την επίτευξη αποτελεσμάτων. Το αβέβαιο μέλλον και το υψηλό ρίσκο απωθούν πολλούς από  τις μεγάλες πρωτοβουλίες. Αυτό όμως δεν συμβαίνει για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας αλλά και τις δράσεις της Ελληνικής Πρωτοβουλίας γενικότερα.

Ξεκίνησε το 2013 (ανακοινώθηκε το 2012)

Όταν για πρώτη φορά ακούστηκε στην Ελλάδα το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και τα οφέλη που θα είχαν οι υποψήφιοι , πολλοί ισχυρίστηκαν ότι είναι κάτι πρόσκαιρο και δεν θα έχει μακροπρόθεσμη διάρκεια.

Όμως όχι απλά αμφισβητήθηκαν μέσω της συνέχισης και ενδυνάμωσης του βραβείου, αλλά και από όλη τη σημαντική δουλειά που γίνεται μέσα από την Ελληνική Πρωτοβουλία.

Οι πρώτες  τέσσερις εταιρίες βραβεύτηκαν το 2013 και βέβαια δεν τους δοθηκε μόνο ένα ποσό απλά για να επενδυθεί αλλά και η κατάλληλη βοήθεια μέσω των μεντόρων σε όλα τα τμήματα που χρειάζεται μία εταιρία για να γίνει βιώσιμη.

 

H συνέχεια το 2014

Η συνέχεια δόθηκε το 2014 με 10 φιναλίστ αρχικά και τους τελικούς τέσσερις τυχερούς νικητές. Όπως έχουμε διαπιστώσει ο πλουραλισμός των υπηρεσιών και των προϊόντων των νικητών είναι μεγάλος. Ο αριθμός των υποψηφίων βέβαια για τις δηλώσεις αυξήθηκε, γιατί το βραβείο αυτό έγινε πιο δημοφιλές αλλά και η δουλειά όσων είχαν συντελέσει στο πρώτο ήταν πλέον εμφανής εκ του αποτελέσματος.

Επιπρόσθετα μετά από την ανακοίνωση του 2014 διαπιστώσαμε  ότι πλέον προστίθενται και άλλοι οργανισμοί  όπως η Τράπεζα σε αυτούς που στηρίζουν το βραβείο. Κυρίως βέβαια το βραβείο είναι έργο του Ομίλου Libra  Group.

 

Και έτσι έφτασε στο 2015

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοινώθηκε για 3η συνεχόμενη Χρονιά! | Άνοιξαν οι αιτήσεις για το 2015

Ήταν πριν δύο χρόνια περίπου όταν είχαμε διαβάσει όλες τις λεπτομέρειες για το βραβείο από τον διευθυντή του Ελληνικού βραβείου Επιχειρηματικότητας κ.Jimmy Αθανασόπουλο σε μία συνέντευξη που μας είχε δώσει για τους αναγνώστες μας.

Σήμερα μετά από τόσο καιρό βλέπουμε ότι η προσπάθεια συνεχίσει. Οι νικητές μπορούν να κερδίσουν χρηματοδότηση έως και €700.000 με παράλληλο mentoring και εξειδικευμένη υποστήριξη.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από στελέχη και επιχειρηματίες που έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο χώρο του επιχειρείν.

Εάν ενδιαφέρεστε μπείτε στη σελίδα του Βραβείου για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες και τους κανόνες για να λάβετε μέρος.

Κάντε την εγγραφή σας στο τέλος εδώ και σας ευχόμαστε να επιτύχετε!